Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy12 napisał:

Ale byś się śmiał jak bym to tak ja np tak rył pole.....

Toż na pewno jak by sucho było mnie 😁😁😁😁

Bez przymrozkami to za miesiąc jakby nic nie padało może by posiał

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy12 napisał:

Widzę że muszę pokazać ...moje jajka...

IMG_20230329_080307.jpg

oto,to

4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Bądź dobry.

A dajta spokój . Za niemca dwóch gospodarzy u nas miało do siebie wontki ,i poszli na policję , a szef policji zaprowadzil ich do siebie i kazal im piłą gromadę drzewa porznąc  . Po zakończeniu gromady już prawie się całowali 

Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

Toż na pewno jak by sucho było mnie 😁😁😁😁

Bez przymrozkami to za miesiąc jakby nic nie padało może by posiał

ręcami sie sieje w takie mokre...

Opublikowano
5 minut temu, slawek74 napisał:

A ty z kim nie masz na pieńku? z takimi jak ...

Żebyś Pjoterowi nie próbował pocisnąć to i tej zwady by nie było. 

4 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

Te bambry to nie poczekają tylko muszą być pierwsi....

• Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Ty Zbysiu chyba nie miałeś dzisiaj ...papierosa tuż po🤭, skoro...musisz pokazać 🤷

Opublikowano

a co do jajek, to aż czytać zacząłem...

no i od zielononóżek zielone nie są... no to niezłe ...jaja..

Opublikowano
4 minuty temu, hubertb napisał:

Nic z tych rzeczy. 

Naruszenie stosunków wodnych na gruncie – konsekwencje prawne (prawo.pl) 

Jak sąsiedzi zgodni to lepiej np w granicy rów wykopać. Miałem taka wodnicę w poprzek pola pod koniec jej egzystencji była tylko u mnie na polu bo żaden z sąsiadów jej nie odnawiał powodowało to powstawanie jeziora na polu sąsiada. 

Na pewno stosunki wodne będą już inne ,ale ja tam nie wiem ,  Ja osobiście jak nikomu nie załażąc za skórę ,bym sypał ,rozgarnial ,i jeszcze spytal ,,sąsiedzie nie masz jakiego doła do zasypania ? ,byłaby okazja jęzora nawilżyć '' 😐

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

Ty Zbysiu chyba nie miałeś dzisiaj ...papierosa tuż po🤭, skoro...musisz pokazać 🤷

Toć pokazał że puste 

Przed chwilą, Pafnucy12 napisał:

a co do jajek, to aż czytać zacząłem...

no i od zielononóżek zielone nie są... no to niezłe ...jaja..

To Ty jakieś kury niewiadomego pochodzenia i rasy niewiadomej masz. 🤔

Opublikowano
Pafnucy12 napisał:

14 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

No czasem się zdarzy, że rano gdzieś w chlewku leży bo "nie wytrzymała". Przeważnie rano jak wypadną to najpierw do żarcia a które bardzo gniecie to już do skrzynek. Zielone jajka to araukany chyba niosły. Takie dziwaki, przeważnie bez ogonów. 

-5 było, słonecznie.

IMG_20230329_080307.jpg

byś się wstydził publicnie ...🤪

Opublikowano
2 minuty temu, kizak napisał:

Na pewno stosunki wodne będą już inne ,ale ja tam nie wiem

No mówię z doświadczenia sąsiad podniósł teren co spowodowało zalanie drugiego. Tamten po.... uprzejmie doniósł, ruszyła młocarnia urzędniczo sądowa i zakończyła się grzywną i nakazem wykopania rowu. Urzędnik stwierdził że jeśli rów byłby wykopany od razu to w ogóle sprawy by nie było. 

Opublikowano

To i ja mam dwie takie czarne ale zielonych jajek nie niosą. Te z siwą szyją jak ta po prawej też. Na rynku miał jakieś mocno pomieszane to były takie czarne z rudymi szyjami i jeszcze jakieś 

Opublikowano (edytowane)

wzięte od znajomych. sami rozmnażali. gadali że zielononóżki, a to widac jakieś coś inne...

4 minuty temu, gregor1284 napisał:

To i ja mam dwie takie czarne ale zielonych jajek nie niosą. Te z siwą szyją jak ta po prawej też. Na rynku miał jakieś mocno pomieszane to były takie czarne z rudymi szyjami i jeszcze jakieś 

2 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

to końcem kwietnia 10ary

ja jeszcze łubin, słonecznik, no i kartofle....

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano
Przed chwilą, Rolnik1973 napisał:

To to końcem kwietnia 10ary

Ano w tym roku będzie późno, najpierw było zimno to mówię nie będę marzł i ręcznie sadził, potem było ciepło to było co innego a teraz znów zimno. Zdąży się, nie pali się, ile urośnie to będzie.

Opublikowano
gregor1284 napisał:

5 minut temu, slawek74 napisał:

A ty z kim nie masz na pieńku? z takimi jak ...

Żebyś Pjoterowi nie próbował pocisnąć to i tej zwady by nie było. 

4 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

Te bambry to nie poczekają tylko muszą być pierwsi....

gdzie ja jemu cisne.... w ,,łep,, się ....

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v