Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, jacor73 napisał:

Kurna następny się znalazł, przecież on obrabia 40 ha, z tego pewnie z 25 GO i Ty mu proponujesz starą talerzówkę?

Ok nie wiedziałem myślałem że mniej

Opublikowano
Qwazi napisał:

1 minutę temu, jacor73 napisał:

Oooo witamy w klubie, 21 poszło T1, w środę poprawka 0.6 orius+ 0.5 azoksy, zobaczymy co będzie dalej. Poczytaj w temacie pszenżyta

https://www.agrofoto.pl/forum/topic/490-pszenzyto-ozime-i-jare/page/1031/

Dzięki. To nie moje pszenżyto. Pytałem dla mojego brata. On nie ma tu konta. Zrobiło mu się tak tylko w tym, które zasiał ze swojego ziarna. Z kwalifikatu tego nie ma

zaprawiane?

Luki99 napisał:

4 minuty temu, jacor73 napisał:

Kurna następny się znalazł, przecież on obrabia 40 ha, z tego pewnie z 25 GO i Ty mu proponujesz starą talerzówkę?

Ok nie wiedziałem myślałem że mniej

za dużo nie myśl 😁 krzywdę sobie zrobisz 🤪

Opublikowano
11 minut temu, damian303 napisał:

@Agrest nadprodukcja nam w tym roku nie grozi. Powiem więcej, nie wiem czy te 114 tyś ton  z zeszłego roku da radę osiągnąć.

Ponad połowa co najmniej zleci z krzaka.

U mnie także ziąb, co koliduje mi z jutrzejszym oproyskiem. Zato podawać najlepiej od 8°?

Lepsze 12⁰, ja jeszcze czekam. Niech wszystko przekwitnie. W tym roku nie ma co przesadzać z wydatkami. Dziś i jutro może przymrozić

Kwiat sypie się od samego patrzenia. Pisałem dziś w sytuacji politycznej🤣

Myślę że jedne z niższych plonów będą

Opublikowano
8 minut temu, malaczarna napisał:

Na zboże? Jak ja tu mam być rozwojowym rolnikiem.

Tak

Za silosy lejowe sobie sporo liczą, a kupno silosu to nie wszystko.

Do silosu trzeba osprzętu który tani nie jest.

A plaskodennego nie postawisz bo latem spalisz tłuszczyk na oponkach😉

Opublikowano
malaczarna napisał:

4 minuty temu, Karol6130 napisał:

Lepiej garaż postawić 

Na zboże? Jak ja tu mam być rozwojowym rolnikiem.

magazyn płaski zawsze ma więcej zastosowań można maszyny wstawić jak pusty albo nawozy a po zniwach zboże kipujesz bez roboty tylko problem z myszami i szczurami przy magazynie plaskim

Opublikowano
27 minut temu, jacor73 napisał:

Mam ciągniętego Famarola pamiętającego PGR i też daje rade.

Opublikowano
2 godziny temu, Agrest napisał:

Cena waga, komfort i estetyka pracy.

Kurna 5⁰🤦‍♂️Przeprosiłem się z grubą podkoszulką swetrem i kurtką. Do tego coś na wzór ciętej mżawki po gębie smaga.

Na noc +1, co przy rozpogodzdniy raczej -2 lub więcej zwiastuje.

Czyli tak jak wczoraj rozmawialiśmy,ode mnie poszło do Ciebie 

2 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

Do tego każdy talerz na gumowych amortyzatorach co po jakimś czasie się rozłażą

Po jakim czasie? Lub po ilu hektarach?

2 godziny temu, PRIMO napisał:

Miałem zwykłą a teraz mam agregat talerzowy. 

Tu nawet nie ma co porównywać na + dla agregatu. 

Miałem zwykłe 2, ciągana i zawieszaną,teraz mam agregat i.....

Jeśli talerzówka to tylko i wyłącznie ciężka ciągana na dużym talerzu  nie żadne lekkie zawieszane gooowno.

Następcą tolmeta u mnie będzie na pewno ciągana

Co do ceny to chcieć kupić talerzówke która będzie zostawiała po sobie efekt porównywalny do agregatu to trzeba wydać porównywalne albo i większe pieniądze niż na kompaktową 

Opublikowano

No tak, tylko dzień w życiorysie zgubiłeś, bo to przedwczoraj było🤭😜

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

talerzowka ma jedna wade-przy wiekszych szerokosciach nie wszedzie wchodzi rowno w ziemie.

nie pseje sie ?? -ze tez moja tego nie wiedziala .

ja nie mam zadnych zdjec i nigdy nie mialem..

ja nie mam problemu zeby glupka nazwac glupkiem ..nieuka -nieukiem .. oni i tak sie nie obraza sa zaglupi zeby wiedziec ze sa glupi 🤣

jak wyzej -ja niczego nie pokazuje i nie pokazywalem -16 lat jestem na forum i chyba tylko swinke wietnamke wstawilem...

przestan pic wiec na odwyk cie nie wezma i za jazde po pijanemu nie pojdziesz siedziec ..🤣

a to ze twoj wpis zalajkowal tylko psychicznie zaburzony to o czym swiadczy ??

to tak jak ja -tez zaspalem do 10 😂

napisz konkretnie na przykladach -co napisalem nieprawdziwego ????

to juz wiem czemu niektorzy tak chetnie jezdza na motorach..

cos wczesnie wstalas po takiej imprezie 

Z tą talerzowką toś dowalił ją mam 3m sąsiad 4m i idą jak należy tylko nie pizdryki po 600 czy 800 kilo, stosunek masy do szerokości i co ważne długości maszyny jest istotny 

Kolega @PRIMOwidział moją i kupił podobną nie ma opcji że nie wchodzi czy nie równo idzie

Znowu bajki gdzieś przeczytałeś niestety 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

U teściowej byłem wczoraj -jako dobry zieciunio, trochę roboty jej pomogłem.Jako materialista czekam na zapłatę od żony 😉

Co do Zetora jak bym miał pieniądz to już byś po podwórku jeździł 😔

Edytowane przez Baks00
  • Thanks 1
Opublikowano
soltys48 napisał:

2 godziny temu, Agrest napisał:

Cena waga, komfort i estetyka pracy.

Kurna 5⁰🤦‍♂️Przeprosiłem się z grubą podkoszulką swetrem i kurtką. Do tego coś na wzór ciętej mżawki po gębie smaga.

Na noc +1, co przy rozpogodzdniy raczej -2 lub więcej zwiastuje.

Czyli tak jak wczoraj rozmawialiśmy,ode mnie poszło do Ciebie 

2 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

Do tego każdy talerz na gumowych amortyzatorach co po jakimś czasie się rozłażą

Po jakim czasie? Lub po ilu hektarach?

2 godziny temu, PRIMO napisał:

Miałem zwykłą a teraz mam agregat talerzowy. 

Tu nawet nie ma co porównywać na + dla agregatu. 

Miałem zwykłe 2, ciągana i zawieszaną,teraz mam agregat i.....

Jeśli talerzówka to tylko i wyłącznie ciężka ciągana na dużym talerzu  nie żadne lekkie zawieszane gooowno.

Następcą tolmeta u mnie będzie na pewno ciągana

Co do ceny to chcieć kupić talerzówke która będzie zostawiała po sobie efekt porównywalny do agregatu to trzeba wydać porównywalne albo i większe pieniądze niż na kompaktową 

✋️🤝z tą talerzowka masz racjie @soltys48

Opublikowano
1 godzinę temu, radekz200 napisał:

ooo tylko nie to 😛

Łe czemu 

49 minut temu, jacor73 napisał:

Nowa lepiej uprawi?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v