Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, MonteChristo napisał:

Uważaj bo sraczki możesz dostać bo już prawie 1 marca

Mój mocznik już 12mm deszczu przyjął

Opublikowano
14 minut temu, bratrolnika napisał:

Taki plus że wszystkie są zamienne. Naście lat do tyłu sąsiad miał golfa 4 1.6, padła mu skrzynia, a znów inny znajomy miał skrzynie od TDI, włożyłem, jeździł z tą skrzynią od diesla jeszcze parę ładnych lat 

Koło Łowicza jest w ogłoszeniach wystawiony Fenndt w kolorze morskim,z białymi kołami

A znajomy ma pomarańczowego MFa 3050

Ja już dostałem zwrot , w zeszły czwartek kasa przyszła 

Daj link 

Opublikowano
2 minuty temu, Qwazi napisał:

Co tam kupujesz za szlachetne zwierzęta?🤔

Weź mnie to potrzebne jak w tyłku zęby. Wujas już nie chce łazić nad moimi stworzeniami a gdybyśmy mieli te konie trzymać tu to bym musiał i ja się nimi opiekować... 

Opublikowano

Akurat zęby w tyłku to nie głupi pomysł, na wypadek jakby kto chciał Cię wyruchać😜

Opublikowano

Byś puścił półwolno jak jeden słynny hodowca z Podlasie i by sobie same sobą się zajmowały 😜 

1 minutę temu, gregor1284 napisał:

gdybyśmy mieli te konie trzymać tu to bym musiał i ja się nimi opiekować... 

Opublikowano
2 minuty temu, Łolek napisał:

Bogaty wkasciciel mleczarnia to i dostawcy mają kasę,

A ty spać miałeś a ty sprawdzasz pewnie na którym ty miejscu 

No ciekawe czy wam tak wali za to mleko 🤔

A jakoś tak mi się odechciało

Opublikowano
bratrolnika napisał:

39 minut temu, szymon09875 napisał:

Dlaczego ? Wiesz ile rodzajów było skrzyń? W zależności od mocy inne przełożenia. Do caddego szukałem, to chyba z 5 czy 6 już na wysprzegliku czyli jakieś 3 lata produkcji, a wcześniej przecież na linkę sprzęgła były to też skrzynia inna i inne oznaczenia.

Taki plus że wszystkie są zamienne. Naście lat do tyłu sąsiad miał golfa 4 1.6, padła mu skrzynia, a znów inny znajomy miał skrzynie od TDI, włożyłem, jeździł z tą skrzynią od diesla jeszcze parę ładnych lat 

39 minut temu, Łolek napisał:

No cóż demokracja 🤷‍♂️

Kolega kiedyś sprowadził takie cudo 

Koło Łowicza jest w ogłoszeniach wystawiony Fenndt w kolorze morskim,z białymi kołami

A znajomy ma pomarańczowego MFa 3050

37 minut temu, Bananek napisał:

hehe, tak jak ja pita wypełniłem, szkoła, w której pracuję jest od mojego domu oddalona o jeden kilometr, ale jest położona już w innej miejscowości (miejscowości oddalone jakieś 300m od siebie), więc zaznaczyłem, że przysługuje mi ulga na dojazdy. 😉 no i tak poszło w zeznaniu, zwrot większy niż rok temu.

Ja już dostałem zwrot , w zeszły czwartek kasa przyszła 

mi tez zwrot przeszedl w czwartek a w piatek rano na wylocie z Bielska 300zl zostawilem i jeszcze punkty gratis dostalem

• Haha 2
Opublikowano
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Weź mnie to potrzebne jak w tyłku zęby. Wujas już nie chce łazić nad moimi stworzeniami a gdybyśmy mieli te konie trzymać tu to bym musiał i ja się nimi opiekować... 

A ja tam sobie kupię...właśnie po to, żeby przy tym łazić...lubię konie odkąd sięgam pamięcią...tylko jeszcze trochę, bo kupno konia to jest pikuś, najpierw trzeba mieć wszystko, co do niego potrzebne

Opublikowano
malaczarna napisał:

21 minut temu, Bananek napisał:

a to niby czemu?

U mnie pobrano duża zaliczkę na podatek

z tym zwrotem to roznie jest ja liczylem na duzo wiecej no niby nowy lad niby ulga dla klasy sredniej a tu lipa nic sie nie zalapalem

Opublikowano
6 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

No ciekawe czy wam tak wali za to mleko 🤔

A jakoś tak mi się odechciało

Mają podobnie jak ja w Kole oraz jak jest w wielu innych mleczarniach. Jest kilka płacących lepiej i jest grupa płacących gorzej🤷

Opublikowano
15 minut temu, Agrest napisał:

Mój mocznik już 12mm deszczu przyjął

Mój czeka, bo zima nadchodzi 😊

Opublikowano
4 minuty temu, wojtal24 napisał:

z tym zwrotem to roznie jest ja liczylem na duzo wiecej no niby nowy lad niby ulga dla klasy sredniej a tu lipa nic sie nie zalapalem

A ja nie wiem skąd ale w tym roku zwrot jebitny... Ostatni rok ulgi dla młodych miałem, zawsze miałem po 4-5 stówek zwrotu, teraz 10x tyle. I jak tu na wyborach nie postawić x w jedynym słusznym miejscu 🤔

Opublikowano
8 minut temu, Qwazi napisał:

A ja tam sobie kupię...właśnie po to, żeby przy tym łazić...lubię konie odkąd sięgam pamięcią...tylko jeszcze trochę, bo kupno konia to jest pikuś, najpierw trzeba mieć wszystko, co do niego potrzebne

Jakieś te graty żeby na konia założyć są I to kilka kompletów nawet I skóra żeby wrazie czego naprawić, narzędzia do szycia, imadło, lejcy kilka par itp. Mechanik od tego warsztatu się zawinął bo u niego można by trzymać te konie no i najważniejsze chodzil by nad tym 

15 minut temu, Leszy napisał:

Byś puścił półwolno jak jeden słynny hodowca z Podlasie i by sobie same sobą się zajmowały 😜 

Który to taki? 

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Jakieś te graty żeby na konia założyć są I to kilka kompletów nawet I skóra żeby wrazie czego naprawić, narzędzia do szycia, imadło, lejcy kilka par itp. Mechanik od tego warsztatu się zawinął bo u niego można by trzymać te konie no i najważniejsze chodzil by nad tym 

Bryczka, sanie jeszcze

Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał:

A ja nie wiem skąd ale w tym roku zwrot jebitny... Ostatni rok ulgi dla młodych miałem, zawsze miałem po 4-5 stówek zwrotu, teraz 10x tyle. I jak tu na wyborach nie postawić x w jedynym słusznym miejscu 🤔

Ano widzisz a za peło ile tego zwrotu miałeś?

Przed chwilą, MonteChristo napisał:

Bryczka, sanie jeszcze

Sanie żaden problem a i bryczka na rano może być 😁

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, gregor1284 napisał:

Ano widzisz a za peło ile tego zwrotu miałeś?

No właśnie nic 🤷 

Muszę se awatara zmienić chyba 🤔 

W sobotę to miałem dopiero rozmówczynie 🤣 stwierdziła że nieopłaca się jej pracować bo jak pracowała to miała tylko kilka stówek zwrotu, a jak teraz tylko jej mąż pracuje to lepiej bo zawsze te 2-3 tys dadzą z rządu im 🤦🤦  🤷

Edytowane przez szymon09875
  • Haha 2
Opublikowano
szymon09875 napisał:

4 minuty temu, wojtal24 napisał:

no wlasnie wielu znajomych mowilo ze maja takie zwroty wiec liczylem i ja i sie przeliczylem to moja zona dostala 3 razy wiecej jak ja.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v