Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

byłoby Ci lżej jakby to przepakowali przed przywozem 🤔

Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Kozy to im raczej do dupcenia potrzebne były. Kozie mięso to podobno śmierdzi w uj.

Ktoś Ci bzdur nagadał, może że starego capa to tak jak z knura też śmierdzi 

• Like 1
Opublikowano
30 minut temu, pedro2 napisał:

Kuźwa przywieźli w sobotę trawę do siewu, a tam dwa worki data pakowania 2018r 🙆 pryma sort. Czyli wzeszło by jakieś 25kg/ha jakbym nie spojrzał. 

Lipa trochę. Nasiona traw mają energię do kiełkowania do 3 lat. Z czasem ta energia słabnie, ale do tych trzech lat wschodzą. Dla porównania żyto już po roku traci tyle energii, że wschody są niepewne,a nawet niemożliwe. Pozostałe zboża dłużej 

• Like 1
Opublikowano
16 minut temu, gregor1284 napisał:

A znałem kiedyś taką ukrainkę to mówiła że śmierdzi 

Jadłem kiedyś to normalne i mocno chude było, ale sztuka młoda była 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, Qwazi napisał:

Lipa trochę. Nasiona traw mają energię do kiełkowania do 3 lat. Z czasem ta energia słabnie, ale do tych trzech lat wschodzą. Dla porównania żyto już po roku traci tyle energii, że wschody są niepewne,a nawet niemożliwe. Pozostałe zboża dłużej 

Wiem, kiedyś mi się zawieruszyło pół worka, rozsiałem po pryzmie qq na grubo i mało co wzeszło. Temu jadę oddać 

• Like 1
Opublikowano
Agrest napisał:

2 minuty temu, marcin19071980 napisał:

Biedacy kur.... jego mać

Ci biedacy po kilkaset ha mają.

Jak czasem jaki rodzic się pojawi to suvem Mercedesa świeżynką oczywiście

2 minuty temu, PRIMO napisał:

Snpoka nigdy nie słuchałeś?

Niektóre utwory nawet całkiem całkiem. 

Co do śmierci to chyba fake bo 1 był Prima aprilis. 

Też się złapałem że zmarł, ale on zmarzł🤣🤣🤣

Pod spodem napisane prima aprylis

no ja dziś jechałem za maserati SUV na Ukraińskich blachach

Baks00 napisał:

23 minuty temu, Qwazi napisał:

Baksiu pamiętaj, gdzie Michał zatrudnion🤭🤔

6 lat spędziłem z Paniami Przedszkolankami😉

Tyle lat w przedszkolu😆😆😆😆😆 z czego oblales? 😉🤭😁

Opublikowano
16 minut temu, wojtal24 napisał:

no ja dziś jechałem za maserati SUV na Ukraińskich blachach

Jak uciekać to z klasą

Opublikowano
3 minuty temu, Baks00 napisał:

Jak by nie kwestia finansowa,to nie rozstał bym się z nimi

Baksiu, to koleżanki z przedszkola za drogie były🤔🤭

Sorry. Nie mogłem się powstrzymać 

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

Baksiu, to koleżanki z przedszkola za drogie były🤔🤭

Sorry. Nie mogłem się powstrzymać 

Wiesz Mariuszku tu facet żonaty,nie było sensu ciągnąć tego dalej-raczej nie było już co kusić losu 😉

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v