Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Fajny dzień nawet mimo deszczu po 18. U owadów lepiej niż myślałem, nowe stwory na przyszły tydzień zaklepane, nie ma źle.

Ano i ja nie narzekam ale jeszcze zawczas żeby postawić kropkę i przewrócić kartkę. Planowałem spać od 12 minut ale nie...

5 minut temu, stempos1980 napisał:

Na plastiku 50

No to tu jestem zaskoczony 

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Ano i ja nie narzekam ale jeszcze zawczas żeby postawić kropkę i przewrócić kartkę. Planowałem spać od 12 minut ale nie...

Jutro trochę dłubania z klatką a potem z somsiadem pod owady trzeba by coś spożyć bo i on zadowolony.

Opublikowano
2 godziny temu, Qwazi napisał:

Dzisiaj moja znajoma miała podobną sytuację, jak wczoraj Szymon. Z tym, że ona wystawiła na Olx opony. Zadzwoniła do niej kobieta i stosując zabiegi manipulacyjne, przekonując, że to jest potrzebne do przesyłki Olx, wyciagnęła od tej mojej znajomej numer konta, dane personalne łącznie z numerem dowodu osobistego i numerem PESEL. Następnie się rozłączyła, a za chwilę zadzwoniła inna kobieta i poleciła sprawdzenie na koncie, czy przyszedł przelew, a gdy się okazało, że nie to chciała wyłudzić kod dostępu. Jako, że ta moja znajoma ma do weryfikacji konta zarejestrowane tylko jedno urządzenie, czyli swój telefon, w tym momencie bank automatycznie zablokował konto, co oznacza, że ktoś w czasie tej rozmowy probował się zalogować na jej konto z innego urządzenia. Kobieta się rozłączyła w pół zdania. Po chwili znajoma miała telefon z banku informujący, że miała próbę wejścia na konto z nieautoryzowanego urządzenia, w związku z czym nastąpiła automatyczna blokada konta i ma się zgłosić w ciągu 24 godz. do banku w celu weryfikacji i odblokowania konta. Dziewczyna nie straciła pieniędzy, ale podała mnóstwo danych. Obecnie wyszła z komendy policji, po złożeniu zawiadomienia o przestępstwie. Ma też wymienić dowód osobisty. A wcale nie jest to jakaś niekumata osoba. Sprawcy muszą bardzo dobrze posługiwać się socjotechnikami. Możliwe, że jest to jakaś nowa metoda na wyłudzenia pieniędzy. Tak samo jak u Szymka, z banku powiedzieli jej, że nie jest jedyną. Pilnujcie się, poinformujcie rodziny i znajomych. Jeśli coś kupujecie lub sprzedajecie najlepiej gotówka lub jeszcze lepiej przesyłka za pobraniem. Jeśli chcecie zrobić coś przelewem poddawajcie TYLKO NR KONTA i NIC WIĘCEJ 

No ja o sobie też myślałem że ogarnięty jestem a się dalem podejść jak dziecko... Tyle że tak jak gadaliśmy, u mnie się skończyło na stresie tylko... 

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Bananek napisał:

Boże daj mi siły. 

IMG_20230330_191536_edit_204990209180699.jpg

Weź wózek, będzie lżej.

Ale że na to nie wpadłeś to dosłownie mnie zatkało. Myślałem żeś bardziej rozgarnięty😜

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Jutro trochę dłubania z klatką a potem z somsiadem pod owady trzeba by coś spożyć bo i on zadowolony.

No ja dziś dłubałem.

Takie coś se udłubałem...

IMG_20230330_192228.jpg

Opublikowano

to taka stara szopa. tylko małe wejście było. sie nie rozpada, to kawałek dachu na maszyny będzie.

jeszcze tylko posadzki kawałek zrobię ... no i wyrównam wrota dołem..

Opublikowano
5 minut temu, Agrest napisał:

Weź wózek, będzie lżej.

Ale że na to nie wpadłeś to dosłownie mnie zatkało. Myślałem żeś bardziej rozgarnięty😜

Kółka w plecy będą gnietły

6 minut temu, Pafnucy12 napisał:

No ja dziś dłubałem.

Takie coś se udłubałem...

IMG_20230330_192228.jpg

Matko boska 

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy12 napisał:

to taka stara szopa. tylko małe wejście było. sie nie rozpada, to kawałek dachu na maszyny będzie.

jeszcze tylko posadzki kawałek zrobię ... no i wyrównam wrota dołem..

Zasadniczo u nas w drewnianych wrótniach w stodołach nie używano jako takich zawiasów. Kwadraciak, drut przez całość i okucia spodem i górą. No i z jednej strony się nieco zastało, przez jakieś 10 lat nie otwierane, jak się słomę wozi to trzeba uważać bo jedna połówka może wypaść. 

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Matko

no co ? złe?

Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Kwadraciak, drut przez całość i okucia spodem i górą.

daj przykład, fotkę.

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Strongman napisał:

rur do prowadzenia

niwelator to tego służy..

1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Jak się do tego dobiorę to zrobię,

myślałem o jakimś poglądowym... nie to że akurat u Ciebie.

@Chłoporobotnik miałem kiedyś w dawnej stodole bez zawiasów. na tzw czopy. ogólnie to cała stała bez gwoździ prawie. na różne zawiasy, zatrzaski wszystko.  

kiedyś ludzie potrafili budować.

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano

Czemu żeś tych desek nie wyrównał. Nosz urla ja rozumiem jakby to terarolnik robił. Równe deski, dołem kładziesz deskę bo nima posadzki, sponki czy jak to się nazywa przykręcasz do zawiasów i zbijasz choć wątpię żebyś to na gwoździe robił. Jak już całe zbijesz to rozcinasz sponki i otwierasz drzwi i wcale ładniej to wygląda. No ale lepiej żeś takie zrobił niż by miała krowa dziurą przeleźć 

3 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

niwelator to tego służy..

myślałem o jakimś poglądowym... nie to że akurat u Ciebie.

Niwelator do ściągania posadzki? 🤔

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Niwelator do ściągania posadzki? 

do trzymania poziomu.

później łata

3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Czemu żeś tych desek nie wyrównał.

dołem będą równane. góra może być.

Opublikowano
3 minuty temu, Strongman napisał:

Tak bez rur do prowadzenia poziomicy czy jakiegoś żelastwa.

W chwilę zalali 100m².

Z niwelatorem chodził. Wygląda bardzo dobrze

Opublikowano

widziałeś Mietek.? Agrest potwierdził...

sie robiło ... w posadzkach przemysłowych... przy taczce... :D

Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

do trzymania poziomu.

później łata

dołem będą równane. góra może być.

Jak ma być dobrze to po rurkach lecisz. A jak ma być rowno dla oka to samolot skręcasz i bajlando

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Jak ma być dobrze to po rurkach lecisz.

oj mało wisz...

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy12 napisał:

widziałeś Mietek.? Agrest potwierdził...

sie robiło ... w posadzkach przemysłowych... przy taczce... :D

No. Dej spokój.  Nie raz na nas posadzkarze krzywo patrzyli. Najlepiej tą ich robotę widać jak chudziaka wyleją a deszcz popada. Kiedys na hali machnęli koło tysiąca metrów samopoziomującej i się pytają jak to wyszło. Jeden z ukraińców wylał wiadro wody i się pokazało jak to wyszło.

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy12 napisał:

oj mało wisz...

No jeszcze zależy dla kogo ma być dobrze. Jak dla tego co robi to rzadziej beton i wio ale czy dla inwestora też taka robota jest dobrze zrobiona?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v