Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Łolek napisał:

22 minuty temu, Karol6130 napisał:

Gdybym patrzył na innych nie miał bym dziś tego co mam 

Może miał bym więcej może mniej 

Tego nie wiem 

Raczej nie 

Dałeś 24ke paszę i zaczęły się problemy 

Nie chce się mądrzyć ale na jakiej podstawie bez tabulogramow żywieniowiec założył że ta pasza będzie dobra, ja daje 22 i  stada obok mnie z wydajnością 9/10 tyś dają 21 max 22

Na kartce wszystko pasuje, a stado różnie reaguje 

@slawek74mam@slawek74mam rację

👍 bez tabulogramów to jak we mgle 🤪

Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

Muszą dopłacać do tony i ceny jesiennej za pszenżyto 1300

Kto sprzedał po 1000 to 300 zl

A jak teraz po 700 to 600 muszą do tony dopłacić. 

Zara do ministerstwa pisze. 

🤣🤣🤣🤦‍♂️🙋‍♂️ obudź się....

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, jacor73 napisał:

wierzysz w te jego dyrdymały?

tylko zapytałem które... bo chyba nie wszystko??

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano
2 minuty temu, jacor73 napisał:

I Ty Zdzisławie wierzysz w te jego dyrdymały?

Przeca on nie Ździcho.

1 minutę temu, Pafnucy12 napisał:

tylko zapytałem które... bo chyba nie wszystko??

Jak tam wierzeje dobrze się otwierają i zamykają?

Opublikowano
12 minut temu, gregor1284 napisał:
25 minut temu, Łolek napisał:

Nie chce się mądrzyć ale na jakiej podstawie bez tabulogramow żywieniowiec założył że ta pasza będzie dobra, ja daje 22 i  stada obok mnie z wydajnością 9/10 tyś dają 21 max 22

A my 20 a na lato przejście na 18. Co robimy nie tak?

Ja też 20, na własnym składzie, bez białka jelitowego i by pass. U mnie soja nie daje pożądanego efektu ani w zdrowotności, ani w wydajności, ani w rozrodzie, ani w portfelu. Nie zmieniam składu treściwej na okres pastwiskowy

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

się otwierają i zamykają

no ba... a nawet tylko uchylić się dadzą'

muszę jeszcze dwie pary takich zrobić... ale to po swiętach, bo na innej posiadłości..

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy12 napisał:

muszę jeszcze dwie pary takich zrobić... ale to po swiętach, bo na innej posiadłości..

To po sezonie truskawkowym byś zajechał do mnie bo trzeba taka wiatke zrobić przy ścianie 6x4m. 4slupy i dach jednospadowy. 

Opublikowano
Przed chwilą, 6465 napisał:

taka wiatke zrobić przy ścianie 6x4m. 4slupy i dach jednospadowy. 

a to już trzeba fachowca , co by sie na głowe nie zwaliła... :D

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy12 napisał:

a to już trzeba fachowca , co by sie na głowe nie zwaliła... :D

Może w maju będzie już posadzka zrobiona to w czerwcu  daszek żeby jeszcze w tym roku posiedzieć.

Opublikowano
18 minut temu, jacus napisał:

a na czym maja zarabiac ? z czego placic odszkodowania ?? kto zaplaci za badania,chlodnie,przechowywanie ??

najlepiej to zyje sie z trofeow  od turystow zagranicznych. 

leje, i ma lac..

Tematu odszkodowań to nie zaczynaj.. 

17 minut temu, Pafnucy12 napisał:

ale chyba nie z takich turystów jak Ty?:D

Gdzie go autobusem pod ambonę wiezc 

Opublikowano

Może w maju będzie już posadzka zrobiona to w czerwcu  daszek żeby jeszcze w tym roku posiedzieć.

To w ....lipcu podjadę....moturem.

Opublikowano
Pafnucy12 napisał:

się otwierają i zamykają

bogol 🤦‍♂️ ma tych rancz 😉😁

Opublikowano
37 minut temu, Łolek napisał:

To czemu przy 20 też były 

W grudniu kilka 

Opublikowano
7 minut temu, Qwazi napisał:

Ja też 20, na własnym składzie, bez białka jelitowego i by pass. U mnie soja nie daje pożądanego efektu ani w zdrowotności, ani w wydajności, ani w rozrodzie, ani w portfelu. Nie zmieniam składu treściwej na okres pastwiskowy

No to dostają jeszcze soję i rzepak i inne takie 

Opublikowano
6 minut temu, jacor73 napisał:

No, np ten dziad nad dziadami z własnymi parobkami.

Co Cię tylek piecze o to co ja mam a czego nie mam? I nie nazywaj moich ukropków parobkami. Parobkiem to jestem ja 

Opublikowano
Przed chwilą, 6465 napisał:

Zasiądziemy na ławeczce pod dębem.

Oj koniecznie👍

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v