Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, hubertb napisał:

Tu jest różnica:

Mama babcia i córka siedziały w jednym domku i zastanawiały się jaki jest największy ból na świecie. Córka mówi:
-Kiedyś jak mnie Jasio za cycki wytargał to mało się nie zesrałam bólu.
Mama na to:
-To Ty nigdy nie rodziłaś!
A babcia mówi:
-Wy to nie wiecie co to jest prawdziwy ból! Kiedyś jak jechałam na rowerze to mi się kuciapka w łańcuch wkręciła i z bólu zębami dzwonek odgryzłam!

Wszystkie moze to dotknąć 

Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

7 minut temu, Pafnucy12 napisał:

@Rolnik1973 pa, nie cza mi telefonów...

Toż wieź bo znowu taniej

czekam na taniej 🤭😎

Rolnik1973 napisał:

3 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

normalnie, do 14 dni.

Ja POtrzymam do marca i zamienię na saletrzak.

Nawóz POwinien POtanieć więcej niż zboże.

łudzisz się.....

Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

Ja POtrzymam do marca i zamienię na saletrzak.

Nawóz POwinien POtanieć więcej niż zboże.

Raczej nie stanieje nawóz bo wszystko zrobią żeby do tego nie doszło te nasze pijawki Polskiego Narodu 🤔

Opublikowano
2 minuty temu, stempos1980 napisał:

Raczej nie stanieje nawóz bo wszystko zrobią żeby do tego nie doszło te nasze pijawki Polskiego Narodu 🤔

Zadzwonię tu i tam i POtanieje bo POrażka bardziej zaboli niż drogi nawóz.

• Haha 1
Opublikowano

wytłumaczą że to nie ich wina, dodadzą ze 100 do pinćset i zagłosujesz.

1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

Zadzwonię tu i tam i POtanieje bo POrażka bardziej zaboli niż drogi nawóz.

Opublikowano
11 minut temu, stempos1980 napisał:

no i co z tego ? się albo wybronią albo odbiją na cenie produktów 

patrząc po łożysku na tarczy skośnej karcher poszedł na oszczędność i robi bieżnię z podkładki poszerzanej  a kranzle dalej solidne firmowe łożyska zakłada , w karcherach większości żółtych modeli oleju nie zmienisz bez rozkręcania komory olejowej bo korków nie ma , to samo nilfisk , korek jest ale odpowietrzający a nie do spuszczania oleju i trzeba myjkę rozebrać bo obrócenie do góry nogami nie powoduje spływania oleju 

szwaby jadą od dłuższego czasu na renomie urządzeń z lat 90 tych i ludzie to kupują po dziś dzień z przyzwyczajenia 

• Like 2
Opublikowano

co po ile?

ja w tym roku balotów nie będę na handel miał, ale się ludzie pytają.

Opublikowano
Przed chwilą, hubertb napisał:

Odsysarką tez nie da rady? 

Kupiłeś tego sc780?

nie wiem ,  mówie o takiej popierdółce znajomego

9924068eb11c6788f2d9f4a78dbc5b8e06473738

bo po paru latach mycia ciągników sieczkarni , ładowarek ,przyczep, rozrzutników i kombajnu była do generalnego remontu 

tamtego wapa nie brałem, szkoda kasy trochę , nie wiem czy na miejscu będzie można odpalić i sprawdzić przed kupnem

Opublikowano
szymon09875 napisał:

I ja i ja też 🤭 chłop przyjechał i kupił mięsna jałówkę:o nawet nie wiedziałem że taka mam :o bo sie okazało że jak już jest czerwona to jest mięsna 🤷

zawsze tak było ,a jak biała.glowa to simental 😀

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v