Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, mf362 napisał:

Stomilki radialne .

Jaki traktor i rozmiar opon ? Nie szczypią dętek ?

Nie szczypią w tym ciągniku kiedyś miałem w 3512 to szczypały i zmieniłem na bezdentkowe taurusy a te to 16,9 r30 w 4514 .

Edytowane przez Strongman
  • Like 1
Opublikowano

w tvn pokazują protest rolników w Szczecinie...

są i stare polskie Ursusy... no i kto powie że same jondery?

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Pafnucy12 napisał:

Panie Kwasi... ale to się naprostować da i dalej wio...👍

To się zrobiło na ostatnim przejeździe. Zahaczyłem o korzeń od topoli. Chciałem za blisko odorać. Lemiesz zdejmę i pojadę do kolegi. Rozpali kotlinę i zobaczymy, co się z niego da zrobić

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
Przed chwilą, Qwazi napisał:

To się zrobiło na ostatnim przejeździe. Zachaczyłem o korzeń od topoli. Chciałem za blisko odorać. Lemiesz zdejmę i pojadę do kolegi. Rozpali kotlinę i zobaczymy, co się z niego da zrobić

podejrzewam że i na zimno dużym młotem ... przemówi się do niego...

Opublikowano
6 minut temu, gregor1284 napisał:

Kto na wiosne tak gleboko ryje?

Teraz mi to mówisz 🤦

Przed chwilą, Pafnucy12 napisał:

podejrzewam że i na zimno dużym młotem ... przemówi się do niego...

Pewnie tak, ale będę miał okazję do niego zajrzeć. I nie wykluczone, że powie, żebym przywiózł też pozostałe trzy lemiesze

Opublikowano
3 minuty temu, Qwazi napisał:

Teraz mi to mówisz 🤦

Pewnie tak, ale będę miał okazję do niego zajrzeć. I nie wykluczone, że powie, żebym przywiózł też pozostałe trzy lemiesze

Pozbądź się wszystkiego a kup sobie super sprzęt Bometa😁🤭 

Jak będziesz miał jakieś sugestie  co do bometa to najlepiej się pytaj @6465😁🤭

• Haha 2
Opublikowano
4 minuty temu, stempos1980 napisał:

Pozbądź się wszystkiego a kup sobie super sprzęt Bometa😁🤭 

Jak będziesz miał jakieś sugestie  co do bometa to najlepiej się pytaj @6465😁🤭

Adaś Bomet to je renomowana firma. Mnie na jej wyroby, które niewątpliwie są fantastycznej jakości, po prostu nie stać🤦. Żeby kupić Bometa, trzeba być bardzo majętnym 🤭😂

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Qwazi napisał:

Adaś Bomet to je renomowana firma. Mnie na jej wyroby, które niewątpliwie są fantastycznej jakości, po prostu nie stać🤦. Żeby kupić Bometa, trzeba być bardzo majętnym 🤭😂

Yo yo. Ja aż musiałem sprzedać bo mnie na utrzymanie nie było stać 🤷

Edytowane przez 6465
  • Like 1
Opublikowano
20 minut temu, Qwazi napisał:

To się zrobiło na ostatnim przejeździe. Zachaczyłem o korzeń od topoli. Chciałem za blisko odorać. Lemiesz zdejmę i pojadę do kolegi. Rozpali kotlinę i zobaczymy, co się z niego da zrobić

Pewnie mocny traktor ? C360 czy jakiś mniejszy to by kołem zamielil albo przygasł 

Opublikowano
21 minut temu, radekz200 napisał:

Jutro przyjadą i dokończą, reszta stodoły postoi jeszcze z 5 lat i się zburzy bo nie będzie pasować do dizajnu 😛

A8D0C4FA-406F-4F71-9F82-4B93C2AB4711.jpeg

Opał czy deski i bale na meble / inne wystroje do de na eksport ?

Opublikowano
1 godzinę temu, marcin19071980 napisał:

Ja mam dla siebie.Czasem komuś znajomemu zrobię i to wszystko.U mnie we wsi woleli by 10km dalej jechac niż do mnie przyjść

To że swojemu nie dadzą zarobić to norma

Opublikowano

Mam znajomego co ma wulkanizacje , przyjeżdżają z całego powiatu bo robi fachowo ( ma doświadczenie 20 lat swój zakład ) wcześniej pracował w Niemczech. Z zamkniętymi oczami może ściągać i zakładać. Ale z tej samej miejscowości mało kto przyjdzie do niego z zazdrości... Że prowadzi działalność 

Opublikowano
2 minuty temu, Łolek napisał:

To że swojemu nie dadzą zarobić to norma

Tyle lat minęło a dalej WIESZ co ludzi drażni.Ale to już ich problem.

Opublikowano
29 minut temu, radekz200 napisał:

Jutro przyjadą i dokończą, reszta stodoły postoi jeszcze z 5 lat i się zburzy bo nie będzie pasować do dizajnu 😛

A8D0C4FA-406F-4F71-9F82-4B93C2AB4711.jpeg

Radek ale żeby u ciebie drewniana stodola do tej pory była 🙆‍♂️się to poprostu nie mieści we głowie 

Normalnie czuję się rozczarowany 

14 minut temu, Belaruss820 napisał:

To znaczy ze chować pod dach zeby nie tracił na wartosci?🤔

Zakopać głęboko jak każdy skarb 

Opublikowano
2 minuty temu, mf362 napisał:

Mam znajomego co ma wulkanizacje , przyjeżdżają z całego powiatu bo robi fachowo ( ma doświadczenie 20 lat swój zakład ) wcześniej pracował w Niemczech. Z zamkniętymi oczami może ściągać i zakładać. Ale z tej samej miejscowości mało kto przyjdzie do niego z zazdrości... Że prowadzi działalność 

Samo życie

Opublikowano
26 minut temu, 6465 napisał:

Yo yo. Ja aż musiałem sprzedać bo mnie na utrzymanie nie było stać 🤷

Żeby to rolnika nie było stać na porządny sprzęt, tylko musiał się męczyć jakimiś Kverneladami czy innymi Overumami🤦🤭. Pewnie sprzedawałeś z bólem serca🤔🤦🤭

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, Łolek napisał:

Radek ale żeby u ciebie drewniana stodola do tej pory była 🙆‍♂️się to poprostu nie mieści we głowie 

Normalnie czuję się rozczarowany 

Zakopać głęboko jak każdy skarb 

I jeszcze będzie ale tylko bo będzie 😂😂

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v