Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, Aktywnyrolnik7245 napisał:

krede i mocznik można rozsiać razem przed agregat

tylko przypadkiem nie wsyp tego razem do rozsiewacza...

Opublikowano
5 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

@soltys48 @Agrest znacie się to doradzicie , krede i mocznik można rozsiać razem przed agregat🤔 ?czy nie należy łączyć 

Nie bardzo 

Twoje ziomki co nieco opisują

https://dlaroslin.pl/content/576-jakich-nawozow-nie-wolno-mieszac

4 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

tylko przypadkiem nie wsyp tego razem do rozsiewacza...

Jakby to był rozsiewacz unii.....

4 minuty temu, radekz200 napisał:

przeciez to i to białe 

A na moje poprzednie pytanie po którym miałem cię przepraszać odpowiesz?

Opublikowano
1 minutę temu, soltys48 napisał:

Nie bardzo 

Twoje ziomki co nieco opisują

https://dlaroslin.pl/content/576-jakich-nawozow-nie-wolno-mieszac

Jakby to był rozsiewacz unii.....

A na moje poprzednie pytanie po którym miałem cię przepraszać odpowiesz?

nawet jakby był ten sam to i tak w jedna stronę siane z wiatrem a w druga pod wiatr 🙂 sołtys tam za przeproszeniem weź się puknij w łeb tylko nie tak mocno jak swoje świnie 

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, DANDYS napisał:

o ja kkupilem klare , 60 lata z całym nawet nie drygnie przód 

60 może i tak, ale ferdek bez dodatkowego balastu, to też może latać nie dotykając przodkiem ziemi.

Opublikowano
1 minutę temu, radekz200 napisał:

nawet jakby był ten sam to i tak w jedna stronę siane z wiatrem a w druga pod wiatr 🙂 sołtys tam za przeproszeniem weź się puknij w łeb tylko nie tak mocno jak swoje świnie 

Oj radziu radziu co ty biedny poradzisz jak taty braknie 

Opublikowano
Przed chwilą, soltys48 napisał:

Oj radziu radziu co ty biedny poradzisz jak taty braknie 

to samo jak tobie grzesia 😛

4 minuty temu, soltys48 napisał:

Karol za taką kasę kupisz z kompem 

weź ty już nie doradzaj lepiej tak jak z siewnikiem 

Opublikowano
2 minuty temu, soltys48 napisał:

No w sumie......

Może ci jeszcze mocniej gul skakać 

sołtys pamiętasz jak mowiles ze owijarka za 15 tys nie ma sensu ekonomicznego na 100 bel 

ale siewnik albo opryskiwacz na 10 ha za 40 tys to juz jak najbardziej 😂😂

Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał:

Tylko że będzie stary

Nowy tolmet 1000l ponad 40 netto

No będzie ale

1. Będzie dobrze wyposażony

2. Wygodniejszy w eksploatacji

3. Trwalszy

1 minutę temu, Baks00 napisał:

,,Patron"odpuść 🙏

Później 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, soltys48 napisał:

No będzie ale

1. Będzie dobrze wyposażony

2. Wygodniejszy w eksploatacji

3. Trwalszy

Później 

4 ściągnę szrot z germani i zarobie na „koleżce”

Edytowane przez radekz200
Opublikowano
Przed chwilą, radekz200 napisał:

ale siewnik albo opryskiwacz na 10 ha za 40 tys to juz jak najbardziej 😂😂

Gdzie tak napisałem?

Wg mnie głupota,

Na kilkakrotnie większy areał mam psikacz który na gotowo kosztował mnie sporo mniej niż 20tyś i w tym mam nowy komp

Przed chwilą, radekz200 napisał:

4 ściągnę szrot z germani i zarobie na „koleżce”

Musiałbym mieć radosław na imię.

Kto ze mną handlował potwierdzi jaki ze mnie zdzierca 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v