Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Się zobaczy. Jak odwołają opady we wtorek to w dwa dni na płotki, jak będą nadawać deszcz to do kopek w poniedziałek bo szybciej pójdzie.

/... kurde. a jak byś miał tak ze 2 ha np wykoszone... to też byś na te konstrukcje układał?

ja tak tylko z ciekawości jak to działa,

@jacus jak suszysz trawę na siano? podobnie jak Pioter?

.

Opublikowano
2 godziny temu, Chłoporobotnik napisał:

U nas zawsze kwadraciak albo okrąglak i albo drutowanie ale porobione zapinania.

znaczy co?

a jak kilka razy na dzień to mam drutami sidłać? nie rozumiem...

Opublikowano
31 minut temu, Qwazi napisał:

Cwanie żeś fotkę zrobił, ale i tak dostrzegłem, że...błotnikow ni ma😡

I klapki 

16 minut temu, Baks00 napisał:

Też mnie @Łolek podpuścił 

IMG20230520142334.jpg

Mały wyjazd dziś miałem, jak po niedzieli będzie padać to pół mazowieckiego traw nie zbierze. Tyle ludzie pocięli 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Karol6130 napisał:

Owies po łące

20230520_201929.jpg

phiii. nawet nie po lesie...

jak się zowie ta odmiana? spory jakiś...

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano
9 minut temu, Pafnucy12 napisał:

/... kurde. a jak byś miał tak ze 2 ha np wykoszone... to też byś na te konstrukcje układał?

ja tak tylko z ciekawości jak to działa,

@jacus jak suszysz trawę na siano? podobnie jak Pioter?

.

Znajdź u nas dwa hektary trawy, ba hektar. Stawiam litra.

7 minut temu, Pafnucy12 napisał:

znaczy co?

a jak kilka razy na dzień to mam drutami sidłać? nie rozumiem...

Aby się do wewnątrz wrota nie otwarły to na środku jest taki drąg i je blokuje. Aby się wrota nie ruszały do się do niego mocuje. No i porobione oczywiście tak, że aby otworzyć to musisz cofnąć do wewnątrz i dopiero się otwierają. 

Opublikowano
40 minut temu, szymon09875 napisał:

W d*pach się od tego Lexusu tfuuuu, luksusu przewraca 🤣

Zięć będzie miał lexusowo

Aj ten słownik luksusowo 

4 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

phiii. nawet nie po lesie...

jak się zowie ta odmiana? spory jakiś...

To z wora

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Było na nawóz wydać na a nie na motur😎

u mnie owies od wielu lat, bez nawozu , a tylko na oborniku i orane na wiosne.

w tym roku pod gruber, bo tak wyszło.. no dolistnie trochę azotu. do tej pory narzekać nie mogłem.

Opublikowano
1 godzinę temu, Pafnucy12 napisał:

No ile można?

Sam byś się nie zdenerwował jak ktoś, komu guzik do tego za ile ciągle się przypierdzielał?

Śledzić ogłoszenie tylko po to by się przyjebać?

Wyświetlenia nabija siedź 

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Znajdź u nas dwa hektary trawy, ba hektar. Stawiam litra.

a oki. no to jakiś duży areał... stosunkowo, ze się tak wyrażę... też na te płotki?

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Wyświetlenia nabija siedź 

wyszedłeś Chłopak ze szpitala... tylko z ciekawości..

puściło zupełnie, czy szpital jakieś plany ma co do .. no żart..

zdrowy juuu?

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy12 napisał:

a oki. no to jakiś duży areał... stosunkowo, ze się tak wyrażę... też na te płotki?

Niejednokrotnie. Jeden bamber mleczny na kiszonkę już zebrał. Ale to jeden dzień skoszone, na drugi zebrany. Mój znajomy dziś skosił trochę... Będzie też składał... W zeszłym tygodniu dwie łączki skosił to 4 płotki już złożył. Została największa łączka, ze 60a tam jest ale to jeszcze później.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

4 płotki już złożył

ile siana na takim płotku?

tak się zastanawiam... Pioter, a jak byś tak jedną belę dobrego gotowego siana kupił, to nie było by o połowę taniej i bez roboty? no wiem że Cię stać na takie...

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Pafnucy12 napisał:

ole siana na takim płotku?

bo tak się zastanawiam... Pioter, a jak byś tak jedną belę dobrego gotowego siana kupił, to nie było by o połowę taniej i bez roboty? no wiem że Cię stać na takie...

A co bym z tą trawą robił? Ile siana? Zależy. 5-7 kostek może. A po drugie daj mi spokój z jakąkolwiek belą, jak to widzę to mam drgawki...

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
Łolek napisał:

26 minut temu, Pafnucy12 napisał:

jakaś taka... no za zielona...

Lakierowana 

https://dlabrodacza.pl/olejek-do-brody-rogue-cyrulicy-30ml?gad=1&gclid=CjwKCAjw36GjBhAkEiwAKwIWyatg3EMVgmIu2SzgslyU3jV0t4PxhY1Ef3maBFHVHGoC8jZHXows_xoCh1gQAvD_BwE wcierasz 🤔

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v