Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Chyba mniej tej rzodkwi , już zapomniałem ilo mi wyszło 

Adam możesz jaśniej 🤔

A w tym twoim jest mieszadło wolno obrotowe ?

Szymek a ten co podlinkowałem ? Bo są ze trzy w okolicy i może podjadę obejrzeć

Śmigło od myśliwca zamontowali bo wiedzieli ze zapytasz 🤷‍♂️😉

Nie wiem czy wolno czy szybko ale jest,, jakie to ma znaczenie przy twoich ilościach nawozów 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Mój jest komet 1000  a wchodzi 800kilo 

2 godziny temu, limonka napisał:

Napisał, że płaci rachunki a to już o czymś świadczy dlatego zapaliła mi się lampka!

Byłam kilkakrotnie świadkiem jak przy kasie facet wyciągał portfel i płacił za zakupy. No przepraszam, ale to w mojej kulturze nie do pojęcia. U nas od pokoleń mężczyzna zarabia i oddaje wszystko swojej kobiecie i tyle się tym interesuje, czy ma interesować.

A czy twojej kulturze nie przyszło na myśl że kobieta może akurat wtedy nie wzięła karty czy portfela, bo w moim przypadku wiele razy z żoną tak robię 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
2 godziny temu, stempos1980 napisał:

Tak powiem ci to raz i więcej nie będę powtażal.

Ty szukasz rozsiewacz a na takie hektary co ja mam a nie ty.

Co to jest dla ciebie rozsiewacz 500 l? 

Żeś się urwa uparł że do tylko do ciapka🤦 

Mój sąsiad ma zboża z qq 30 ha i też nie robi ścieżek a jak potrzeba czepia do siewki jd 5100 na najszerszej opcji ogumienia a ty tylko urwa ciapek i ciapek .

Chłopie ty masz 40 ha a nie 5.

Trzeba mieć czas dla siebie i bliskich.

To samo się dotyczy i opryskiwacza w twoim przypadku.

Weź się ogarnij i zacznij myśleć po swojemu a nie ktoś za ciebie myślli

Chcesz to się obrażaj bo mi to koło nosa lata ale taka jest prawda.

Zdrowie jest najważniejsze !

Adam miszcz 👏

Brawo ty 

• Like 2
Opublikowano

Jedz oglądaj, każdy jest taki sam. Jeśli trzyma się kupy i nie ma zbytnio dziur to kupować a nie teraz się zastanawiać. Rozsiewacz za 3-4 tysiące to nie jest maszyna z którą ślub bierzesz. Czwartego mam w ciągu 4 lat.

wez takiego żeby się bigbag zmieścił. Rauch/kuhn ma wolnoobrotowe. 

Opublikowano

Adam nie obrażam się.🙂

Adam i na ch*ja mi duży rozsiewacz ,ja nawet npk w tym sezonie kilograma nie wysiałem , jedną dawkę azotu , no na pszenice dwie to byle czym opierdole 

W tym roku, a w przyszłym 🤔

Co za różnica 600 czy 800 bo w cenie żadna 

• Like 2
Opublikowano
3 godziny temu, PAN88 napisał:

Siema wszystkim

@gregor1284 co tu się wczoraj działo bo nie było czasu spojrzeć nawet.

Co się stało?

W sumie to nic takiego 

Chociaż zapalenie wymienia w zasuszeniu to rzadkość 

U drugiej stan zapalny macicy, dopiero co zapalenie płuc i ćwiartki miała 

Następna w trakcie leczenia stanu zapalnego macicy 

Kolejną oglądamy profilaktycznie 

Nie wiem czy to efekt zmiany żywienia czy co, ale do tej pory to były przypadki incydentalne 

Raczej zapalenie było skutkiem zatrzymania łożyska, i to też nie koniecznie 

Płuca to nic innego jak efekt przejścia ze stodoły do obory 

No i jeszcze wyszło że jest krew u jałówki, czyli miała ruje, a wcześniej nie załapała 

Ale powyższe rzeczy to się zdarzają, poprostu się zbiegły w czasie. 

Teraz będzie najlepsze. Wyrwałem wtyczkę od elektrozaworów od ładowacza czołowego, w sumie nie problem złożyć, ale tam jest aż  6 przewodów koloru czarnego i aż jeden żółto zielony 

I nie wiem skąd się on tam wziął, czy promocja na ten żółto zielony była czy jak 🤔😂

Mogli już dać czarny 😂

Teraz trzeba dochodzić który przewód do której cewki

Opublikowano

Adam nie obrażam się.🙂

Adam i na ch*ja mi duży rozsiewacz ,ja nawet npk w tym sezonie kilograma nie wysiałem , jedną dawkę azotu , no na pszenice dwie to byle czym opierdole 

To zostań przy lejku i nie bierz sobie zmartwień na głowę. N042 ferdkiem ciagam mimo tego że tam 1600l wejdzie 🤦 jak trzeba będzie siać npk pod zboże to założę 80ke. Wsypie tone i jednym zasypem w godzinę rozsieje pod wszystkie oziminy 👍 zapłaciłem za niego połowę tego co Ty planujesz dać za to malenstwo. 

Opublikowano
4 minuty temu, Karol6130 napisał:

W sumie to nic takiego 

Nie wiem czy to efekt zmiany żywienia czy co, ale do tej pory to były przypadki incydentalne 

No i jeszcze wyszło że jest krew u jałówki, czyli miała ruje, a wcześniej nie załapała 

Teraz będzie najlepsze. Wyrwałem wtyczkę od elektrozaworów od ładowacza czołowego, w sumie nie problem złożyć, ale tam jest aż  6 przewodów koloru czarnego i aż jeden żółto zielony 

I nie wiem skąd się on tam wziął, czy promocja na ten żółto zielony była czy jak 🤔😂

Mogli już dać czarny 😂

Nie no to jedynym ratunkiem jest podpis

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, Karol6130 napisał:

W sumie to nic takiego 

Mogli już dać czarny 😂

Nic nie trzymaj nie będzie takich problemów 🤣

Za radę chce 100zlotych po przyjacielsku. Tak to biorę 500+

• Haha 3
Opublikowano
Przed chwilą, PAN88 napisał:

Nic nie trzymaj nie będzie takich problemów 🤣

Za radę chce 100zlotych po przyjacielsku. Tak to biorę 500+

A Ty jeden 

Mocznik ponoć w żelechow na przeciw cmentarza niecałe 2500 netto

1 minutę temu, Bananek napisał:

godzinka roboty......

Jest jakieś znaczenie dla cewki podłączenie + - 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Karol6130 napisał:

Jest jakieś znaczenie dla cewki podłączenie + - 

Nie ma,choć widziałem przypadki, że cewka po podłączeniu odwrotnie wypychała rdzeń. Ale pamiętam, że wtedy rdzeń był magnesem. 

Edytowane przez Bananek
  • Thanks 1
Opublikowano
Przed chwilą, limonka napisał:

Czytam Wasze komentarze i nie dowierzam. Także już nic nie napiszę, bo znowu będzie.. Ehh.. szkoda.

nie każdy facet to pantoflarz, no i nie każda kobieta to jemioła... bywają normalne związki.

Opublikowano
20 minut temu, Łolek napisał:

A jak to się robi zwijata darń 🧐

Bo na łąki to u nas rozsiewają ale pod 🤔

Też się zastanawiałem, ale bardziej mi się wyobrażało, że Radek pewno jakieś rowki kopie i w nie nawóz wrzuca, a potem zasypuje. Tylko po co do tego rozsiewacz🤔...nijak pojąć nie mogie😉

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v