Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, Bananek napisał:
8 minut temu, 6465 napisał:

Zobaczysz jak się wczoraj dziewczyny nudziły. O co w tym chodzi🤔

IMG_20230309_105726.jpg

Musi narysowały Ciebie jak do nicb pędzisz. Ślimaku. 😉

Tomek one zbierają na Ciebie kwity. Tutaj są daty i symbole świadczące, że raz byłeś miły jak motylek, raz wredny jak żmija a innym razem szybki jak ślimak🤔. One mogą chcieć Cię kiedyś szantażować i szachować🤔Ty się pilnuj😉🤭. Możliwe, że Mietek je instruował 🤦

• Confused 1
Opublikowano
Przed chwilą, Qwazi napisał:

Tomek one zbierają na Ciebie kwity. Tutaj są daty i symbole świadczące, że raz byłeś miły jak motylek, raz wredny jak żmija a innym razem szybki jak ślimak🤔. One mogą chcieć Cię kiedyś szantażować i szachować🤔Ty się pilnuj😉🤭. Możliwe, że Mietek je instruował 🤦

O dzięki Mariusz uspokoiłeś mnie że to żmija. Zmylił mnie ten wpis "stanął mi"🤦

• Haha 1
Opublikowano
Pafnucy12 napisał:

34 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Nie, bo Rysiek ma więcej. Swojego chyba 14ha a jeszcze chyba 2ha u kogoś. Także jego to tak do 20ha trzeba liczyć.

Znaczy bamber całom gembom

obszarnik

Opublikowano (edytowane)

Ja tam może czytać nie umiem, ale jak dla mnie to tam jest napisane "wonsż mi stond"🤔. Ale możliwe, że mamy trochę inne priorytety i stąd różnica w odczycie😉🤭

4 minuty temu, 6465 napisał:

O dzięki Mariusz uspokoiłeś mnie że to żmija. Zmylił mnie ten wpis "stanął mi"🤦

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
13 minut temu, Qwazi napisał:

Nie mieszaj mnie w takie podejrzane sprawy mam inne problemy n głowie....

Opublikowano
1 godzinę temu, Qwazi napisał:

A se wracam do domu🤷

16783665381204954685973801010223.jpg

Na wilki tam uważaj....w tym lesie...

Opublikowano
29 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Na wilki tam uważaj....w tym lesie...

Przejechałem...nie spotkałem...dzięki za troskę 😉

17 minut temu, slawek74 napisał:

abo czerwonego kaptura niech wypatruje

Tyż onego nie było 🤷

33 minuty temu, gregor1284 napisał:

Nie mieszaj mnie w takie podejrzane sprawy mam inne problemy n głowie....

Cudza szafa🤔

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Dałbym i po 80 bo 1000m od domu i 2 klasa. Ale co bym nie napisał to i tak byś się czepił

Za ugór nie ma co kasy walić. Od groma roboty doprowadzić to do kultury. Po 80 tysięcy to chyba byś nakupił gruntów w swojej okolicy 🤔

Opublikowano (edytowane)

Byłem dzisiaj na zebraniu rejonowym. Powiem tak, oni żyją jak dzieci we mgle. Myślą tylko o tym, żeby jakoś uciułali na raty za te wszystkie jondery. Z ostatniego szkolenia dotyczącego ekoschematów już wiem, że tylko na podstawę się załapię. Będę doił dopóki będzie się to jakoś kalkulować, a kiedy przestanie to krowy na słomę, jak u Przemka i będą mamki. U nas nie znam takich co żyją tylko z doplat

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
4 minuty temu, Qwazi napisał:

Byłem dzisiaj na zebraniu rejonowym. Powiem tak, oni żyją jak dzieci we mgle. Myślą tylko o tym, żeby jakoś uciułali na raty za te wszystkie jondery. Z ostatniego szkolenia dotyczącego ekoschematów już wiem, że tylko na podstawę się załapię. Będę doił dopóki będzie się to jakoś kalkulować, a kiedy przestanie to krowy na słomę, jak u Przemka i będą mamki. U nas nie znam takich co żyją tylko z doplat

A ugorowac będzie trzeba?

Opublikowano

Generalnie, z tego co było mówione na tym szkoleniu, to do końca jeszcze nic nie wiadomo. Rozporządzenie jest zmieniane w pewnych szczegółach praktycznie codziennie i dopiero 15 marca, jak wejdzie w życie można będzie cokolwiek wiedzieć na pewno 

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

Generalnie, z tego co było mówione na tym szkoleniu, to do końca jeszcze nic nie wiadomo. Rozporządzenie jest zmieniane w pewnych szczegółach praktycznie codziennie i dopiero 15 marca, jak wejdzie w życie można będzie cokolwiek wiedzieć na pewno 

Ile krów rasy polska czerwona potrzeba na 1 djp?

Opublikowano
12 minut temu, PAN88 napisał:

Za ugór nie ma co kasy walić. Od groma roboty doprowadzić to do kultury. Po 80 tysięcy to chyba byś nakupił gruntów w swojej okolicy 🤔

Nic nie ma, teraz pojawił się sad do karczowania, czyli ugór po 125tys.

Ta konkretną działka ma wartość bo pomiędzy 3 drogami, w tym krajówka.

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Ile krów rasy polska czerwona potrzeba na 1 djp?

1 krowa 500kg to 1djp. Rasa nie ma znaczenia. Ponieważ nie mogą ważyć przyjmują samice powyżej 24 miesiąca życia, za 1 djp

• Sad 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v