Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
21 minut temu, hubertb napisał:

dwie e46 by kupił. Najlepsze że pewnie zarejestrował na siebie i młody jeździ na ubezpieczeniu które nie działa gdy prowadzi. 

Bo niby czemu i z jakiej racji nie działa 🤔

Może też zarejestrować na siebie i młodego dopisać jako współwłaściciel 🙃

Opublikowano
1 minutę temu, hubertb napisał:

Dokładnie po za tym silnik BMW jest duży. Dla takiego młodzieńca w ogóle dla dzieci najlepiej mieć zarejestrowany mały samochód jak najnowszy z małym silnikiem. Taki pojazd wyrabia zniżki, bo ich nabywanie i dziedziczność teraz jest różna w różnych ubezpieczalniach. 

Może być starszy  samochód ale małe auto

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Karol6130 napisał:

Z auta można jeszcze odzyskać wiele rzeczy 

A weź z tym autem, życia nie odzyskają, dziewczyna najprawdopodobniej warzywo jeśli przeżyje

Edytowane przez MonteChristo
Opublikowano
16 minut temu, hubertb napisał:

Jestem z innej bajki i ja bym dziecka bmw nie skrzywdził. 

Jestem z innej bajki i ja bym dziecka bmw nie skrzywdził. 

A jak by sam se kupił to co ? Byś go wydziedziczył 🤣🤣

A samochód sam sobie kupiłem, za swoje i nikt mi nie gadał co mam kupić bo wiedzieli że i tak kupię co ja chcę 🙃

Opublikowano
Przed chwilą, TheraRolnik napisał:

Bo niby czemu i z jakiej racji nie działa 🤔

Jesli OC ma by tanie to będzie w nim adnotacja że kierowca musi mieć ukończone 24 lub więcej lat. Wiem bo też kiedyś byłem młody. W razie wypadku z winy młodego ubezpieczyciel może odmówić wypłaty odszkodowania, z czego korzysta z rozkoszą. 

Byś go wydziedziczył 🤣🤣

Pewnie tak. Zresztą moje córki maja gust. 

Opublikowano
21 minut temu, stempos1980 napisał:

Za auto dał 12.5 tys a ubezpieczenie samo OC 6.100 i to nie w PZU.

Młody w poniedziałek zdał prawko dopiero

Jaki tam silnik 🤔 mi przy 1,8t wyliczyli koło 3tys jak bym miał na siebie ubezpieczenie 

A że jestem współwłaściciel to w PZU płaciłem 1500zł 

Opublikowano

Jesli OC ma by tanie to będzie w nim adnotacja że kierowca musi mieć ukończone 24 lub więcej lat. Wiem bo też kiedyś byłem młody. W razie wypadku z winy młodego ubezpieczyciel może odmówić wypłaty odszkodowania, z czego korzysta z rozkoszą. 

Pewnie tak. Zresztą moje córki maja gust. 

26 lat 

Ile to może być warte 

Screenshot_2023-01-06-14-30-48-340_com.facebook.katana.jpg

Screenshot_2023-01-06-14-30-56-115_com.facebook.katana.jpg

Screenshot_2023-01-06-14-31-02-693_com.facebook.katana.jpg

Screenshot_2023-01-06-14-31-18-884_com.facebook.katana.jpg

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, hubertb napisał:

W tym przypadku, nie rejestrował bym samochodu na siebie. Niech młody sobie ubezpiecza. Generalnie wzięcie sobie "młodego z BMW" do polisy to tak samo mądre jak walenie się kijem bejsbolowym po jajach. Nawet ból może być potem podobny. 

Wystarczy ubezpieczenie zniżek i co cię boli ? 🙃 No nic bo w razie W z innych pojazdów zniżek ci nie zabiorą 😊

Edytowane przez TheraRolnik
Opublikowano
Przed chwilą, stempos1980 napisał:

26 lat 

Ile to może być warte 

Screenshot_2023-01-06-14-30-48-340_com.facebook.katana.jpg

Screenshot_2023-01-06-14-30-56-115_com.facebook.katana.jpg

Screenshot_2023-01-06-14-31-02-693_com.facebook.katana.jpg

Screenshot_2023-01-06-14-31-18-884_com.facebook.katana.jpg

2,5k to taka cena na sprzedanie, a na sprzedawanie 3,5k

Opublikowano
2 minuty temu, TheraRolnik napisał:

A że jestem współwłaściciel to w PZU płaciłem 1500zł 

To drugi numer na który nacinają się ludzie, w razie wypadku z twojej winy twój współwłaściciel traci również zniżki. Co czasem w przypadku kilku pojazdów w domu znacznie przekracza całość polisy młodocianego. 

Opublikowano
Przed chwilą, stempos1980 napisał:

To na sprzedawanie jest wystawiona 4.6 k🤔

No jakby była noramalna cena to by już jej nie było

Opublikowano
6 minut temu, hubertb napisał:

A jak jest współwłaścicielem i jest wyklepany do ubezpieczenia? 

Opublikowano

To drugi numer na który nacinają się ludzie, w razie wypadku z twojej winy twój współwłaściciel traci również zniżki. Co czasem w przypadku kilku pojazdów w domu znacznie przekracza całość polisy młodocianego. 

Szwagier ma 7 pojazdów na siebie i wyrazie wypadku jak by młody miał to ma zabrane zniżki ze wszystkich automatycznie 

Opublikowano
1 minutę temu, TheraRolnik napisał:

A jak jest współwłaścicielem i jest wyklepany do ubezpieczenia? 

Zrozum współwłaścicielem samochodu już w chwili obecnej może być moja córka. Co nie znaczy że może ona prowadzić nasze wspólne auto. Musisz przeczytać swoją polisę. 

Opublikowano
2 minuty temu, hubertb napisał:

Do tego jest ubezpieczenie zniżek i nie traci zniżek na resztę pojazdów 👍

Opublikowano

Nie w przypadku BMW 

3 minuty temu, MonteChristo napisał:

No jakby była noramalna cena to by już jej nie było

15minut temu wystawiona na naszej grupie fb

Opublikowano
1 minutę temu, stempos1980 napisał:

Szwagier ma 7 pojazdów na siebie i wyrazie wypadku jak by młody miał to ma zabrane zniżki ze wszystkich automatycznie 

Część z nich te % za bezszkodową jazdę. Te % za długotrwałe posiadanie polisy u jednego ubezpieczyciela nie. Zresztą to zależy dużo od polisy i samego agenta ubezpieczeniowego. 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, TheraRolnik napisał:

możesz wykupić co dwa lata, zniżki odrabiasz od 3 do 5. Faktycznie opłaca się jak uj. 

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, stempos1980 napisał:

Nie w przypadku BMW 

15minut temu wystawiona na naszej grupie 

Jakiej grupie? Pojebało ludzi z tymi cenami za te stare graty

Edytowane przez MonteChristo
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v