Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Ej bambra a bez co nie pryskacie przedwschodami?

Sucha ziemia, słabo działa  i perz się pięknie kasuje po wschodzie, na najbardziej zachwaszczonych polach 2 lata qq i jest baja 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
27 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Te same chińczyki zapewne robili wszystkie te substancje aktywne 🙂

Panie nic nie wiem ja tu tylko sprzątam 🤷

Nie chodzę na szkolenia 

Chłopcze 🤭a co polecasz doglebowo ? Lumax i adengo drogi w ch*ja 

Mam kupione w grudniu ale co to Ci powiem jak będę pryskal bo leży to w sklepie 

3 minuty temu, Łolek napisał:

Sucha ziemia, słabo działa  i perz się pięknie kasuje po wschodzie 

Nie masz racji 

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Mam kupione w grudniu ale co to Ci powiem jak będę pryskal bo leży to w sklepie 

Nie masz racji 

No może dopiero 20 lat sieje 

Na piachu lepiej bo po bywały poprawki 

Opublikowano

Muszę wybyć z domu bo tu człowiek samą myślą grzeszy. Nazjezdzalo się Merlinowych koleżanek...

1 minutę temu, Łolek napisał:

No może dopiero 20 lat sieje 

Na piachu lepiej bo po bywały poprawki 

W zeszłym roku na taki pytel jak mąka pryskalem i ziela nie było za to kłopot bo "czym on pryska że te proso nie rośnie" ale to już nie moj kłopot 

Opublikowano
55 minut temu, gregor1284 napisał:

Muszę wybyć z domu bo tu człowiek samą myślą grzeszy. Nazjezdzalo się Merlinowych koleżanek...

pogrzeszyć w myślach dobra rzecz, ja 5 razy w tygodniu na takie 8 godzinne grzeszenie jeżdżę i jeszcze za to coś tam płacą

4 godziny temu, Chłoporobotnik napisał:

Z reguły nie. Mam transmiter do zapalniczki, pendrive i słucham tego co lubię a nie tego co w radiu pierdzielą.

wolę pendrive w radiu , gniazdo zapalniczki mam zajęte ładowarką 

5 godzin temu, gregor1284 napisał:

A już wylaczaja bo linie nie przygotowane do tego i w kwietniu już kable się topiły 

na autotrafo 110/15  kV niech najpierw zjadą w dół ile się da a później wyłączają , mierzą na SN a fotofoltaika w większości do nn podłączona 

nie wiem która farma wiatrowa na swój transformator

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Ale ze ,,zmianka''u Ciebie w domu🤔To nie w pierwszą niedzielę miesiąca🤔

Z tym pryskaniem kuku,to co by nie było wszystko dyktuje pogoda 

Ja w sucho po wschodach nie wytrzymałem poszło Adengo,i nie ze wszystkim zrobiło robotę 

W tym roku trio 

Nikosar+Tezosar+Juzan 

Edytowane przez Baks00
Opublikowano
1 godzinę temu, Karol6130 napisał:

Traczu 

Powiedz Ty mnie ile można zapłacić za destrukt asfaltowy

Na 230m drogi, grubość 10 cm

I czy trzeba jakąś podbudowę 

Droga utwardzana kamieniem polnym 

Oficjalnie czy nieoficjalnie? Jak droga ubitą to syp na to co jest 

50 minut temu, Baks00 napisał:

Z tym pryskaniem kuku,to co by nie było wszystko dyktuje pogoda 

Ja w sucho po wschodach nie wytrzymałem poszło Adengo,i nie ze wszystkim zrobiło robotę 

W tym roku trio 

Nikosar+Tezosar+Juzan 

Pazury ostrzą i brwi i włosy chyba... Dej spokój piłują te pazury cycki skaczą...

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Karol6130 napisał:

Traczu 

Powiedz Ty mnie ile można zapłacić za destrukt asfaltowy

Na 230m drogi, grubość 10 cm

I czy trzeba jakąś podbudowę 

Droga utwardzana kamieniem polnym 

Ja kupiłem okazyjnie 60 zł tona , ale poniżej 80 ciężko trafić w moich stronach

Jak utwardzona to nie musisz żadnej podbudowy

Ludzie a powiedzcie jeszcze ile dajecie polidapu w podsiewacz ? Bo będe siał pierwszy raz lepszym sprzętem i nie wiem 100 kg trochę mało 🤔 , gnój na całości co roku od 4 lat kukurydza po kukurydzy i 250kg na ha superfosfatu prostego zawsze szło 

Opublikowano
40 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Ja kupiłem okazyjnie 60 zł tona , ale poniżej 80 ciężko trafić w moich stronach

Jak utwardzona to nie musisz żadnej podbudowy

Ludzie a powiedzcie jeszcze ile dajecie polidapu w podsiewacz ? Bo będe siał pierwszy raz lepszym sprzętem i nie wiem 100 kg trochę mało 🤔 , gnój na całości co roku od 4 lat kukurydza po kukurydzy i 250kg na ha superfosfatu prostego zawsze szło 

140 szło u mnie 

• Like 1
Opublikowano
11 minut temu, szymon09875 napisał:

W podsiewacz 250 ? 100-150 max ludzie dają 

Szymek a kto dziadowi zabroni

To mi tak wyjdzie na 2ha kupie 250 kg , będzie lux 

Opublikowano
46 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Co dałeś poza tym zamierzanym polidapem i ile? Również ile gnoju?

Opublikowano

dolalo ale wiatr sie zrobil i zaczyna obsycha-moze cos w ogrodzie porobic..

na kukurydze to najtaniej rimmel wychodzil  w tamtym roku.

5 godzin temu, Qwazi napisał:

No i Ty twierdzisz, że nic nie wiesz🤦

Ja bym jednak optował za Łowiczem🤔...łony tam Katedrę mają...i biskupa...układ purpurowy😎

Nie wiem, nie byłem, nie widziałem, nie znam się 🤷

ale seminarium juz nie bedzie- chetnych brak, cos dzisiaj o tym pisali, 

Opublikowano
29 minut temu, Qwazi napisał:

Co dałeś poza tym zamierzanym polidapem i ile? Również ile gnoju?

Mocznika pójdzie minimum z 300 kg  , gnoju z 15 rozrzutników 3,5 tonowych na ha . Pójdzie jednak superfosfat posypowo bo siewnik jeszcze nie wytestowany na polidapie 

Opublikowano
4 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Mocznika pójdzie minimum z 300 kg  , gnoju z 15 rozrzutników 3,5 tonowych na ha . Pójdzie jednak superfosfat posypowo bo siewnik jeszcze nie wytestowany na polidapie 

To tego polidapu 100 kg by wystarczyło

10 minut temu, jacus napisał:

ale seminarium juz nie bedzie- chetnych brak, cos dzisiaj o tym pisali,

Podobno...

Opublikowano
1 godzinę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

100 kg trochę mało

to na max pół ha jak chcesz mieć mase i ziarko 

29 minut temu, gregor1284 napisał:

a temu sie majówka przeciagnela

na kacowym pewnie 

2 godziny temu, Baks00 napisał:

to akurat Kiermusy 

1 godzinę temu, szymon09875 napisał:

W podsiewacz 250 ? 100-150 max ludzie dają 

zależy kto co i ile ma do wysiania , kiedyś znajomemu kazałem maxime na max ustawić to więcej jak 350 nie dała rady wysypać

Opublikowano
22 minuty temu, Qwazi napisał:

To tego polidapu 100 kg by wystarczyło

Podobno...

No by starczyło , ale nie będzie 

22 minuty temu, szymon09875 napisał:

Jaki siewnik nie wytestowany ? 

A ustawił chłop na 250 kg lubofosu czy tarnogranu i tak siał u siebie . A polidap nie wie jak będzie leciał 🤷. Mam superfosfat prosty to rozrzuce po 250 kg jak co roku przed agregatem

Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Co wy z tym mocznikiem 🙆‍♂️ Mocznika 200 wystarczy przy 300tu braknie wody trochę i będzie doopa 

Edytowane przez Łolek
  • Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v