Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

To zrób dwie. Za mnie jedną zdezaktywój 

No dobra umowa stoi. Ogarnę dwa czarne worki to nie będę ich ubierał tylko pyk myk do rzeki srubudu i poszła zima do morza 

Opublikowano
37 minut temu, DANDYS napisał:

nh elegancki 👍👍 prasy jeszcze nie mamy, ale samozbierająca fajna mają, i musimy nabyć,

jak coś to u nas pada

43 minuty temu, Belaruss820 napisał:

A dzieki,najgorzej ze nie było innego wyboru w belarkach, @DANDYS w temacie bruderów to potwierdzi. Ciagnik mial byc steyr,jd nie chcial, c360juz ma,ale koledzy(synowie mojego znajomego mają nh to i taki tez chcial) i najwazniejsze z turem. Jeszcze bele musialem dokupic bo oczywiscie jak sie dzieci bawią to zawsze gdzies jedna zaginie w akcji.

Porządne zabawki tylko w uj drogie, czuć pinionc 😉

Dobrze że moje dzieci mają już inne zabawki 

• Like 1
Opublikowano
Łolek napisał:

37 minut temu, DANDYS napisał:

nh elegancki 👍👍 prasy jeszcze nie mamy, ale samozbierająca fajna mają, i musimy nabyć,

jak coś to u nas pada

43 minuty temu, Belaruss820 napisał:

A dzieki,najgorzej ze nie było innego wyboru w belarkach, @DANDYS w temacie bruderów to potwierdzi. Ciagnik mial byc steyr,jd nie chcial, c360juz ma,ale koledzy(synowie mojego znajomego mają nh to i taki tez chcial) i najwazniejsze z turem. Jeszcze bele musialem dokupic bo oczywiscie jak sie dzieci bawią to zawsze gdzies jedna zaginie w akcji.

Porządne zabawki tylko w uj drogie, czuć pinionc 😉

Dobrze że moje dzieci mają już inne zabawki 

te "większe" dzieci mają jeszcze droższe zabawki😀😀😀😀

• Like 1
Opublikowano
9 godzin temu, konteno napisał:

dobra cena za wypożyczenie , ja też znajomemu kiedyś traktor do owijarki samozaładowczej pożyczałem bo u niego pompa padła 

po co aż tyle po kamienie jechać ? chore ludzie 

U nas można rzec, że to towar deficytowy. Jedynie gdzieś po składach. Nie ma tak jak u was, że przejdziesz się po polu i fura kamieni zebrana. Jak się czasem trafi kamyczek jak pół pięści to wszystko. 

Zimny wiatr, pochmurzone, deszcz chyba idzie...

Opublikowano
DANDYS napisał:

a jeszcze pytanie , typu Marcina

A jak rozsieje mocznik i pada i dopiero bede uprawiał za 3-4 godziny to nic sie nie stanie ? nie uleci

mocznik bez ureazy rozrzucony na suchą glebe traci 20% azotu po 7 dniach , do 3 dni traci kilka procent, oczywiście jak nie pada.

Opublikowano
1 godzinę temu, Belaruss820 napisał:

Witam z rana

@Łolek a taki zestaw zawitał na 6 urodziny syna😀

20230506_055127.jpg

Fajne. Moja córka też by się bawiła. 

15 minut temu, gregor1284 napisał:

Toć nie będę jej topił jak na chodzie kobita 

Statystycznie kobiety przeżywają mężczyzn 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Ty nie wiesz w jakim celu ten mocznik?

Te dwa posty tylko utwierdzają mnie w przekonaniu że robisz sobie jaja. 

Staram się zawsze pomagać ludziom ale w Twoim przypadku proszę nie wołaj mnie więcej. Nie bardzo mi się uśmiecha być pionkiem w Twojej zabawie

Co do pogody to 7°C a odczucie jak 0

IMG20230217123845.jpg

Przemek no jakim pionkiem , jeszcze Ty się na mnie obraź 😢 . Chcę tylko uzupełnić moją wiedzę 🤷

O taki wynalazek i siarczan 8 kg i jadę na pszenżyto 

IMG_20230506_080108_190_HDR.jpg

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

9 godzin temu, konteno napisał:

dobra cena za wypożyczenie , ja też znajomemu kiedyś traktor do owijarki samozaładowczej pożyczałem bo u niego pompa padła 

po co aż tyle po kamienie jechać ? chore ludzie 

U nas można rzec, że to towar deficytowy. Jedynie gdzieś po składach. Nie ma tak jak u was, że przejdziesz się po polu i fura kamieni zebrana. Jak się czasem trafi kamyczek jak pół pięści to wszystko. 

Zimny wiatr, pochmurzone, deszcz chyba idzie...

a zapuść pług po ramę...

Opublikowano
malaczarna napisał:

15 minut temu, gregor1284 napisał: Toć nie będę jej topił jak na chodzie kobita  Statystycznie kobiety przeżywają mężczyzn

dokładnie ... kobiety żyją dłużej.... zwłaszcza wdowy ....

• Haha 1
Opublikowano
15 minut temu, malaczarna napisał:

Fajne. Moja córka też by się bawiła

Widzę że Ty zięcia szukasz 

Chyba dobrze trafiłaś, chłop z dużą gospodarką, co chwila nowe maszyny, i to jeszcze jakie maszyny

I teść na państwowym chlebie, i to na tym najdroższym 

Zagaduj o numer chałupy i jedź na zapoznanie

Opublikowano
21 minut temu, gregor1284 napisał:

A kto Was tam wie na kurpiach

14 minut temu, DANDYS napisał:

A jak rozsieje mocznik i pada i dopiero bede uprawiał za 3-4 godziny to nic sie nie stanie ? nie uleci

Nic się nie stanie

9 minut temu, DANDYS napisał:

muszę poczekać na teścia az mnie holista przywiezie

Żebyś przypadkiem nie wpadł na pomysł dawać go w podsiewacz

Opublikowano (edytowane)
47 minut temu, DANDYS napisał:

Uleci w kosmos 😉, albo na sąsiada pole przy silnym wietrze 

Siej nie patrz na nic 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano

Dzień dobry. 9°C, póki co nie pada 

@Belaruss820 najlepszego dla syna. Na dzień dziecka ładny kombajn, a na dzień chłopca Jaguara 

@jacus zawiedzion jestem, bo liczyłem na ciekawe informacje na temat mocznika 

@Aktywnyrolnik7245 Marcin jeszcze chwilkę i Twoje wydurnianie się w kwestii porad co ile i kiedy zastosować, zacznie się robić niesmaczne

• Like 3
Opublikowano
4 minuty temu, Łolek napisał:
49 minut temu, DANDYS napisał:

Uleci w kosmos 😉, albo na sąsiada pole przy silnym wietrze 

Myślę, że najbardziej kompetentną osobą, żeby doradzić w tej kwestii jest...Jacuś🤷

• Haha 5
Opublikowano
soltys48 napisał:

21 minut temu, gregor1284 napisał:

A kto Was tam wie na kurpiach

14 minut temu, DANDYS napisał:

Nic się nie stanie

9 minut temu, DANDYS napisał:

muszę poczekać na teścia az mnie holista przywiezie

Żebyś przypadkiem nie wpadł na pomysł dawać go w podsiewacz

piszesz i holiscie i podsiewaczu? dlaczego ja sypie holist dużo wcześniej przed siewem w zależności od warunków wilgoci a sąsiad w tym roku dal holist w podsiewacz

Opublikowano
4 minuty temu, Qwazi napisał:

Myślę, że najbardziej kompetentną osobą, żeby doradzić w tej kwestii jest...Jacuś🤷

O znam człowieka. 

On duuuuzo czyta.... To i wi.🤭

Opublikowano

@wojtal24 i zawsze ściema. Kupował to, tamto, siamto i owamto, a nigdy nie kupił. A jak faktycznie chciał kupić przyczepę to się pochwalił, kiedy był w drodze po nią i jeszcze nie zdradził po co jedzie. Dopiero jak przywiózł. Tak samo jest z ŚOR pyta, chociaż doskonale wie ( albo już wiedział, albo się dowiedział zanim zapytał ), a potem rady komentuje. Taka technika psychologiczna ( tylko nie wiem czy ją stosuje z premedytacją, czy nieświadomie ). O tych chorych zwierzakach nawet nie wspominam...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v