Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6465 napisał:

10 minut temu, Qwazi napisał:

Nie on jeden taki ekonomista. Mój kuzyn jest jeszcze lepszy. Nakupił mocznika po 5 tys, ropy w momencie, gdy była najdroższa i jeszcze sobie w ubiegłym roku, bodajże w marcu lub kwietniu, zamówił nowego jelenia, którego mu teraz dostarczyli. Płacze bardzo. A jak kupował to się nabijał, że jak inni nie mają pieniędzy, żeby teraz kupić, to wiosną zapłacą dużo drożej. I po co to...

Przecież nie napisałem, że nie jesteś młody 🤷

Też w tym roku wjebalem się na nawozie, nie znaczy że mam się z kogoś śmiać abo co gorsza źle życzyć.

witaj w klubie też kupiłem mocznik po 4300 i saletrę po 3600zl no i co mam zrobić. a na dodatek z 20 ton pszenicy zostawiłem i co zrobić.

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

Tusek nie da

Trzeba w plon iść

Oj wybory na jesieni to PiSda xD A tak to za dużo narośnie i jeszcze nie przyznają i dopiero płacz na forum będzie xD 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)

Mietek🤦...i Ty w ekran się gapisz🙆🤦🤦🤣

6 minut temu, szymon09875 napisał:

Ojciec pojedzie gnój na pryzmę zawieźć to niech jedzie 80ka a ja w tym czasie busa rozładuje 🤣

A jak będziesz podpinał do niej to co tam chcesz jej zapiąć, to...reflektory zasłoń...nie będzie widzieć i będzie szła...jak 🐄

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
45 minut temu, wojtal24 napisał:

witaj w klubie też kupiłem mocznik po 4300 i saletrę po 3600zl no i co mam zrobić. a na dodatek z 20 ton pszenicy zostawiłem i co zrobić.

Mocznik po 4,5 npk po 4500 i azot po 3600🤬

1 minutę temu, stempos1980 napisał:

Rośnie 

IMG_20230328_174102.jpg

Aż słyszę jak szeleści 

Opublikowano
2 minuty temu, stempos1980 napisał:

Ale co🤔

No ziemia trzeszczy i roślinek szelest słychać 

A na piniendze przyjdzie czas 

2 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

no jak rośnie słychać... też słyszę...

No my słyszymy a młode głuche przez te łolkmeny i pagiery 😉

Opublikowano
1 minutę temu, Łolek napisał:

No ziemia trzeszczy i roślinek szelest słychać 

A na piniendze przyjdzie czas 

No my słyszymy a młode głuche przez te łolkmeny i pagiery 😉

Ja to słyszę jak chodzę koło niej co dziennie 😁

Opublikowano

Elektryczny mercedes płonął… 21 godzin. Strażacy musieli przywieźć specjalny kontener

W miejscowości Tuchom na Kaszubach zapalił się elektryczny mercedes EQA. Strażacy walczyli z ogniem aż 21 godzin. Ostatecznie pojazd trzeba było umieścić w specjalnym kontenerze napełnionym wodą, by schłodzić jego baterie.

https://wmeritum.pl/elektryczny-mercedes-plonal-21-godzin-strazacy-musieli-przywiezc-specjalny-kontener/396030

Elektryczny mercedes płonął… 21 godzin. Strażacy musieli przywieźć specjalny kontener

Opublikowano (edytowane)

Kur.... ktoś mi kota podrzucił.Glodny jak wilk, skóra i kości

IMG_20230328_175336_945.jpg

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

no tam taka pani w czapce po Janosiku...

Opublikowano
13 minut temu, galan99 napisał:

W miejscowości Tuchom na Kaszubach zapalił się elektryczny mercedes EQA. Strażacy walczyli z ogniem aż 21 godzin. Ostatecznie pojazd trzeba było umieścić w specjalnym kontenerze napełnionym wodą, by schłodzić jego baterie.

https://wmeritum.pl/elektryczny-mercedes-plonal-21-godzin-strazacy-musieli-przywiezc-specjalny-kontener/396030

Jakie to ekologiczne i ekonomiczne

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v