Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
5 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Przynajmniej w odróżnieniu od ciebie nie muszę 10x dziennie do sklepu jeździć, wystarczy, że zlezę do piwnicy albo sięgnę do lodówki. 

Pieter produkujesz dosyć szeroką gamę ale zależy co kto lubi. Pomyśl ktoś lubi wieprzowinę ma ochotę czasem na rybę czy wołowinę. Takie samo wystarczalne gospodarstwo musiało by mieć około 15ha jak nie lepiej i nie wiem jak by było z opłatami stałymi typu prąd. 

Opublikowano
1 minutę temu, TheraRolnik napisał:

Ale chociaż myślą tak przyszłościowo 

Jak ciągnik siądzie to konia ma i koniem obrobi 🤭

Jak ciągnik nawali to się bierze usługę 

Opublikowano
1 minutę temu, hubertb napisał:

Pieter produkujesz dosyć szeroką gamę ale zależy co kto lubi. Pomyśl ktoś lubi wieprzowinę ma ochotę czasem na rybę czy wołowinę. Takie samo wystarczalne gospodarstwo musiało by mieć około 15ha jak nie lepiej i nie wiem jak by było z opłatami stałymi typu prąd. 

Zara ci pewnie napisze że trzeba jeść to co jest a nie wydziwiać 🙄

Opublikowano
Przed chwilą, TheraRolnik napisał:

Zara ci pewnie napisze że trzeba jeść to co jest a nie wydziwiać 🙄

No przy tej inflacji to niedługo będziesz żarł ziemniaki z mlekiem jak sobie udoisz od krów ojca bo cię nie będzie stać na zapiekankę czy pizzę 

Opublikowano
10 minut temu, TheraRolnik napisał:

Wolę jechać po to na co mam akurat ochotę a nie zachwycać się tym co jest 

Takie masz anielskie podniebienie? Wrzucając tu zdjęcia gotowców za wspaniale to nie wygląda.

4 minuty temu, hubertb napisał:

Zależy od tego co lubisz. Ani ja ani domownicy nie przepadamy za wieprzowiną, wołowiny wcale nie jemy. Ryby to w zasadzie tylko ojciec lubi. 

Opublikowano

Krowy wyjeżdżają, zaraz mleka nie będzie i co wtedy 🙉 suche pyry trze będzie jeść 🙉

1 minutę temu, MonteChristo napisał:

No przy tej inflacji to niedługo będziesz żarł ziemniaki z mlekiem jak sobie udoisz od krów ojca bo cię nie będzie stać na zapiekankę czy pizzę 

Opublikowano

Krowy wyjeżdżają, zaraz mleka nie będzie i co wtedy 🙉 suche pyry trze będzie jeść 🙉

To siuwar będziesz jadł, ale ty tak mówisz, że wyjeżdżają czy twój ojciec? 

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, gregor1284 napisał:

Mnie też się podoba coś takiego 

Bo to super praktyczne. Czasem się urobisz, fakt, jak się poubijało indyki to trochę nam zeszło aby zgotować korpusy, obrać mięso i zrobić pierogi i krokiety ale teraz kiedy kogo najdzie na smak to tylko sięga do zamrażarki i bierze. Samych pierogów wyszło 170 a jeszcze są dwie porcje z królika, dołoży się trzecią i też będzie kilka.

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, MonteChristo napisał:

To siuwar będziesz jadł, ale ty tak mówisz, że wyjeżdżają czy twój ojciec? 

W oborze coraz mniej to chyba wyjeżdżają 🤔 

I sam już stwierdził że likwidować to w uj 

Edytowane przez TheraRolnik
Opublikowano

W oborze coraz mniej to chyba wyjeżdżają 🤔 

Odmładzanie stada, to ile tych krów macie?

Opublikowano
4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Bo to super praktyczne. Czasem się urobisz, fakt, jak się poubijało indyki to trochę nam zeszło aby zgotować korpusy, obrać mięso i zrobić pierogi i krokiety ale teraz kiedy kogo najdzie na smak to tylko sięga do zamrażarki i bierze. Samych pierogów wyszło 170 a jeszcze są dwie porcje z królika, dołoży się trzecią i też będzie kilka.

Trochę to zbyt monotonna dieta jak dla mnie. 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, MonteChristo napisał:

Odmładzanie stada, to ile tych krów macie?

Nie odmładzanie tylko koniec 😉 opasy będą tylko 

Teraz do dojenia z 5-6szt. jeszcze jest  

Edytowane przez TheraRolnik
Opublikowano
Przed chwilą, hubertb napisał:

Trochę to zbyt monotonna dieta jak dla mnie. 

Nie jadam owoców, chyba, że ewentualnie sok z jabłek (ojcowe jabłonki obrodziły w zeszłym roku i w sumie nie ma co z nimi robić to się czasem sok zrobi), z warzyw to jedynie pomidor i to w pomidorowej, ogórki głównie kiszone, korniszony, ziemniaki, kapusta, marchewka, głównie kiszona. Nie przepadam za słodkościami typu gofry, ciasta, placki. Raz na jakiś czas się zje, głównie u Seniora i tyle. Podstawa to ziemniaki, chleb, mięso głównie drobiowe i ww wymienione pojedyncze warzywa. Bardzo lubię kiszonki, od papryki, przez ogórki, po kapustę białą i czerwoną. 

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, hubertb napisał:

Spróbuj jeszcze rzodkiewki i pomidorów. 

kończąc na śledziach🤣 cukinia w różnych zalewach też dobra

Edytowane przez MonteChristo
Opublikowano
52 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Po co?

bo sie przeterminują i bedzie jak u ruskich w UA

45 minut temu, gregor1284 napisał:

Zobaczysz będziesz dupe lokciem podcieral! 

druga ręka zostanie 

25 minut temu, TheraRolnik napisał:

jebnie to jebnie

o to to , na hvj za wczasu drążyć temat , lepiej po fakcie 

29 minut temu, wojtal24 napisał:

jakiego to materiału uspawac żeby się nie wygięło?

z takiego który pęknie a nie się wygnie 

Opublikowano
24 minuty temu, gregor1284 napisał:

Oj Maniek na mnie to już nie robi wrażenia nawet ustanie ciągnikiem na dwóch kołach czy tak jakby na jednym. Za każdym razem się udawało ale kiedyś może się nie udać 

25 minut temu, TheraRolnik napisał:

Hehe przed wożeniem qq szef się pytał czy po górach nie będę bał się jeździć 

Odpowiedziałem "a czego mam się bać jebnie to jebnie" 🤭🤣

Czego tu się bać 🤷

Ja już swoje przeżyłem i swoje widziałem. Teraz losu staram się nie kusić. Podnoszę do góry to wtedy gdy już nie będę skrecał. Obojętnie czy to turem czy ładowarką. Taki mi się nawyk wyrobił. Wolę zrobić trochę szerszy łuk i podnosić kiedy już się wyprostuję

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v