Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

No nie zlazil z niej. Toć musiałem zobaczyć co się dzieje bo jakby ja saczal gryźć czy ona jego to zaraz bym rozdzielił ich.

Bo pewno dziewczyna była niechętna i się położyła 🤷

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Toć żeby dobrze było to musi z niej "spaść". 

Zobaczem za jakiś czas czy mu to dobrze wyszło 

Przed chwilą, Qwazi napisał:

Mogła protestować bo jej uszy pogryzł 

Opublikowano
Przed chwilą, Qwazi napisał:

Przysiadła tyłkiem do ziemi to sobie mógł skakać aż nie zdechnie, w takim wypadku to spróbować za parę godzin. Samica królika nie ma rui cyklicznie, potrzebuje do tego pobudzenia albo przynajmniej musi czuć w pobliżu obecność samca.

1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Mogła protestować bo jej uszy pogryzł 

To, że ją podgryza i nieraz lata wokół niej z kawałkiem jej futra w zębach to dobrze, wtedy wywoła u niej ruję.

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, Leszy napisał:

Przepisy o drogach wiejskich powinny być do zmiany, jak o hałasach na wsiach.  

Hałas to zupełnie co innego niż zapaprana droga, sami rolnicy zwłaszcza ci bez zwierząt, nie życzą sobie jeździć po czyiś gównach i up***dolić sobie samochód, o bezpieczeństwie już nie wspominam.

Opublikowano
2 godziny temu, Chłoporobotnik napisał:

Głupich nie brakuje a ostatnimi laty to się tylko nasila.

Zapewne z autopsji to piszesz jak wszystko inne....

2 godziny temu, Chłoporobotnik napisał:

Pajac to ten co się o to sprzątanie dopomina.

Jak nasrasz to też tak zostawiasz?

Przodkowie na których się tak wzorujesz też tak robili?

2 godziny temu, gregor1284 napisał:

Gnój wam przeszkadza a ekolodzy ostatnio olej wylewali... 

My nie ekolodzy i uj nas obchodzi co oni robią 

2 godziny temu, Bogdan_ja napisał:

trza tak robić aby nie utrudniać życia innym i tyle ...wyjechać takim czymś ujebanym na max na drogę to tyz trza mieć nie tak pod deklem ...przecie to oblepione ze głowa boli ...

Ja ładuje wannę/Francuza  tak aby nic nie miało prawa spaść i na polu nie nawracam na trzęsionym żeby koła się nie oblepiły.... i na drodze nie ma znaku że przejechałem ...🤷‍♂️

Ogar i Ty od czasu do czasu napiszesz mądrze 

Na placu z pryzmami mam zayebiste błoto,futer dowożę przez mało uczęszczaną drogę,kończę wozić grabie w łapę Julia minut i czysto

• Like 3
Opublikowano
Przed chwilą, soltys48 napisał:

Zapewne z autopsji to piszesz jak wszystko inne....

Im więcej obcych tym tylko gorzej.

Przed chwilą, soltys48 napisał:

Jak nasrasz to też tak zostawiasz?

Przodkowie na których się tak wzorujesz też tak robili?

Samo leci w dół bo w domu zasadniczo nie korzystam.

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Im więcej obcych tym tylko gorzej.

Samo leci w dół bo w domu zasadniczo nie korzystam.

Papier choć, może liść z buraka, czy w gaciach się wytrze samo.   :P

Opublikowano
2 minuty temu, Desperado napisał:

Hałas to zupełnie co innego niż zapaprana droga, sami rolnicy zwłaszcza ci bez zwierząt, nie życzą sobie jeździć po czyiś gównach i up***dolić sobie samochód, o bezpieczeństwie już nie wspominam.

Uczepiłeś się jakby to tylko obornik drogi brudził. Najbardziej to się ziemia z pół wynosi na tym protektorze rolniczym. Wtedy brudzą wszyscy, nie tylko hodowcy.  

• Like 2
Opublikowano
2 minuty temu, soltys48 napisał:

Fetorek to ta bogata małopolska o której pisze @jacus?

prawda jest taka że wszędzie różnie. no a że Jacuś udaje bogaca, ... no co poradzić...?

Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Szkoda wody w kiblu w chałupie jak dwa kroki od domu kibelek. Przy okazji do zwierzów się wdepnie, same plusy, lepiej niż w domu.

Takie plusy że zimą ci zwinie w trąbkę, a latem ruj much na jajach, super lepiej.    :D

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Leszy napisał:

Uczepiłeś się jakby to tylko obornik drogi brudził. Najbardziej to się ziemia z pół wynosi na tym protektorze rolniczym. Wtedy brudzą wszyscy, nie tylko hodowcy.  

Pół biedy jak tylko raz z pola wyjedzie, najgorzej jak ktoś sobie na drodze poprzeczniak do zawracania zrobi i droga cała blotem zaj*bana na szerokość jego pola, bo jaśnie pan ma problem zrobić jeden lub dwa przejazdy na poprzeczniaku więcej ... Jak ktoś tylko raz wyjedzie to nie zgłaszam, ale jak ktoś sobie poprzeczniak na drodze robi i potem po sobie nie sprząta to od razu dzwonię na psiarnie, na 4 kółkach najwyżej ubrudzisz sobie samochód, na 2 kółkach zaj*bana droga może się skończyć na cmentarzu ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, Desperado napisał:

Takie plusy że zimą ci zwinie w trąbkę, a latem ruj much na jajach, super lepiej.    :D

Ale w kanale wolniej przybywa, niższe koszty wywozu bo rzadziej. No i rur nie zapcha bo tylko grawitacja wystarczy.

Opublikowano
7 minut temu, Leszy napisał:

A o zmianę szerokości dróg na wsi nie wnioskujesz?    :P  niektórzy poboczy nie chcą zostawiać, najchętniej asfalt by podorali.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v