Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy12 napisał:

O i już odę pompować dętkę u rowera... zara bede...

Jak będziesz codziennie rowerem dojeżdżał do pracy to nawet doby braknie. Nie dziaduj jak szef, motorem jedź. 

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Na tyle to trzeba pracować uczciwie po 12-13 a nieraz i 15 godzin dziennie. Ty mnie oszukać chcesz 

A nie można by było mieć tyle bez tego...pracowania🤔

Opublikowano
16 minut temu, hubertb napisał:

No przestań to jak jeść cukierek w papierku. Dobre to dla nastolatków. 

Nie wiem, nie jadam TAKICH cukierków, ale wierzę na słowo 🤢🙈

14 minut temu, gregor1284 napisał:

No gdzie palmę będziesz świecił w kondonie...

Kurpianke 😁 

Opublikowano
2 minuty temu, hubertb napisał:

4 tys za 5 h hmmm..... kurna nie wiem czy sam bym się nie skusił :P 

Hubert poważnie pisząc, to mój brat dawał tyle netto plus zakwaterowanie, wyżywienie i ciuchy. Miał trzech, z których żaden się do roboty nie nadawał 

Opublikowano
1 minutę temu, hubertb napisał:

Jak będziesz codziennie rowerem dojeżdżał do pracy to nawet doby braknie. Nie dziaduj jak szef, motorem jedź. 

Motorem jak będzie dojeżdżał to zabierze że sobą max jednego pracownika. Jeśli rowerem to jednego na kierownik, jednego na ramę, sam na siodełku i jednego na bagażnik. Trochę udało by się zaoszczędzić na kosztach dojazdu do pracy 

3 minuty temu, Qwazi napisał:

A nie można by było mieć tyle bez tego...pracowania🤔

Można. Ale nie urodziłem się w rodzinie Tusków, morawiexkich czy innych Kaczyńskich 

Opublikowano
1 godzinę temu, Karol6130 napisał:

No i jutro konsylium się zbiera , i będą decydować co i jak 

A dobrze nie jest i nie wiadomo czy nie będzie gorzej 

I znowu badania 

U kogo to tak Karolu 

Opublikowano
2 minuty temu, Qwazi napisał:

Hubert poważnie pisząc, to mój brat dawał tyle netto plus zakwaterowanie, wyżywienie i ciuchy. Miał trzech, z których żaden się do roboty nie nadawał 

Trzeba było npaisać że to praca przy kostce brukowej i uformowali by kolejkę. W tym państwie tak już jest. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Karol6130 napisał:

No i jutro konsylium się zbiera , i będą decydować co i jak 

A dobrze nie jest i nie wiadomo czy nie będzie gorzej 

I znowu badania 

Kiedyś miałem jednego pracownika który też nie dawal rady. Psuły mu się sprzęty nie miał za co ich naprawiać, na utrzymaniu miał czwórkę dzieci i trochę stracił płynność finansową. Pomogłem mu, wysłałem  do niego komornika który zabrał mu te wiecznie psujące się sprzęty i miał więcej czasu na pracę dzięki temu. Mimo wszystko nieuszanowal mojego dobrego gestu 

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Pomogłem mu, wysłałem  do niego komornika który zabrał mu te wiecznie psujące się sprzęty i miał więcej czasu na pracę dzięki temu. Mimo wszystko nieuszanowal mojego dobrego gestu 

a bo świat, to on dziwny on jest...

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Qwazi napisał:

Mnie to śmieszą niektóre te ogłoszenia. Przyjmę do pracy na gospodarstwie przy dojeniu krow sratatata ubranie, jedzenie, lokum. Mile widziane prawo jazdy kategorii t, podstawy mechaniki itp. 

Edytowane przez gregor1284
Opublikowano

Mnie to śmieszą niektóre te ogłoszenia. Przyjmę do pracy na gospodarstwie przy dojeniu krow sratatata ubranie, jedzenie, lokum. Mile widziane prawo jazdy kategorii B, podstawy mechaniki itp. 

Człowieku no nie mów że Merlin narzeka jak mechanik pieści cycuszka? To co dopiero na taką rękę ma powiedzieć prosta krowa! 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

To ludzie są dziwni.

parafrazując Grzybową...a raczej jej słowa....  ludzie to świat, tak czy nie?

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

czemu śmieszą?

No jak do dojenia to po co ma się znać na mechanice czy jeździe ciągnikiem. Znajomy zatrudnił chlopaka do dojenia to klął na czym świat stoi że ten rano wstał, wydoil krowy, wziął prysznic i do kanciapy. Wyszedł na obiad i spowrotem do kanciapy czekać na wieczorny udoj. Nie mógł chłop przecierpieć że ten nic więcej nie robi oprócz dojenia krów i ma więcej czasu wolnego niż on 

1 minutę temu, Pafnucy12 napisał:

parafrazując Kisielową... ludzie to świat, tak czy nie?

Kto to

3 minuty temu, hubertb napisał:

Człowieku no nie mów że Merlin narzeka jak mechanik pieści cycuszka? To co dopiero na taką rękę ma powiedzieć prosta krowa! 

Twierdzi że czasem za mocno złapie 

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Kto to

poprawiam, błąd... GRZYBOWĄ!!!

Opublikowano
3 minuty temu, hubertb napisał:

Trzeba było npaisać że to praca przy kostce brukowej i uformowali by kolejkę. W tym państwie tak już jest. 

Mnie to śmieszą niektóre te ogłoszenia. Przyjmę do pracy na gospodarstwie przy dojeniu krow sratatata ubranie, jedzenie, lokum. Mile widziane prawo jazdy kategorii t, podstawy mechaniki itp. 

Tam nie było ogłoszenia o takiej treści. Napisał po prostu, że zatrudni osobę do pracy fizycznej, bez żadnych wymagań, co do kwalifikacji,wykształcenia czy stażu. Ten pracownik nie miał jeździć maszynami czy robić bóg wie co. Jego zadaniem miała być pomoc przy udoju, pojeniu cieląt i ogólne prace porządkowe. Ludzie po prostu mają za dobrze i nie chcą pracować. A tam, gdzie mój brat mieszka jest potężna firma, która zatrudnia ludzi z co najmniej 5 powiatów w ilości liczonej w tysiącach 

Opublikowano

No jak do dojenia to po co ma się znać na mechanice czy jeździe ciągnikiem.

Ciągnikiem można pojechać z krową na randkę, co do mechaniki już powiedziałem tu chodzi o odpowiednio wyrobione ręce ;) 

Nie mógł chłop przecierpieć że ten nic więcej nie robi oprócz dojenia krów i ma więcej czasu wolnego niż on 

Czyli chciał zatrudnić lokaja a tu lokaj okazał się mądrzejszy. 

Opublikowano

A tam

3 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

poprawiam, błąd... GRZYBOWĄ!!!

Ta stara jędza! Jak klientów straciła to już nie była taka wyszczekana 

2 minuty temu, Qwazi napisał:

Tam nie było ogłoszenia o takiej treści. Napisał po prostu, że zatrudni osobę do pracy fizycznej, bez żadnych wymagań, co do kwalifikacji,wykształcenia czy stażu. Ten pracownik nie miał jeździć maszynami czy robić bóg wie co. Jego zadaniem miała być pomoc przy udoju, pojeniu cieląt i ogólne prace porządkowe. Ludzie po prostu mają za dobrze i nie chcą pracować. A tam, gdzie mój brat mieszka jest potężna firma, która zatrudnia ludzi z co najmniej 5 powiatów w ilości liczonej w tysiącach 

I jeszcze narzekają ze im się dobrze żyje!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v