Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
32 minuty temu, Łolek napisał:

Popatrz a jak się nie używa to się nie psuje 

Kazik do wozu to z pryzmy jest lux  towar 

Budynki usytułowane w rogu działki przy miedzy i drodze ,i du.. jak ja zazroszczę tym co  siedzą w środku działki  i 360 stopni naokoło jego .   U mnie tylko 90  i z rozwojem ,czy cokolwiek postawić jesteś skończony.

Opublikowano
3 minuty temu, kizak napisał:

Budynki usytułowane w rogu działki przy miedzy i drodze ,i du.. jak ja zazroszczę tym co  siedzą w środku działki  i 360 stopni naokoło jego .   U mnie tylko 90  i z rozwojem ,czy cokolwiek postawić jesteś skończony.

Kaziu ja mam jeszcze gorzej jak Ty. Dodatkowo muszę przejechać przez drogę i całe podwórko od miejsca, gdzie mam pryzmę i bele, do stodoły. I nie mam wozu. I jeszcze obora nie bardzo wygodna do zadawania. Ale w tym roku trawa w pryzmę 

• Sad 1
Opublikowano
46 minut temu, Łolek napisał:

Pinezke wyślij żeby kierowca trafił 

trafi... bede stał na drodze i machał ręką będę... 🙋‍♂️

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Jeszcze nie kupiłem i na pewno nie elektryczny.

Równe 40mm od wczoraj. W maju 63mm.

Chyba pierwszy taki maj od co najmniej 20 lat.

Pięknie... gdyby nie te mrozy wcześniejsze.

A jak cena by była to by stodoły na pieniędze zabrakło 

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Qwazi napisał:

Kaziu ja mam jeszcze gorzej jak Ty. Dodatkowo muszę przejechać przez drogę i całe podwórko od miejsca, gdzie mam pryzmę i bele, do stodoły. I nie mam wozu. I jeszcze obora nie bardzo wygodna do zadawania. Ale w tym roku trawa w pryzmę 

Pryzma super sprawa,ja żałuję że wcześniej nie robiłem 

Edytowane przez Baks00
  • Like 1
Opublikowano

Jest tutaj dużo ludzi mądrych , to zapytam wiata 50m2 liczy się metraż użytkowy po słupach czy dachu 🤔

Opublikowano
1 minutę temu, Baks00 napisał:

Już tam koło ciebie jedne machają.....

a coś ich ostatnio nie widać...

Przed chwilą, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Jest tutaj dużo ludzi mądrych , to zapytam wiata 50m2 liczy się metraż użytkowy po słupach czy dachu 🤔

zależy co się urzędnikowi wymyśli...

Opublikowano
7 minut temu, Qwazi napisał:

Tak jak i u zięcia🤭

4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Znak sygnal czapką

Lepiej już? 

Opublikowano
4 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

trafi... bede stał na drodze i machał ręką będę... 🙋‍♂️

Zbyniu swojego znaku używaj, np takiego

3 minuty temu, Baks00 napisał:

Pryzma super sprawa,ja żałuję że wcześniej nie robiłem 

Ja też, a mogłem wcześniej. Człowiek czasem głupi

3 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Zapytaj w starostwie, bo "co kraj to obyczaj". U mnie liczą dach

cat-5916926_960_720.jpg

Opublikowano

No i cza jechać do agencji podpis złożyć 

Przed chwilą, jacor73 napisał:

Mądre ludzie, jak zamieniacie się słomę za obornik, ile słomy za ile łobornika?

Kuzyn dał za 5ha słomy 10 rozrzutników 14t

• Thanks 1
Opublikowano
8 minut temu, Qwazi napisał:

Zbyniu swojego znaku używaj, np takiego

Ja też, a mogłem wcześniej. Człowiek czasem głupi

Zapytaj w starostwie, bo "co kraj to obyczaj". U mnie liczą dach

cat-5916926_960_720.jpg

U mnie był problem z przyczepą z prawdziwego zdarzenia .....a i raz się sparzyłem 🤦

Opublikowano
11 minut temu, jacor73 napisał:

Mądre ludzie, jak zamieniacie się słomę za obornik, ile słomy za ile łobornika?

Sam prasuje i obornik na pole zawioze, pole w granicy z gospodarstwem 15 balotów słomy po warfamie za d47 gnoju zaproponowałem i czekam na odpowiedź 

• Thanks 1
Opublikowano

Przemek, ja akurat z przyczepą nie mam żadnego problemu. Trzeba mi było tylko zmian w... głowie

No i się uczę...od Karola🤭

4 minuty temu, Baks00 napisał:

U mnie był problem z przyczepą z prawdziwego zdarzenia .....a i raz się sparzyłem 🤦

Opublikowano
16 minut temu, Karol6130 napisał:

Tak jak i u zięcia🤭

Lepiej już? 

O lepiej trochu. Wylazłem na dwór a nawet i nieslona owsianka mi smakowała 😁 wczoraj nic nie jadlem, całą noc na plecach przelezalem to do powietrza mi tęskno. Rano mi chciala przeciwbolowe dac ale juz nie chcialem tylko znow mnie przeniesli na inną sale i pisowcow mam....

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Baks00 napisał:

U mnie wogole czegoś takiego jak usługa nie było na moje ilości i rozdrobnienie. 

Jedyne czego żałuję to że tak późno się na zakup zdecydowałem. Wczoraj otwarta pryzma z lipca i elegancko wszystko przeleżało. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Marek brawo ,jak masz wszystko ładnie i konkretnego doradcę to powinieneś doić Unię jak trza 🙂. Może jakiego starego grata by wyrwał od Ciebie , tanio 😛

Teraz  deszcz potrzebny , to niech pada

Na ozime T2 ? Kurła to już 🤔

Może bym azotu sypnął jeszcze 🤔

Nie biorę maszyn nowych 

A tanio Marcin to już było 

40 minut temu, kizak napisał:

Nie mam wozu ale wolę pryzmy niż bele 

Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał:

U mnie wogole czegoś takiego jak usługa nie było na moje ilości i rozdrobnienie. 

Jedyne czego żałuję to że tak późno się na zakup zdecydowałem. Wczoraj otwarta pryzma z lipca i elegancko wszystko przeleżało. 

Okolica waliła ,,Orkan 2'' wychodziło to na upartego ale widziałem jak wygląda taka zielonka z kretowiskami.

Ja zebrałem swoją przyczepa(stary rupeć bez noży) stara trawę🤦

Opublikowano

dzień dobry. 

a ja w tym roku pierwszy raz od lat bez pryzmy z trawy. 

powrót do bel i to usługa zamówiona, by stara babcia kronka nie musiała turlac gnoju i niech czeka na sianko. 

Opublikowano

A to tak znajomemu w ubiegłym roku lub dwa lata temu ojciec pojechał zbierać. Ten się uparł że nie chce noży bo potem dużo razy musi nosić na widlach to krótkie. Nie dość że to suche było i się rozjeżdżalo na pryzmie to jeszcze potem wybrać to z pryzmy to była katorga. Miał tego mało bo chyba z 5 przyczep tylko, ale powiedział że nigdy więcej bez noży 😉

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v