Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

wzięte od znajomych. sami rozmnażali. gadali że zielononóżki, a to widac jakieś coś inne...

ja jeszcze łubin, słonecznik, no i kartofle....

U znajomego łażą jakieś rajskie z silkami pomieszane 

Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał:

gdzie ja jemu cisne.... w ,,łep,, się ....

W niedzielę chyba próbowałeś się przysadzić do niego i od niedzieli trwa ten konflikt. W następną niedzielę tygodnicę będziemy obchodzić.

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

U znajomego łażą jakieś rajskie z silkami pomieszane 

Mały rajcuk i wielkiemu dołoży ,i sam jak zajdziesz do kurnika to patrzysz się czy mu się podobasz , 

Opublikowano
1 minutę temu, kizak napisał:

Mały rajcuk i wielkiemu dołoży ,i sam jak zajdziesz do kurnika to patrzysz się czy mu się podobasz , 

Małe kurduple przeważnie są właśnie bardziej wojownicze, lepiej kury w ryzach utrzymują. Somsiad takiego małego ma, jak nie da rady kury podeptać to ją na wybiegu w dziurze przycapi i obrobi.

Opublikowano
gregor1284 napisał:

1 minutę temu, slawek74 napisał:

gdzie ja jemu cisne.... w ,,łep,, się ....

W niedzielę chyba próbowałeś się przysadzić do niego i od niedzieli trwa ten konflikt. W następną niedzielę tygodnicę będziemy obchodzić.

ty chyba jesteś ....

Opublikowano
Qwazi napisał:

21 minut temu, szymon09875 napisał:

Dzwonili z numeru który jest na stronie banku podany jako numer z którego dzwonią, facet się przedstawil, weryfikacja jak za każdym razem itp. powiedział że była próba przelewu z mojego konta na konto jakiegoś faceta z Siedlec 500zł. No i że tworzy notatkę i tak dalej pytał czy nie dałem komuś dostępu do karty czy do konta i że muszę zmienić metodę autoryzacji transakcji elektronicznych.  w między czasie dostałem SMS z numeru banku żeby zweryfikować pracownika kodem. Następny SMS był o zalogowaniu się do aplikacji jak się później okazało dzięki której miał dostęp do podglądu ekranu. Wszedłem na stronę banku, zmieniłem autoryzację na SMS. Facet do mnie że będzie teraz weryfikacja i mam mu podać kod który przyjdzie. Na szczęście już się kapnalem że coś nie tak i w tego SMS nie wszedlem. Rozłaczylem się z tej aplikacji do podglądu ekranu, wchodze w tego SMS a tam bez drobnych końcówek całą kasę która miałem chciałem niby przelać na jakieś konto w tytule zakup materiałów. Zadzwoniłem na infolinię banku no i się okazało że już któryś z kolei dzwonię dziś z taka sprawa. 

Na szczęście w porę się kapnalem, potem do mnie doszło że nigdy żadnych kodów weryfikacyjnych nie przysyłali jak dzwonili z banku, a tym bardziej nikt nie chciał żebym się logował do konta bo przecież oni sami dostęp mają... 

Może mało składnie napisałem ale jeszcze wkurw mnie trzyma

Jak Ci się chce bawić, to mógłbyś złożyć zawiadomienie o przestępstwie. Chociaż, jeśli ktoś dał się na to nabrać, to i tak pewnie będziesz przesluchiwany

I co to da mi gwizdnęli 2800 z konta i to nie z mojej winy bo wykradł ktoś dane z bazy danych banku a że bank ubezpieczony to mi wszystko oddali bez problemu tylko musiałem zgłosić popełnienie przestępstwa. dopiero na komendzie powiatowej przyjęli zgłoszenie 2 razy mnie przesłuchiwali po czym prokurator umozyl sprawę tylko mi chodziło żeby mieć kwit jakiś z policji bo tak bank jest ubezpieczony

szymon09875 napisał:

9 minut temu, Qwazi napisał:

Jak Ci się chce bawić, to mógłbyś złożyć zawiadomienie o przestępstwie. Chociaż, jeśli ktoś dał się na to nabrać, to i tak pewnie będziesz przesluchiwany

No to samo mi babka powiedziała na infolini. 

A w skuteczność naszej policji nie wierze wogóle,po tym jak mi kartę ukradli ze skrzynki na listy razem z pinem... Mieli nagrania z monitoringu, numery rejestracyjne auta którym jeździli a śledztwo umorzyli bo za mało dowodów 

Ze mi się lampka nie zapaliła odrazu jak miałem wątpliwości i powiedziałem że sam się z bankiem skontaktuje w tej sprawie a facet mnie od tego odwiódł tym żebym sobie numer sprawdził na stronie banku... Jeszcze bardziej teraz osiwieje 

ja większą kasę trzymam na koncie gdzie nie mam dostępu internetowego uruchomione

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, wojtal24 napisał:

co to da mi gwizdnęli 2800 z konta i to nie z mojej winy bo wykradł ktoś dane z bazy danych banku a że bank ubezpieczony to mi wszystko oddali bez problemu tylko musiałem zgłosić popełnienie przestępstwa. dopiero na komendzie powiatowej przyjęli zgłoszenie 2 razy mnie przesłuchiwali po czym prokurator umozyl sprawę tylko mi chodziło żeby mieć kwit jakiś z policji bo tak bank jest ubezpieczony

Da to tyle, że, nawet przy umożonym postępowaniu, do przedawnienia danego przestępstwa, w przypadku, gdy sprawca gdzieś wpadnie, wszystkie takie postępowania można podjąć. W danej chwili, dla danego pokrzywdzonego faktycznie może to nie dawać wiele, ale sprawca w taki sposób pozostaje wolny i działa dalej, a nawet świadomy, że mu się upiekło, rozzuchwala się bardziej. W taki właśnie sposób produkuje się ciemną liczbę przestępstw i wielokrotnych sprawców. Moim zdaniem jest to niewłaściwe podejście 

7 minut temu, gregor1284 napisał:

Chciałbym wiedzieć. Najgorsza prawda jest lepsza niż najpiękniejsze kłamstwo. Słucham 

Pomyślałem sobie, że skoro proboszcz mąci na pawilonie, to co się stanie z Traczem, kiedy do tego pawilonu w końcu trafi. A jak proboszczowi przybili głowę, to co przybiją Traczowi, bo dziesiona to stanowczo zbyt mało🤷...ale to luźna myśl, dla żartu. Żebyś się przypadkiem nie obraził 

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano

,

hubertb napisał:

11 godzin temu, Agrest napisał:

Jestem dinozaurem i bronię się przed ewolucją 😁

Najbezpieczniejszą formą płatności jest blik. Płaci się nie omal tak jak gotówką. 

potwierdzam też mi to powiedzieli w banku i na policji którzy zajmują się taka przestepczoscia

Opublikowano
27 minut temu, wojtal24 napisał:

co to da mi gwizdnęli 2800 z konta i to nie z mojej winy bo wykradł ktoś dane z bazy danych banku a że bank ubezpieczony to mi wszystko oddali bez problemu tylko musiałem zgłosić popełnienie przestępstwa. dopiero na komendzie powiatowej przyjęli zgłoszenie 2 razy mnie przesłuchiwali po czym prokurator umozyl sprawę tylko mi chodziło żeby mieć kwit jakiś z policji bo tak bank jest

I jeszcze jedno. To nie Tobie gwizdnęli kasę z konta, tylko bankowi. Rzadko kto tak na to patrzy, ale tak jest prawidłowo. A później dziwne sytuacje

• Like 1
Opublikowano

@Rolnik1973 wróciłeś juz z pola? Sucho? Kurła ale wieje,gdyby nie akcja ratunkowa to na pewniaka bym raczej pojechal na najgorszą działkę,ale wstrzymam sie do pozniej,moze troche wysuszy przez dzien. Ale ogolnie jest na plus tylko troche zmarzlem. Przeskoczylem 8 stron od wczoraj, u mnie tez.latal samolot.ale.to.szczepionke rozrzucali. Rozmawialem z rodzicami to u nich rano tez, dziadek gdzies wyczytal ze to szczepionke na lisy. 

Dzisiaj kolejny dzien funcji niańki. Gdyby nie ta parszywa pogoda to bym juz pozasiewal,zajął sie "podwórkowymi" sprawami, a tak dzieci sa wazniejsze jednak. @gregor1284 Ty taki zawsze zarobiony, jak wyobrazasz sobie siebie w przyszlosci w roli ojca?kiedy znajdziesz wtedy czas na pomoc innym ludziom zbierajac podpisy?🤔

6 minut temu, gregor1284 napisał:

Phi... Tracz na czyste ręce, najwyżej osa pójdzie siedzieć 

Im wiecej bylo odcinków, tym bardziej Osa robil sie gangster na 100%.

Opublikowano
Qwazi napisał:

21 minut temu, wojtal24 napisał:

co to da mi gwizdnęli 2800 z konta i to nie z mojej winy bo wykradł ktoś dane z bazy danych banku a że bank ubezpieczony to mi wszystko oddali bez problemu tylko musiałem zgłosić popełnienie przestępstwa. dopiero na komendzie powiatowej przyjęli zgłoszenie 2 razy mnie przesłuchiwali po czym prokurator umozyl sprawę tylko mi chodziło żeby mieć kwit jakiś z policji bo tak bank jest ubezpieczony

Da to tyle, że, nawet przy umożonym postępowaniu, do przedawnienia danego przestępstwa, w przypadku, gdy sprawca gdzieś wpadnie, wszystkie takie postępowania można podjąć. W danej chwili, dla danego pokrzywdzonego faktycznie może to nie dawać wiele, ale sprawca w taki sposób pozostaje wolny i działa dalej, a nawet świadomy, że mu się upiekło, rozzuchwala się bardziej. W taki właśnie sposób produkuje się ciemną liczbę przestępstw i wielokrotnych sprawców. Moim zdaniem jest to niewłaściwe podejście 

7 minut temu, gregor1284 napisał:

Chciałbym wiedzieć. Najgorsza prawda jest lepsza niż najpiękniejsze kłamstwo. Słucham 

Pomyślałem sobie, że skoro proboszcz mąci na pawilonie, to co się stanie z Traczem, kiedy do tego pawilonu w końcu trafi. A jak proboszczowi przybili głowę, to co przybiją Traczowi, bo dziesiona to stanowczo zbyt mało🤷...ale to luźna myśl, dla żartu. Żebyś się przypadkiem nie obraził 

u mnie sprawcy nie namierzyli a kasa poszła do północnej Irlandii

Opublikowano

Teraz jestem wolny. Czekam sobie w kolejce do pani stomatolog. Krócej będę spał a potomka od małego bede uczył formułek ewentualnie moja mama zajmie się wychowaniem. Ja tylko będę udoskonalał 

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, Belaruss820 napisał:

@Rolnik1973 wróciłeś juz z pola? Sucho? Kurła ale wieje,gdyby nie akcja ratunkowa to na pewniaka bym raczej pojechal na najgorszą działkę,ale wstrzymam sie do pozniej,moze troche wysuszy przez dzien. Ale ogolnie jest na plus tylko troche zmarzlem. Przeskoczylem 8 stron od wczoraj, u mnie tez.latal samolot.ale.to.szczepionke rozrzucali. Rozmawialem z rodzicami to u nich rano tez, dziadek gdzies wyczytal ze to szczepionke na lisy. 

Dzisiaj kolejny dzien funcji niańki. Gdyby nie ta parszywa pogoda to bym juz pozasiewal,zajął sie "podwórkowymi" sprawami, a tak dzieci sa wazniejsze jednak. @gregor1284 Ty taki zawsze zarobiony, jak wyobrazasz sobie siebie w przyszlosci w roli ojca?kiedy znajdziesz wtedy czas na pomoc innym ludziom zbierajac podpisy?🤔

Im wiecej bylo odcinków, tym bardziej Osa robil sie gangster na 100%.

Wróciłem

grzęsko za mały mróz

Opublikowano

Oj powiem ci że prędzej będziesz od babci zabierał jak jej oddawał. Żeby to zrozumieć niestety trzeba mieć dzieci. A funkcja ojca, jest tym trudniejsza im człowiek starszy. 

Opublikowano
Qwazi napisał:

27 minut temu, wojtal24 napisał:

co to da mi gwizdnęli 2800 z konta i to nie z mojej winy bo wykradł ktoś dane z bazy danych banku a że bank ubezpieczony to mi wszystko oddali bez problemu tylko musiałem zgłosić popełnienie przestępstwa. dopiero na komendzie powiatowej przyjęli zgłoszenie 2 razy mnie przesłuchiwali po czym prokurator umozyl sprawę tylko mi chodziło żeby mieć kwit jakiś z policji bo tak bank jest

I jeszcze jedno. To nie Tobie gwizdnęli kasę z konta, tylko bankowi. Rzadko kto tak na to patrzy, ale tak jest prawidłowo. A później dziwne sytuacje

może nie mi ale z mojego konta ale bank bardzo szybko zareagował

Opublikowano
4 minuty temu, wojtal24 napisał:

u mnie sprawcy nie namierzyli a kasa poszła do północnej Irlandii

Jeśli wiadomo gdzie poszła kasa, to na pewno można dociec, kto ją tam umieścił. Pachnie przekrętem bankowym. Ale, jak pisałem wyżej, to nie Tobie wyprowadzono pieniądze, tylko bankowi. On ma Ci bezpiecznie przechować pieniądze, za co bierze opłaty w takiej lub innej formie. Jeśli pozwolił sobie wykraść dane, a tym samym kasę, to jego problem 

Jeśli ktoś Ci wykonuje usługę, a kombajn mu się zepsuje na Twoim polu, to nie jest Twoje zmartwienie...tak dla porównania 

Opublikowano

@hubertbObaw nie mam. Kobieta o silnym charakterze. Ostatnio tylko swiat jej się zawalił ale wsparłem ją i wyszło na moje 

1 minutę temu, Qwazi napisał:

Jeśli wiadomo gdzie poszła kasa, to na pewno można dociec, kto ją tam umieścił. Pachnie przekrętem bankowym. Ale, jak pisałem wyżej, to nie Tobie wyprowadzono pieniądze, tylko bankowi. On ma Ci bezpiecznie przechować pieniądze, za co bierze opłaty w takiej lub innej formie. Jeśli pozwolił sobie wykraść dane, a tym samym kasę, to jego problem 

Jeśli ktoś Ci wykonuje usługę, a kombajn mu się zepsuje na Twoim polu, to nie jest Twoje zmartwienie...tak dla porównania 

Chyba że się zapali🤔

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v