Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
18 minut temu, Łolek napisał:

Mechanik samochodowy po jednej szkole po drugiej technik Mech budowa maszyn i projektowanie wykonywany przez kilka lat blacharz lakiernik a teraz rolnik hodowca i dojarz kurna z takim cv to w tym kraju roboty nie znajdę 😂

Ja to już też raczej nie...bo mam też kiepski charakter dla ewentualnego pracodawcy🤷🤦

Opublikowano
Desperado napisał:

9 godzin temu, jacus napisał:

zapytam z ciekawosci -ktory z was chco zawodowke rolnicza ma skonczona ??,o technikum czy akademii rolniczej nie wspomne.

No ty to wątpię czy osiem klas skończyłeś, patrząc po twoim pisaniu   :P 

Nie matura lecz chęć szczera, zrobi z ciebie oficera, można być po szkołach i być głupim jak but, zresztą to dokładnie teraz po ludziach widać że tak jest, jeden głupszy od drugiego, zero jakiegokolwiek pomyślunku i przetrwania w trudnych warunkach.    :D

bo rolnik to nie zawód a ,,zbiór,, kilkudziesięciu zawodów ...

marcin19071980 napisał:

Wiekszosc informacji zawartych w wielu broszurach i artykułach jest sponsorowane i ni jak ma się do praktyki.

👍 nic dodać nic ująć...

PAN88 napisał:

30 minut temu, Desperado napisał:

Nie matura lecz chęć szczera, zrobi z ciebie oficera, można być po szkołach i być głupim jak but, zresztą to dokładnie teraz po ludziach widać że tak jest, jeden głupszy od drugiego, zero jakiegokolwiek pomyślunku i przetrwania w trudnych warunkach.    :D

Oto to. Najbardziej to widać wśród młodych kierowców. Wielcy drivery a z każdą pierdoła jest halo boss.

zabrać takim tel i navi i do domu z sąsiedniej gminy nie trafi 🤭🤪🤣🤣🤣

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
54 minuty temu, DANDYS napisał:

ja mam technikum rolnicze i ch*ja wiem , uczyli do egzaminów jak zdać i do matury przygotować dobrze

Teraz w większości technikach tak uczą żeby egzamin z gotowymi  odpowiedziami do wyboru zdać. A jak coś się chce dowiedzieć o hodowli czy uprawach to trzeba na forum lub w necie szukać. Do tego zawodu wielkiej uwagi szkoły nie przykładają. 

Edytowane przez Luki99
Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

wieje ale ,na plusie,slonce swieci pieknie..

to widac ze zaden nie ma wyksztalcenia rolniczego..

wiedza kosztuje albo pienaidze albo trud- za darmo to nawet w krakowie po mordzie trudno dostac...

konto zaloz ,artykul przeczytaj a ja co najwyzej moge ci wytlumaczyc czego nie zrozumiesz.

gdybys nie byl taki asem to bys sie kapnal ze to fejkowe konta........

a co wtym jest glupiego ?? twoj ojciec czy dziadek tak nie robili ??? jesli wycofaja stare srodko ochr a nowych nie beedzie to  wkoncu zostanie agrotechnika..

ja 30 krow doilem przed sniadaneim gdy mialem 17 lat..

gdzie napisalem ze pol roku ?? a kiedy zaczyna dzialac wapno-zapytam ??

slowo klucz nie wiem .......czytasz cokolwiek w temacie bydla ?? miales w reku jaks ksiazke ,broszure,gazete ?? 

Kolegów szukasz filozofie jeden?😩

Te swoje dyrdymały to pisz do takich jak Ty i udowadniaj im że masz rację. 

A ode mnie się odpierożkuj. 

Narka. 

54 minuty temu, Qwazi napisał:

Ja to już też raczej nie...bo mam też kiepski charakter dla ewentualnego pracodawcy🤷🤦

Przynajmniej nie dajesz wejść sobie na głowę bo masz swoje zdanie. 

Opublikowano
1 godzinę temu, marcin19071980 napisał:

No kierowników to nigdy nie brakuje.Ale żeby tak kogoś do złapania się za klucz lub łopatę znaleźć to już gorzej

Jak trzeba to się rękawy zakasa i robi. Wczoraj byłem przegub zmienić to namawiali mnie żebym wrocil do pracy do nich ale to już nie jest na moje nerwy 

Opublikowano
3 minuty temu, PRIMO napisał:

Przemciu,jak by  Mariusz miał taką pracodawczyni jak ja,to myślę że dał by wejść na co innego....😁😉

• Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, Baks00 napisał:
7 minut temu, PRIMO napisał:

Przemciu,jak by  Mariusz miał taką pracodawczyni jak ja,to myślę że dał by wejść na co innego....😁😉

To nie dawanie sobie wejść na głowę często kosztuje, ale za to satysfakcja, że szef głupszy jest bezcenna. Jak ludzie potrafią się zeszmacić, żeby zachować jakąś premie lub zdobyć stołek i przypodobać komuś, kto jest nad nimi...to jest dla mnie niepojęte. Fenomen. Zatracanie człowieczeństwa. Taka lalka na a sznureczkach

Baksiu, ale aureolka... świeci🤔🤭

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

podziel się doświadczeniem moze się czegoś nauczę 🤔

Ja też bym się chętnie coś o hodowli i żywieniu dowiedział hoć co prawda jakąś wiedzę mam. Prowadzę hodowle już kilka lat tym samym sposobem który obrałem. Ale wiedza i nowości nie zaszkodzą. 😉🙂

Edytowane przez Luki99
Opublikowano

Ząb mnie boli i mówiłem Merlin żeby zadzwoniła umówiła wizytę u dentystki. Merlin płacze, asystentka płacze, dentystka płacze a mnie dalej ząb boli i ja nie płacze. Zuch ze mnie jak to jeden z ukraincow mówi 

Opublikowano
10 minut temu, Qwazi napisał:

To nie dawanie sobie wejść na głowę często kosztuje, ale za to satysfakcja, że szef głupszy jest bezcenna. Jak ludzie potrafią się zeszmacić, żeby zachować jakąś premie lub zdobyć stołek i przypodobać komuś, kto jest nad nimi...to jest dla mnie niepojęte. Fenomen. Zatracanie człowieczeństwa. Taka lalka na a sznureczkach

Baksiu, ale aureolka... świeci🤔🤭

Żeby żona nie zgasiła 

Opublikowano
3 minuty temu, Qwazi napisał:

Mieciu, mam kij od palanta. Dostałem pamiątkowy na świecie tej gry. Przybywaj. Ja nie będę płakał 🤭

Ktoś Ci dał kij w prezencie a Ty tak go nazywasz?! Nieladnie Maniek... 

• Haha 1
Opublikowano

oiwes juz opryskalem  w piatek-teraz czekam na kuriera i pojdzie jeczmien i mieszanka, na pewno nie dzisiaj .

na tym polega wiedza ze pryska sie wtedy kiedy jest odpowiednia pogoda i faza rozwojowa rosliny a nie pyta kogos kto moze miec zupelnie inny stan upraw i oprysk..

2 godziny temu, Qwazi napisał:

Jakieś tam szkoły też w życiu zdarzyło m się skończyć, ale rolniczej nie. I też jakoś tam sobie radzę 

I to w kolanie...🤦

wlasnie robie rehabilitacje na kolana. 

wy macie wode w mozgu ja w kolanie 🤣😂🤣

2 godziny temu, Desperado napisał:

myslaelm ze czasy samokrytyki minely..

1 godzinę temu, soltys48 napisał:

No ja mam i co z tego?

naprawde nic ze szkoly nie wyniosles ?? zadnej kredy,scierki,dlugopisu,choc papieru toaletowego😂

1 godzinę temu, jahooo napisał:

ja żadnego rolniczego wykształcenia nie mam i co to zmienia ? albo chcesz pracować, albo nie

znam wielu "nurków" z wyższym wykształceniem, ciągnących od rana jabola, bo "z ich wykształceniem do pracy fizycznej nie pójdą, a dla nich pracy w tym kraju nie ma porządnej"

gdzie sa tacy ?? znowu fantazje..zreszta jesli ktos szkonczyl studia to przewazne zostaje w miesci a nie wraca na wies.

1 godzinę temu, DANDYS napisał:

ja mam technikum rolnicze i ch*ja wiem , uczyli do egzaminów jak zdać i do matury przygotować dobrze

ale to chyba twoja zasluga a nie nauczycieli-ja startowalem w olimpiadach rolniczych a ty ??

1 godzinę temu, marcin19071980 napisał:

Po pierwsze nie mądruje się w temacie hodowli bydła bo ten etap moje gospodarstwo ma już dawno za sobą.Po drugie posiadana wiedza z zakresu hodowli bydła mlecznego nie bardzo pasuje do zastosowania w tej skali jaka reprezentuje większość z naszych wspólnych znajomych z tego forum,bez obrazy dla nikogo.Wiekszosc informacji zawartych w wielu broszurach i artykułach jest sponsorowane i ni jak ma się do praktyki.

ja wogole sie nie wyowiadam w tematach o ktorych nie mam pojecia albo nie jestem na czasie czyli hodowla..

ale gdy masz do wyboru broszurki kilku firm to powinienes sie starac znalezc roznice...

1 godzinę temu, witejus napisał:

Że też wam się chce dyskutować z takim ..., dla formalności, +6.5 , bezchmurne niebo.

kolejny ktorego warto zapytac -czy w domu wszysyc zdrowi ....

1 godzinę temu, Pafnucy12 napisał:

Jacuś widziałeś Anzeja z Plutyczów?

On ma średnie mechaniczne...widziałeś jak potrafi wszystko naprawić?

Tak że szkoła to nie fszystko

nie znam goscia 😂

1 godzinę temu, slawek74 napisał:

podziel się doświadczeniem moze się czegoś nauczę 🤔

od tego masz doradcow z firm paszowych-oni ci wszystko wcisna bo i tak nawet nie przeczytasz co jest na workach.

50 minut temu, Luki99 napisał:

Teraz w większości technikach tak uczą żeby egzamin z gotowymi  odpowiedziami do wyboru zdać. A jak coś się chce dowiedzieć o hodowli czy uprawach to trzeba na forum lub w necie szukać. Do tego zawodu wielkiej uwagi szkoły nie przykładają. 

to chyba do kiepskiego chodziles.

siostra uczy w technikum  hodowcow koni i weterynarzy-to sa dzieci z miast ktorym naprawde sie chce uczyc i pracowac ze zwierzetami,ale oni wiedza co w zyciu beda robic i co chca osiagnac.

na kierunek rolniczy to nawet na zocznym od lat nie ma chetnych.

21 minut temu, PRIMO napisał:

Te swoje dyrdymały to pisz do takich jak Ty i udowadniaj im że masz rację. 

A ode mnie się odpierożkuj. 

Narka. 

w domu wszyscy zdrowi ??

Opublikowano
21 minut temu, Luki99 napisał:

Ja też bym się chętnie coś o hodowli i żywieniu dowiedział hoć co prawda jakąś wiedzę mam. Prowadzę hodowle już kilka lat tym samym sposobem który obrałem. Ale wiedza i nowości nie zaszkodzą. 😉🙂

Jest jeszcze dla Ciebie nadzieja. 😁

1 minutę temu, jacus napisał:

w domu wszyscy zdrowi ??

Już Ci pisałem wcześniej 😩 skleroze masz czy co?🤦‍♂️

Opublikowano (edytowane)

placek zara sprowadzi swoją wiedzą i doświadczeniem całe forum do 2 ton z ha na 2 /3 klasie ziemi ....🤭

agrotechnika wróci do połamanego zetora i wiekowej talerzówki która gówno jest warta do uprawy i tyle 

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
jacus napisał:

1 godzinę temu, DANDYS napisał: ja mam technikum rolnicze i ch*ja wiem , uczyli do egzaminów jak zdać i do matury przygotować dobrze ale to chyba twoja zasluga a nie nauczycieli-ja startowalem w olimpiadach rolniczych a ty ?? ??

ja wolałem latać za dziewczynami 😎😉a 4klasie to max 12-13i jechałem do domu

Opublikowano
9 minut temu, jacus napisał:

wlasnie robie rehabilitacje na kolana. 

wy macie wode w mozgu ja w kolanie 🤣😂🤣

Mimo wszystko dobrze byłoby, zebyś trzymał pion głową do góry, bo woda ma to do siebie, że przepływa w rejony, gdzie jest niżej🤷...a jak stoisz na głowie to...

• Haha 1
Opublikowano
10 minut temu, jacus napisał:

gdzie sa tacy ?? znowu fantazje..zreszta jesli ktos szkonczyl studia to przewazne zostaje w miesci a nie wraca na wies.

Zależy jaka wieś. U nas np. to się miasto zaczyna zbliżać pomału.  

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v