Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

placek pomylenca znalazł co mu nagodal że mocznik  za kilka miesięcy dopiero działa ....🤣🤣🤣🤣

placek a wedle tego pomylonego to moja kuka skąd czerpie azot ?z powietrza 🤣🤣🤣

Opublikowano
5 minut temu, jacus napisał:

przeczytales artykul ??

jesli nie wiesz kto to-to przestan w koncu sie osmieszac...slyszales o iung,coboru ??

zapytam z ciekawosci -ktory z was chco zawodowke rolnicza ma skonczona ??,o technikum czy akademii rolniczej nie wspomne.

w kolobrzegu to przewaznie pada-zreszta nie bylem prawie rok i nie bede w tym roku,teraz na wakacje inne plany.

Ja nie mam żadnego wykształcenia rolniczego i prosiłem Cię, żebyś mi wyjaśnił. Może chociaż ten artykuł podlinkuj

Opublikowano
5 minut temu, Bogdan_ja napisał:

placek pomylenca znalazł co mu nagodal że mocznik  za kilka miesięcy dopiero działa ....🤣🤣🤣🤣

placek a wedle tego pomylonego to moja kuka skąd czerpie azot ?z powietrza 🤣🤣🤣

czyli jak puścisz baczka to twoja 🌽 to pobierze? 😂

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

placek to propagator wiedzy ..opowiadał szefowi jak z  torebki prysnął azoto poweru ale nie potrafił ocenić czy pomogło czy nie bo ponoć było lepsze trochi od sąsiada który nic nie siał 

A w końcu przyznał ze nie wie czy było czy nie

lepsze 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Edytowane przez Bogdan_ja
  • Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, marcin19071980 napisał:

Przecież to są redliny po sadzarce.Juz są podredlone na 75

No widzę właśnie, że po sadzarce dlatego pytam. Tam wiadomo jakie kto metody ma. Dużo już wymyślunkow widziałem. I co nie odparzą Ci się listki jak obsypujesz takie?

Opublikowano
2 godziny temu, jacor73 napisał:

Szukałeś na olx  dawniej ogłaszała się firma, która zajmowała się przeróbkami. Tanio to nie będzie, znając życie to krzykną 2/3 ceny nowego. Zewnętrzny to raczej odpada, za słaba blacha i może się nie udać.

Tylko nie wiem ile kosztuje nowy. Do 20t nie ma nawet. Może lepiej zrobić sobie wybierak. Ma ktoś z tym doświadczenie jak to wygląda? Przekładanie między silosami czy lepiej zrobić sobie 2, jak kabel poprowadzić i co z powietrzem do silnika.

Opublikowano
21 minut temu, Qwazi napisał:

Ja nie mam żadnego wykształcenia rolniczego i prosiłem Cię, żebyś mi wyjaśnił. Może chociaż ten artykuł podlinkuj

ale wpisac pare fraz  w wyszukiwarke chyba potrafisz ??
do tego trzeba miec konto zalozne na farmerze.

18 minut temu, Baks00 napisał:

Dejta se już spokój 🙏

to tutaj to jest nic-

poczytaj potyczki z ogarkiem kilku z nas w innnych tematach.

o nie ma wszystkich w domu i ten stan coraz bardziej sie poglebia..

14 minut temu, Bogdan_ja napisał:

placek to propagator wiedzy ..opowiadał szefowi jak z  torebki prysnął azoto poweru ale nie potrafił ocenić czy pomogło czy nie bo ponoć było lepsze trochi od sąsiada który nic nie siał 

A w końcu przyznał ze nie wie czy było czy nie

lepsze 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

znowu niedoczytales-to byl bluen..

12 minut temu, Bogdan_ja napisał:

po prawdzie to nie moja w tym roku tylko syna ...😜

ubezwlasnowolnili cie  wkoncu i odebrali wszystko ??syn madry chlopak wzial sobie za zone corke kalek i to pewnie ona nim kieruje razem z rodzicami.

chyba mrozu nie bedzie -na razie 5 na plusie.

Opublikowano
7 minut temu, jacus napisał:

ale wpisac pare fraz  w wyszukiwarke chyba potrafisz ??
do tego trzeba miec konto zalozne na farmerze.

No toś mi nawyjaśniał. Dzięki. Nie mam tam konta

Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, Bogdan_ja napisał:

po prawdzie to nie moja w tym roku tylko syna ...😜

To się nie liczy, nie masz prawa głosu 😂

Edytowane przez Łolek
Opublikowano

Oj dołoży mrozem. Już tylko +2 za oknem. To pewno w polach już mrozek łapie😕

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

Oj dołoży mrozem. Już tylko +2 za oknem. To pewno w polach już mrozek łapie😕

U mnie dzisiaj ciepłej z wieczora niż wczoraj 

Opublikowano
1 godzinę temu, Bogdan_ja napisał:

na 15 ha to by całe AF musiało 🤔

na tym spotkaniu forumowym jak jacentamten grochówke zorganizuje dla gości to by fest urosła😜

1 godzinę temu, Bogdan_ja napisał:

widzę radziu że przydziadowales na impregnacie

toć ma z siuntki impregnat , obiecał że mi nie odda 

a tak serio to prędzej ten poliwęglan hvj szczeli od słonka i gradu 

2 godziny temu, radekz200 napisał:

dobrze będzie? 😂

E654B50E-7AF8-4384-8C26-9695FF2A2A62.jpeg

te murowane słupy w narożnikach i między bramami to w środku zbrojone i zalane ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v