Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
13 minut temu, Baks00 napisał:

Może by który deszcz podesłał 🤔Wiatru nie ce

Teraz i ja bym chciał deszczu 

Opublikowano
8 minut temu, Strongman napisał:

Pszenica dostała 200 kg  saletry 10 kwietnia i teraz chwast zrobiłem i starczy.

Na dobrych polach nic nie trzeba robić samo rośnie.

20230512_195343.jpg

I czego te chłopy narzekają że tanie zboże 🤔 jak samo rośnie 

Dobra ziemia ,to konkretnie jaka ?

Opublikowano
21 minut temu, Strongman napisał:

Pszenica dostała 200 kg  saletry 10 kwietnia i teraz chwast zrobiłem i starczy.

Na dobrych polach nic nie trzeba robić samo rośnie.

20230512_195343.jpg

20230512_195301.jpg

a ile obornika pod nią leży 🤔

Opublikowano (edytowane)

No właśnie nie dużo, właśnie oto chodzi że na dobrych polach rośnie I niewiele nawozu i późno dane a na piaskach i dużo obornika i dużo nawozu kosztów poniesionych człowiek się stara i lipa.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano

juz zaczyna wiac- pogoda na razie fajna,mam padac dzsiaj a boi nie zalezy na jaka prognoze spojrzy..

10 godzin temu, Bogdan_ja napisał:

człowieczku to są gotowe zestawy ... taki panel ma wbudowany regulator który ładuje akumulator ...odłączysz panel i nie ładuje i tyle ...

naprawde ? nie wiedzialem . najpierw przeczytaj o co chodzi a potem komentuj

10 godzin temu, Qwazi napisał:

Łoj...chyba znowu nie chwytam...to jakaś wyższa inżynieria wypasu🤔

te polskie krowy to madre  sa- austriackiego semintala gorskiego to wystarczylo nauczyc z tydzien -dwa i do linki nie podchodzil do konca wypasu.. dawal sie nabrac ze to kopie.  kto by akumulatory wozil ladowac w doliny ?

10 godzin temu, limonka napisał:

Mam i wszystko rozumiem chyba:). Tyle, że tam jest mowa tylko o współpracy z panelem. Te 2 kabelki od zacisku baterii są scalone. Biegną do panelu i elektryzatora. Gdyby je tak rozłączyć i zostawić połączenie tylko z elektryzatorem?

a tak jasniej o co ci chodzi ?? rozwalili ci panel i chcesz reszte wykorzystac ?? trzeba zobaczyc jakie ma napiecie ladowania bateria - moze uda sie dopasowac zwykla ladowarke z sieci ??taki panel ma niskie napiecie ladowania.

Opublikowano
5 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Trzeba się powoli szykować.

20230513_085638.jpg

Długo zajmuje Ci poklepanie kosy?🤔

9 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Turlaczka gotowa? 

Tera to po 25 za szt? 

Co tak drogo?🙆‍♂️

Za te wszystkie dotacje zapomogi i inne ciule to za friko powinieneś kulki kręcić. 😁🤭

10 godzin temu, Qwazi napisał:

Łoj...chyba znowu nie chwytam...to jakaś wyższa inżynieria wypasu🤔

Pewnie o to chodzi. 

https://allegro.pl/oferta/zestaw-pastuch-solarny-solar-bydlo-psy-bateria-10942263328

Opublikowano
15 minut temu, jacus napisał:

naprawde ? nie wiedzialem . najpierw przeczytaj o co chodzi a potem komentuj

gołębi mózgu ja posiadam taki elektryzator..Ty komentujesz a pojęcia nie masz co  🤷‍♂️

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Pafnucy12 napisał:

A wiater....?

Teraz? Teraz tak jak wczoraj w dzień.Aaa,i jeszcze gadałeś że motur będzie rok stał.Wczoraj o 10pojechal za 2900 z ogłoszenia na f.Za 3400 wystawiony był

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
43 minuty temu, PRIMO napisał:

Wiem, że takie są Przemku. Co prawda, ja nie posiadam. Mam trzy elektryzatory produkcji jednego człowieka i nic więcej mi nie potrzeba. Akumulator, który skończył życie w ciągniku, czy samochodzie przez cały sezon pasie bydło. Facet robi fajne urządzenia. Z tą inżynierią, miałem na myśli to co Jacuś pisał o tym panelu co to ładuje dwa duże akumulatory po 24V, bo o takim czymś nie słyszałem

Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, radekz200 napisał:

teraz może kilka dni popadać a potem niech znów będzie pogoda

żeby wyrównać poziom wód gruntowych i ich lokalne niedobory oraz zapewnić odpowiednią ilość wody do wegetacji i dobrego plonowania zarówno dla wysokich tuz jak i upraw na gruntach ornych to tak naprawde powinien być tydzień w miesiącu spokojnego deszczu

12 godzin temu, Qwazi napisał:

Wiem, że takie są Przemku. Co prawda, ja nie posiadam. Mam trzy elektryzatory produkcji jednego człowieka i nic więcej mi nie potrzeba. Akumulator, który skończył życie w ciągniku, czy samochodzie przez cały sezon pasie bydło. Facet robi fajne urządzenia. Z tą inżynierią, miałem na myśli to co Jacuś pisał o tym panelu co to ładuje dwa duże akumulatory po 24V, bo o takim czymś nie słyszałem

jest to gdzieś w internecie na handel lub gość pisze gdzieś na forum elektronicznym ? sam mam pare nowych samochodowych cewek zapłonowych ze złomu i myślałem o czymś takim 

Edytowane przez konteno
  • Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, marcin19071980 napisał:

Teraz? Teraz tak jak wczoraj w dzień.Aaa,i jeszcze gadałeś że motur będzie rok stał.Wczoraj o 10pojechal za 2900 z ogłoszenia na f.Za 3400 wystawiony był

Tani to się amator trafił.

Ja kawasaki coś sprzedać nie mogę. Wyświetleń kupa, a nikt nie dzwoni.

No jeden telefon tylko był.

Się wpienie to sprzedam że sporą stratą 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v