Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam Kilka bo każdy do innych upraw. No a jak już są i jest pod co podpiąć to jest to niesamowita  wygoda

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

niesamowita  wygoda

sie domyślam... po robaku był, a przypalił w chwaście... sie płukać nie chciało...

Opublikowano
5 minut temu, Pafnucy12 napisał:

sie domyślam... po robaku był, a przypalił w chwaście... sie płukać nie chciało...

Coś więcej chyba tam musiało być, albo warunki stosowania?

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Coś więcej chyba tam musiało być, albo warunki stosowania?

no i odżywka...

warunki. wiatr trochę, mrozu nie było... duzo tego nie ma, ale zły jestem sam na siebie.... wystarczyło przepłukać ...

Opublikowano
28 minut temu, Pafnucy12 napisał:

no gdzie? gdzie lepiej by miała? kto ją zawiezie by tam razem z nią bigosu się w niedzielę nawpierdalać za darmo...

Zbyszek się rozkręcasz widzę 

• Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, Łolek napisał:

Zbyszek się rozkręcasz widzę 

oj tam... sugerowałem wczoraj że już dość...

już skończyłem... na dziś...

3 minuty temu, gregor1284 napisał:

a on Ci pokazuje wszystkie swoje piły 

... i woła... choć zobaczysz mój sprzęt.... do rżnięcia... 🤭

Opublikowano
5 minut temu, Pafnucy12 napisał:

... i woła... choć zobaczysz mój sprzęt.... do rżnięcia... 🤭

A przy kolacji oglądają "teksańska masakra piłą motorową" albo seans piła 1, piła 2 itd 

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

teksańska masakra piłą motorową"

a to nie wiem o czym... teksańskiego nie znam...

Opublikowano
4 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

Nie no spoko wolę takie utarczki  niż mądrości starego górala, chociaż pewno z niego taki góral ja z koziej D🎺

Opublikowano
Przed chwilą, Łolek napisał:

chociaż pewno z niego taki góral

taki bardziej nizinny, bo mocno dna sięga... :D

Opublikowano
11 minut temu, Karol6130 napisał:

Odrazu będzie i kosa

Cztery

Ej Misiu kolorowy...błotniki u weterana są zamontowane🤔, kierownica ogarnięta 🤔😡...

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
34 minuty temu, Karol6130 napisał:

Iści spać 

I tak się nie chce nic robić 

A Wy popracujta na moją socjalną przyszłość 

Ja wstałem, więc popracuję teraz.Te słonko wyszło.

Edytowane przez Baks00
Opublikowano

cieplo-16 stopni aleznowu jakies czarne chmury ida..

1 godzinę temu, superfarmer02 napisał:

Wiesz ile kosztuje rejestracją środka w nowym gatunku? 

nie wiem-pewnie sporo , ale te srodki maja po 50 lat pewnei i ktos by na pewno wylozyl gdyby tak bylo

w przypadku generykow tak by moglo byc-bo wteyd kazdy moze robic substancje czynna a jeden by musial placic za badania.

1 godzinę temu, Pafnucy12 napisał:

Wpadnij jak truskawki będą. Najfajniejszy czas u mnie.

w najblizszym czasie wybieram sie w dokladnie druga strone 😂,

1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Możesz co najwyżej poprosić.

Znaczy, że tylko TY interpretujesz odpowiednio?

Co do mocznika, to Przemek już Ci pokazał jednym zdjęciem, więc sobie zinterpretuj. Jednak, gdybyś miał z tym problem to masz tutaj mały fragment 

https://nawozy.eu/wiedza/porady-ekspertow/nawozy/jak-dziala-mocznik-w-glebie

Wyzywasz Bogdana, a on ma w tym rację

to dotyczy mocznika bez inhibitora ureazy a do tego jest tylko czescia przeksztalcen . 

w temacie polityka -w jakim innym mozna- pare dni temu wyjasnilem dokladnie i spokojnie o co chodzi.

1 godzinę temu, Pafnucy12 napisał:

No właśnie nie. 

Nie mam nic do niego. 

@jacus -a już kilka lat znam i potrafię z nim całkiem sensownie porozmawiać.

Nie obraża mnie, więc czemu z nim nie porozmawiać na żywo?

A że czasami ma inne zdanie niż ja.... No bywa...

z kazdym staram sie rozmawiac takim jezykkiem zeby zrozumial-z normalnymi normalnie...

1 godzinę temu, Desperado napisał:

Ciebie to ciągnie do tych górali jak kota do myszy,   :P jak nie jeden kuliega to drugi   :D

orawiok to goral slowacki a ja nizinny -czyli zaden prawdziwy 🤣

1 godzinę temu, Desperado napisał:

Te z Galicji to jak coś komuś da, to na bank prędzej czy później i tak to wypomni, taką już mają naturę. Na dodatek mówię to na faktach, zbierają wszystko co wpadnie w ręce, jeden dziurawe garnki ze złomu tachał, bo jeszcze może się przydać, a biedne nie byli.   :D

a to ze byli z galicji to na twarzach mieli wymalowane ??  

1 godzinę temu, pedro2 napisał:

U mnie teraz zaczyna mocniej. 

Radek nie chcesz w dzierżawę całej gospodarki z budynkami? 😁 Doktor mi kazał rzucać wszystko i się wynosić bo płuca do przeszczepu... 

to nie czekaja tylko zajmuj kolejke.. chyba ze doktor chce od ciebie tanio odkupic ojcowizne to zmien lekarza .🤣

ja sie 2 lata z biodrem meczylem 

1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

A dziękować dziękować wszyscy zdrowi. A szwagier zdrowy?

Szuka moze równie wykolejonych

A mlode duperki jakieś do zbierania będą?

ze wszystkich jakich mam to polowa zdrowa.

57 minut temu, slawek74 napisał:

więcej wygniecie niż zbierze gramaduła...🤭

od roboty to sa tacy jak ty-ja ci moge pokazac jakie masz zyrwac..

56 minut temu, slawek74 napisał:

a gdzie on w domu spier..olił z psychoatryka i w lesie siedzi to mie wi 😁

w domu wszyscy zdrowi ??

53 minuty temu, gregor1284 napisał:

Ja pamiętam jak zaczął coś o ociepleniu klimatu ale później mu zabrakło argumentów i od tej pory postrzegam go jak postrzegam 

A jak pomoże Ci krowę wydoić to wiedz że cielaka zabierze 

cos zaczales bredzic a mnie akurat kregoslup bolal i nie moglem sie schylic do twojego poziomu...

wyjrzyj ze swojego grajdolka na swiat i poatrz co sie dzieje w europie czy nawet polsce zachodniej i poludniowej..

49 minut temu, Karol6130 napisał:

Chłopy 

Ile dolać Modusa do fundamentum na owies?

Można mieszać?

Dla tych co mówią że lejek to całkowite dziadostwo

20230515_175015.jpg

lejek to dziadostwo-mialem kiedys i moge potwierdzic,

z herbicydami nie zaleca sie stosowania niczego.

31 minut temu, ahten napisał:

Tak jest tam napisane, jakaa uprawe zasiac w polowie maja:)

Akurat zima rozmawialem z przedstawicielem syngenty, mowil, ze nie powinno byc  pozostalosci, ale robisz to na wlasne ryzyko.

Wiec zamiast pisac bezsensowne odpowiedzi i nabijac liczbe postow, normalne odpowiedz na zadane pytanie.

Nie mam prentesji do nikogo, tylko pytam, czy o tej porze mozna jeszcze cos zasiac, zeby mozna bylo troche zarobic, czy zostawic ugorem.

na poczatku ladnie powschodzilo, dopoki korzeni nie mial dobrze wyksztalconych. A po miesiacu najpeirw pojedyncze rosliny zolky, a teraz na calym polu, mimo sporych opadow

wez otworz strone w etykieta i przeczytaj dokladnie  !!!!!!!  co w tym jest bezsensu ?? nawet jesli butelki  wpiecu spaliles to w internecie znjadziesz ...

kurna czego z niej nie rozumiesz ???  tymczasowe -to chyba nie trudne slowo ??

W skrajnie niekorzystnych warunkach (gleby piaszczyste, gleby łatwo przesychające, gleby o niskim pH [4.0%], niskiej aktywności biologicznej, wyjątkowo niskich temperaturach w okresie zimowym, wyjątkowo niskiej wilgotności gleby latem i/lub jesienią i/lub zimą, nakładania się powierzchni opryskanej preparatem, gleby nadmiernie ugniecionej) mogą wystąpić tymczasowe wybielenia, zahamowanie wzrostu, zmniejszenie obsady w roślinach wrażliwych (buraki, strączkowe, słonecznik i warzywa). Dlatego też uprawa w/w roślin jako roślin następczych nie jest zalecana, gdy pH gleby jest znacznie poniżej 6.0 lub jeśli po zastosowaniu środka w poprzednim sezonie, wystąpił długotrwały okres posuchy. Głęboka orka po uprawie kukurydzy i pH gleby ponad 6.0 znacząco zmniejszają ryzyko uszkodzeń tych roślin.

jeszcze w sobote kukurydze siali. nie wiem jaka masz glebe,jakie warunki pofgode,jak to wyglada-wiec decyzje musisz podjac sam. 

po powodzi w 2010 to w czerwcu na kiszonke przesiewali i tez uroslo..

w jednym masz racje-czytanie etykiek srodkow jest bez sensu-co sam na swoim przykladzie udowodniles 😂

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

w najblizszym czasie wybieram sie w dokladnie druga strone 

trudno. Twoja strata...

Opublikowano

przeczytaj jescze raz poprzedni post o co pytałem. A jak nie zrozumiesz pytania to przeczytaj jescze kilka razy. tak tymczasowo mi rośliny znikaja na polu😂

Opublikowano
12 minut temu, jacus napisał:

cieplo-16 stopni aleznowu jakies czarne chmury ida..

nie wiem-pewnie sporo , ale te srodki maja po 50 lat pewnei i ktos by na pewno wylozyl gdyby tak bylo

w przypadku generykow tak by moglo byc-bo wteyd kazdy moze robic substancje czynna a jeden by musial placic za badania.

w najblizszym czasie wybieram sie w dokladnie druga strone 😂,

to dotyczy mocznika bez inhibitora ureazy a do tego jest tylko czescia przeksztalcen . 

w temacie polityka -w jakim innym mozna- pare dni temu wyjasnilem dokladnie i spokojnie o co chodzi.

z kazdym staram sie rozmawiac takim jezykkiem zeby zrozumial-z normalnymi normalnie...

orawiok to goral slowacki a ja nizinny -czyli zaden prawdziwy 🤣

a to ze byli z galicji to na twarzach mieli wymalowane ??  

to nie czekaja tylko zajmuj kolejke.. chyba ze doktor chce od ciebie tanio odkupic ojcowizne to zmien lekarza .🤣

ja sie 2 lata z biodrem meczylem 

ze wszystkich jakich mam to polowa zdrowa.

od roboty to sa tacy jak ty-ja ci moge pokazac jakie masz zyrwac..

w domu wszyscy zdrowi ??

cos zaczales bredzic a mnie akurat kregoslup bolal i nie moglem sie schylic do twojego poziomu...

wyjrzyj ze swojego grajdolka na swiat i poatrz co sie dzieje w europie czy nawet polsce zachodniej i poludniowej..

lejek to dziadostwo-mialem kiedys i moge potwierdzic,

z herbicydami nie zaleca sie stosowania niczego.

wez otworz strone w etykieta i przeczytaj dokladnie  !!!!!!!  co w tym jest bezsensu ?? nawet jesli butelki  wpiecu spaliles to w internecie znjadziesz ...

kurna czego z niej nie rozumiesz ???  tymczasowe -to chyba nie trudne slowo ??

W skrajnie niekorzystnych warunkach (gleby piaszczyste, gleby łatwo przesychające, gleby o niskim pH [4.0%], niskiej aktywności biologicznej, wyjątkowo niskich temperaturach w okresie zimowym, wyjątkowo niskiej wilgotności gleby latem i/lub jesienią i/lub zimą, nakładania się powierzchni opryskanej preparatem, gleby nadmiernie ugniecionej) mogą wystąpić tymczasowe wybielenia, zahamowanie wzrostu, zmniejszenie obsady w roślinach wrażliwych (buraki, strączkowe, słonecznik i warzywa). Dlatego też uprawa w/w roślin jako roślin następczych nie jest zalecana, gdy pH gleby jest znacznie poniżej 6.0 lub jeśli po zastosowaniu środka w poprzednim sezonie, wystąpił długotrwały okres posuchy. Głęboka orka po uprawie kukurydzy i pH gleby ponad 6.0 znacząco zmniejszają ryzyko uszkodzeń tych roślin.

jeszcze w sobote kukurydze siali. nie wiem jaka masz glebe,jakie warunki pofgode,jak to wyglada-wiec decyzje musisz podjac sam. 

po powodzi w 2010 to w czerwcu na kiszonke przesiewali i tez uroslo..

w jednym masz racje-czytanie etykiek srodkow jest bez sensu-co sam na swoim przykladzie udowodniles 😂

Idiotyzm A nie ocieplenie klimatu. Wydłub ropy z oczu i się rozejrzyj 

Opublikowano
57 minut temu, marcin19071980 napisał:

Oooo,a gdzie to.W dzierżawy to nie ale kupić to może i tak 🤔

Gdzie tam. Z czegoś trzeba żyć, a pokorny dzierżawca to ponoć dobra rzecz.

58 minut temu, gregor1284 napisał:

Toć chyba szlugów nie pali to dla Pedra by były w sam raz. Przemyśl to. Wiem że mam dar, nie tylko do tego 

A jakby rudość przeszła razem z płucami na mnie... 🙆 widzisz Mietek także proszę się nie dziwić, że nie chcę się z kurpianką żenić i dzieci robić jak tu takie cyrki wychodzą...

Na razie poszukam drugiego lekarza na szybkości. Ale nie ma co się oszukiwać, że najlepiej by było rzucić i iść do pracy. Ale kuźwa no nie wyobrażam sobie żeby przynajmniej pola nie obrabiać. Już hvj w te bydlaki, łąki kwietne i bez gnoju urosną.

Opublikowano
6 minut temu, pedro2 napisał:

Na razie poszukam drugiego lekarza na szybkości

Gdybym tak nie zrobił, to moja najmłodsza nie wiadomo jak by skończyła..

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v