Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, Qwazi napisał:

Myślisz, że wzajemnie by się załatwiły? Jaki ten Twój psior?

Czarno rudy.na wielkość to jak jakiś owczarek niemiecki tylko menda żreć nie chce i bojący choć kilku już zlikwidował. Kota goni to jak już kot nie ma gdzie uciec i się zatrzyma to wtedy wyglądają jak z jakiegoś romantycznego filmu. Stoją i się patrzą na siebie.... krowy goni ale jak wyczuje ze któraś się go boi to łapie mocno za skórę na brzuchu a jak wie że któraś się go nie boi i może go zaatakować to jej nie rusza...

Opublikowano
53 minuty temu, Agrest napisał:

Agregat talerzowy agromasz 2,7m

Wał rurowy?

Nabytek czy testy?

Opublikowano
9 minut temu, damian303 napisał:

Dzięki.

Jeszcze pytanie. Na zboża próbowałeś nim wysiewać? Wychodzi tak samo jak pod krzaki?

Co do wiśni, to tak przypuszczałem:)  Gdzieś mi się obiło, że agrest chcesz sadzić. Nie głupi pomysł, ale może trafić cenę szybciej niż ci zaowocuje.

Aronię zasadz, twój nowy nabytek super się pod to nadaje. Niedawno trzy w full wersji zawitały mojej wioski. Ogromne te kombajny po wglądem stołu i paki. I solidniej wykonana niż premiumka 3 lata temu (tak mówią sąsiedzi co takową mają). Generalnie bardzo dobry zakup, tylko te pieniąse.

Nie już aroni nie wsadzę. Agrest jest plan rozmnażać, ale to potrwa.

Lata siałem po zbożach.

Nie zapisywałem ale polifoska 6 to na 10km /h 250kg nastaw około 2. Przy 2,2 około 300kg

Szerokość do 12m.

Ale musisz przetestować. Najlepiej na kawałku którego znasz powierzchnię.

3 minuty temu, PRIMO napisał:

Wał rurowy?

Nabytek czy testy?

Rurowy. Mam od 2012r

Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Czarno rudy.na wielkość to jak jakiś owczarek niemiecki tylko menda żreć nie chce i bojący choć kilku już zlikwidował. Kota goni to jak już kot nie ma gdzie uciec i się zatrzyma to wtedy wyglądają jak z jakiegoś romantycznego filmu. Stoją i się patrzą na siebie.... krowy goni ale jak wyczuje ze któraś się go boi to łapie mocno za skórę na brzuchu a jak wie że któraś się go nie boi i może go zaatakować to jej nie rusza...

No to mój cały czarny owczarek. Kotów nienawidzi. Dobrze, że stare kocice, to wiedzą, jak mu zejść z drogi. Krów nie tyka tych, które mu nie podpadają. Ta co podpadnie musi dostać lanie. Nie ma takiej, która by się go nie bała. Znaczy była pierwiastka, która podjęła taką próbę. Nawet dnia nie wytrwała. Ale nie może chodzić swobodnie, bo jest za bardzo nieobliczalny. Może jeszcze zmądrzeje. Młody jeszcze

Opublikowano

Jest jedna która uważa się za przewodniczkę stada i jak go kiedyś pizdła o stodołe to myślałem że już się go wyzbyłem ale wstał i uciekł. Temu mniejszemu jak kiedyś z kopa przyladowala to ze dwa razy w powietrzu się obrócił ale spadł poderwał się i do niej. Jego też chętnie bym oddał. Do truskawek dobry bo ptactwo łapie, po siewach kukurydzy dobry bo żurawie gania 

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Nie już aroni nie wsadzę. Agrest jest plan rozmnażać, ale to potrwa.

Lata siałem po zbożach.

Nie zapisywałem ale polifoska 6 to na 10km /h 250kg nastaw około 2. Przy 2,2 około 300kg

Szerokość do 12m.

Ale musisz przetestować. Najlepiej na kawałku którego znasz powierzchnię.

Rurowy. Mam od 2012r

Czemu nie aronia. Masz tyle ziemi z 4-6 ha mógłbyś przeznaczyć (chyba, że brak zbytu). Mniej roboty niż w zbożu, trochę lepsze pieniądze, (może jakaś górka?). I kombajn odpowiedni.

To może pomidora. Za Asię, albo jeden z ciągników mógłbyś nabyć całkiem przyzwoitą używkę do zbioru. Podejrzewam, że zakład gdzie oddaje z miłą chęcią by ci zakontraktował. Wszystkie zakłady zwiększyły produkcję, bo tak się stało, że nasz pomidor stał się konkurencyjny(mimo klimatu). W tym przypadku Stany z Chinami więcej łączy niż dzieli.

Opublikowano
Dnia 11.03.2023 o 08:26, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Opowiadaj najciekawsze 😉

kurła człowieku , co ja się nadowiadywałem o ludziach z roboty to głowa mała,

jakis typ z roboty żonkę taką 11/10 po 3 miesiącach od ślubu zdradził z jakąś lambadziarą bez zęba  

się śmieją z podlasia że zacofane a nie ustępuje temu co na zachodzie 

@6465 też byś poopowiadał o tej rozpuście w Wawie , miałbym porównanie

Opublikowano
7 godzin temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Tomek w tym łączniku jakie masz otwory w kulach ? 25 mm🤔

Wie pani co ,  żywy czy martwy to zazwyczaj klasa ta sama musi być 😉

A zmierzę jak wrócę, ale takie same jak przy orginalne c330 i c360

4 godziny temu, konteno napisał:

@6465 też byś poopowiadał o tej rozpuście w Wawie , miałbym porównanie

A niech ony se robią co się chcą, aby nie na ulicy w biały dzień .

• Like 1
Opublikowano
7 godzin temu, Agrest napisał:

Rurowy. Mam od 2012r

A to coś mi umkło. 🤷‍♂️

Opublikowano
37 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Panie @Qwazi jak by co, to nie mój bycek ....

🙋‍♂️

Nie nie...dzisiej to pewno jakaś jerseyka, bo głosik cieniutki...pewno Radziu przez wczorajsze tartaczne akcje nie nakarmił 🤔🙆...i ryczy...najlepszym też się zdarza🤷

Dzień dobry -3°, szron potężny, wiatr niewyczuwalny

Opublikowano
32 minuty temu, 6465 napisał:

Rysiek pewnie nawóz rozsiewa bo -3⁰

ON 6.89 na Orlenie. Czas kupić na żniwa?

Za mało mrozu

Na jutro -6 nadają  to bedę próbował

Ropa potanieje jeszcze

No ja mam drogą na żniwa to znowu po 500 wypadnie brac za ha.

Inni będą po 300 na taniej ropie 😁

Opublikowano
Przed chwilą, Rolnik1973 napisał:

Ropa potanieje jeszcze

No ja mam drogą na żniwa to znowu po 500 wypadnie brac za ha.

Inni będą po 300 na taniej ropie 😁

Rysiek ty antygermaniec to te bardziej twoje klimaty. 🤭

20230315_134728.jpg

Opublikowano
4 minuty temu, Qwazi napisał:

Nie nie...dzisiej to pewno jakaś jerseyka, bo głosik cieniutki...pewno Radziu przez wczorajsze tartaczne akcje nie nakarmił 🤔🙆...i ryczy...najlepszym też się zdarza🤷

Dzień dobry -3°, szron potężny, wiatr niewyczuwalny

Ale ja już dawno sprzedałem swoją dzersejke 😛 podobno pojechała gdzieś na wielkopolskie robić za mamke 😛 

Kurła wczoraj mi się urodził byczek SM ale rekord wielkości pewno ponad 50 kg 

E4F40AB9-77DC-438C-A9CB-2ECD3858310C.jpeg

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

Kurna Rysiek. Ty musi w jakaś depresje wpadłeś....🙆‍♂️

Opublikowano
4 minuty temu, PRIMO napisał:

Rysiek ty antygermaniec to te bardziej twoje klimaty. 🤭

20230315_134728.jpg

Dziadkowy sierp

3 minuty temu, radekz200 napisał:

Ale ja już dawno sprzedałem swoją dzersejke 😛 podobno pojechała gdzieś na wielkopolskie robić za mamke 😛 

Pewnie nie handlarz kupił

Widziałeś ty kiedy cielaka 50kg🤔

• Like 2
Opublikowano
7 minut temu, radekz200 napisał:

Radziu raczej nie ma tej wagi...niech Ci się chowa👍...a na marginesie, to jak Ty TMR do wiadra wsypujesz🤔...nie słyszałem o takiej technice...pewno nowość 🤔 😉🤭

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v