Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, 6465 napisał:

O bomecie to mi nic nie mów. Moja radość była większa po sprzedaży niż jak go kupiłem.

Znajomy ma mix 40 4+ przy pronarze to tym bym orał ale nie mial odczepionego i głupio dzwonic(bo nie mieszka tutaj) i pytac czy pozyczy bo trzeba ciagnik odpalic(a kluczyk schowany bo brata ma pijaka co samochod bez pozwolenia jego zony zabral). Byl fajny 3+1 w obrocie km to w 3 by moj ruski dawal rade, ale finansow brak jeszcze bylo

Slychac jak znajomy siuntke chyba zakopuje w polu bo pelne obroty, pewnie nawozy sieje, na górce w ozimych porył a tam jest w dole i woda z krajówki spływa 

Opublikowano
5 godzin temu, hubertb napisał:

Rozumiem sentyment do ludzi i zwierząt do złomu nie zrozumiem nigdy. 

znajomy ma mocarną , mf235 i ciapka do roboty ale nie sprzeda ani na złom ani części ani komukolwiek w całości

7 godzin temu, Bananek napisał:

Tzn, że też wolisz dźwigać jego żonę do sypialni? 🤔

trzeba by najpierw znaleźć w takiej kategorii wagowej jak hubertowa , tylko nie wiem czy on swoją dźwiga

Opublikowano
konteno napisał:

trzeba by najpierw znaleźć w takiej kategorii wagowej jak hubertowa , tylko nie wiem czy on swoją dźwiga

Konteno, ale dziś wypatrzyłem sprzęta u Ciebie w dierewni. Grabiarka vrake. Przy Sokołowskiej stoi. Przed cpnem żydków.

Tam koło pluga obracanego.

Opublikowano

coś mi się rzuciło kiedyś w oczy  ale rzadko tamtędy jeżdżę  , tzn tylko przejazdem na zakupy i do wulkanizatora

czemu na cpn żydki mówisz ? ten z pejsami to pracownik chyba ale fakt że to monopoliści w gminie jeśli chodzi o paliwa

Opublikowano
konteno napisał:

coś mi się rzuciło kiedyś w oczy  ale rzadko tamtędy jeżdżę  , tzn tylko przejazdem na zakupy i do wulkanizatora

czemu na cpn żydki mówisz ? ten z pejsami to pracownik chyba ale fakt że to monopoliści w gminie jeśli chodzi o paliwa

A to nie żydków cpn? Coś mi się kiedyś obiło o uszy.

Opublikowano
7 minut temu, jacus napisał:

U Madziarów pogoda nawet fajna.pare razy pokropiło,wiosna na całego tak jak o susza..na obiad gulasz ischabowy z kapusta

A na bogatej Lubelszczyźnie właśnie deszcz zaczął mocno padać.

Opublikowano

Nalałem drugą beczkę rsm , a tu jebudu i lu. 4mm burzowego i po robocie. Będzie stać do poniedziałku, a w poniedziałek deszcz całodniowy. Najwyżej w deszczu się poleje.

I zrobił się problem bo murarze chcą zacząć w poniedziałek, a architektowi przez ostatnie 3 tyg nie chciało się dzć papierów geodecie. I kiszka, na kompromitację się narażam bo terminu nie dotrzymuję😤

Opublikowano

Kurna, brakuje  mi jednego ciągnika, muszę coś odpiąć.

I po co było sprzedawać?🤔

Opublikowano
Agrest napisał:

Moje stoją, bierz. Tylko uprzedzam, że w trzydziestce dwa koła mi dziś SZCZEliły

Opublikowano
31 minut temu, Agrest napisał:

Aaaa,znam problem.Tez chyba muszę coś przygarnąć bo jednego brakuje.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v