Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, wojtal24 napisał:

co będzie dalej zaczną na "rowerach jeździć" I trawe i robaki jeść

Toć to chyba w parze idzie?

Przed chwilą, szymon09875 napisał:

O to widzę w podobnym czasie zdawaliśmy 🤭 bo też na praktycznym ziemniaki redlilem 🤣

O witam kolegę. Nie wiem czy my z takimi kwalifikacjami to możemy rozmawiać z innymi?

Opublikowano
Uziu92 napisał:

damianos95 napisał:

Panowie znajomy znalazł Zetora 8045 z turem tur ma pół roku ciągnik z 1984 podobno dużo zrobione skrzynia itd odmalowany za 66tys mi się wydaje że cena chora a jak wy sądzicie ?

nie ma czegoś takiego jak za drogi Zetor, jest tylko za biedny kupujący.

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, Agrest napisał:

A temu, że to drogie hobby. I nie godzi się by rocznie w tak niestabilnym biznesie zarabiać nikły procent poniesionych kosztów.

za ziarko, toto tylko zeszły rok był tak yebniety.

I mocno to będzie rzutować negatywnie na przyszłe lata.  a i byznes stał się mocno przewidywalny. 

ubezpieczenia, siusiowe, wymokowe, czy złego kiełkowania 🤭

Edytowane przez HF86
Opublikowano
damianos95 napisał:

Panowie znajomy znalazł Zetora 8045 z turem tur ma pół roku ciągnik z 1984 podobno dużo zrobione skrzynia itd odmalowany za 66tys mi się wydaje że cena chora a jak wy sądzicie ?

wszystko zależy od stanu no teraz takie ceny się porobiły z 2÷3lata temu wart że 40÷45tys dziś 66 ale to jest 40 letni traktor pytanie jak było robione jak na handel po taniości to teraz ta jakość części nie powala a na jaki areał ten traktor ma być?

Opublikowano
22 minuty temu, gregor1284 napisał:

O witam kolegę. Nie wiem czy my z takimi kwalifikacjami to możemy rozmawiać z innymi?

Ze mną na pewno nie bo ja nie mam żadnych kwalifikacji rolniczych 😐 . Ale z obecnymi tutaj bałorami powinniście 😉

16 minut temu, Łolek napisał:

Może ktoś chętny do pomocy 

16787104710401684333225565012291.jpg

Marek a co robisz , gnój w pęczki wiążesz 🤔

Opublikowano

Rysiek ciepło jest.

Mówiłeś że wiosny nie będzie.

No piknie. Nawet gaz butla tanieje. Już tylko 55zl...

Opublikowano (edytowane)

Jak za 60-tkę jeszcze starszą wołają 30-35tys, to co się dziwić że większe po 60 tysiów i więcej.

6 minut temu, wojtal24 napisał:

wszystko zależy od stanu no teraz takie ceny się porobiły z 2÷3lata temu wart że 40÷45tys dziś 66 ale to jest 40 letni traktor pytanie jak było robione jak na handel po taniości to teraz ta jakość części nie powala a na jaki areał ten traktor ma być?

Edytowane przez Desperado
Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

No między innymi rolnicze 

Na egzaminie redlilem ziemniaki tak w kwadrat o i radła regulowałem na stare ślady 

Ehhh Mieciu Mieciu...

Opublikowano
2 godziny temu, gregor1284 napisał:

Nie. Chciwość. proces Ci wytoczę tylko trochę czasu będę miał błąd lekarski popełniłeś. OC musiałem opłacić i za budynki ubezpieczenie....

Żeby nie bylo tak, że zajadę na sprawę a sędzina mnie uświadamia ze sprawa odwołana. Szkoda tylko mojego cennego czasu na podróże i pieniędzy na paliwo.

Opublikowano
11 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Rysiek ciepło jest.

Mówiłeś że wiosny nie będzie.

No piknie. Nawet gaz butla tanieje. Już tylko 55zl...

Qurła ja w piątek kupował to jeszcze 70 zł🤔 

39 minut temu, szymon09875 napisał:

O to widzę w podobnym czasie zdawaliśmy 🤭 bo też na praktycznym ziemniaki redlilem 🤣

Ja miałem przygotowanie pola pod zasiewy plus egzamin z Warzywnictwa i Kwiaciarstwa😁

Opublikowano
3 godziny temu, szymon09875 napisał:

Mlekovit się przydał czy zaskoczyły od razu? 

Niee nie brałem 

Ile jest dopłat do tych łąk ptaszkowych ? Zastanawiam się czy jest się sens pchać w dzierżawę łąk 🤔

Złapały od razu 

• Like 1
Opublikowano

to już wam ten ruski gaz w kuchenkach nie przeszkadza 🤔

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Karol6130 napisał:

Może się odbić, także Jest nadzieja że zaraz poczujesz oddech 

A Radek znowu będzie dzwonił😉

Karol, czy Radziu Cię...napastuje🤔

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał:

Nie, nic z tych rzeczy 

Ale przestanie się wkrótce ze mnie śmiać 

pionajke zamówiłeś 🤔

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v