Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

To tak jak pafnucy 6 garowym będzie siewnik 2.5 m ciągał gdzie 70 koni ni ma co robić

Ty się tak nie martw o tego pafnucego.

Masz trochę inny agregat.

I ja nie płacze że trochę więcej paliwa spalę.

Po za tym niekoniecznie więcej.

Wałek eko, szybszy.

Może wyjść podobne spalanie.

No i raptem 15 koni więcej...ale ty zawsze wiesz lepiej...

Dzień dobry w ten ostatni dzień...

Świętujta dzisiaj!

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
16 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Ty się tak nie martw o tego pafnucego.

Masz trochę inny agregat.

I ja nie płacze że trochę więcej paliwa spalę.

Po za tym niekoniecznie więcej.

Wałek eko, szybszy.

Może wyjść podobne spalanie.

No i raptem 15 koni więcej...ale ty zawsze wiesz lepiej...

Dzień dobry w ten ostatni dzień...

Świętujta dzisiaj!

Rysiu ci Poprostu zazdroszcza i gul mu skacze🤭

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, stempos1980 napisał:

Rysiu ci Poprostu zazdroszcza i gul mu skacze🤭

Nie zazdrości.

On zawsze patrzy tak jak by pod siebie.

Nie robta tego co on narazie nie robi.

Zazdrościć to nie ma czego.

Ja kupuję dla siebie, nie dla ludzi.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Zbyszek bardzo mądre podejście masz , to tobie ma pasować a nie co ludzie powiedzą 

Po co ci trzy traktory z napędem, po co dwa tury, na o o czym byśta gadali odpowiadałem, teraz kurna wielu tak zrobiło 

Edytowane przez Łolek
  • Like 3
Opublikowano
Popier96 napisał:

Zablokowali wjazd mężczyznom do Polski. Kilometrowe kolejki- kilometr przejechać to koło 10h. Podobno od strony Polskiej pustki. Powracali na święta i niemiło się zaskoczyli. A nagła chęć powrotu zwiastuje to, że od nowego roku 2024 ma być podmianka na froncie, bo walczyć juz nie ma kto.

wjazd czy wyjazd zdecyduj się 🤔

Opublikowano
Łolek napisał:

5 minut temu, slawek74 napisał:

wjazd czy wyjazd zdecyduj się 🤔

Powinni ich wszystkich od20do 40 lat z Polski pogonić na front 

gościu ameryki nie odkrył...

Łolek napisał:

Zbyszek bardzo mądre podejście masz , to tobie ma pasować a nie co ludzie powiedzą 

Po co ci trzy traktory z napędem, po co dwa tury, na o o czym byśta gadali odpowiadałem, teraz kurna wielu tak zrobiło 

jeszcze do tego ładowarkę to dopiero by było 🙆‍♂️😁

komu konia https://www.olx.pl/d/oferta/fendt-favorit-816-CID757-IDY320A.html

Opublikowano
8 godzin temu, mf362 napisał:

Fachowiec rządzi się swoimi prawami. 

Najwyżej będą robić dwa razy na swój koszt . Dwa lata gwarancji daje na elewację 

Całą elewację kładli mi w grudniu przy przymrozkach bodaj do -5⁰. Osiemnasty rok się trzyma. Tylko pasowało by ją odnowić. Miało to być w tym roku, ale zaszalałem z wydatkami  w sezone 22/23.

Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

A gdzie Pan @Qwazi się podziewa?

Chyba już wczoraj  się mało tu odzywał...

Się tak długo do balu szykuje...czy co...🤔

Wczoraj z sołtysem handlował to nie miał czasu. 

Opublikowano

Ale to chyba raczej błąd w sztuce nie mróz?

Oczywiście szły dodatki przeciw zamarzaniu do struktury.

Najgorsza jest żywica bo ta potrzebuje temperatury i niskiej wilgotności by schnąć.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Agrest napisał:

Ale to chyba raczej błąd w sztuce nie mróz

Odparzyło jedną ścianę. Był wtedy mróz. Na wiosnę takie bomble, pęcherze że się porobiły.

Jeszcze raz zrobili i jest ok. Może już 3 rok 

Wyglądało jak by przez ten mróz.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v