Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

A zapraszają mnie czasami w różne miejsca 

Dziś ten szczególny dzień to pewno nie możesz od propozycji się ogonić.

Ludzie chcą se trochę win odkupić tym nadprogramowym talerzykiem😜

Opublikowano

Ta. Myślałem że mnie to omyli ale za godzinę mam już atrybuty mieć ogarnięte, trzeba się pilnować żeby nie zakląć przy dzieciach. Ogólnie pasowało by się pozbyć tego brzydkiego nawyku bo szykuje mi się dużo przemawiania do ludzi... czy jest dobrze? Nie jest. Czy jest źle? Nie jest. Można powiedzieć że jest średnio 

Opublikowano
2 godziny temu, wojtal24 napisał:

niskie ceny płodów rolnych to będą przez kolejne lata nawet mowia o tym specjaliści że po tym zawirowaniu że zbożem z Ukrainy to rynek potrzebuje 3-5lat żeby rynek sie ustabilizowal

Ja uważam że  dłużej 

Opublikowano

Witam. Drodzy agrofotowicze jestem po leczeniu helicobacter. Niestety dowiedziałem się, że mam zaawansowaną osteoporoze. Niestety mam to od dziecka bo z racji tego że do 5 roku życia zjadłem około 40 antybiotyków moja flora wyginęła i zawsze byłem pochylony. Pamiętacie jak pisałem ze to mnie boli tamto. Niestety prawdopodobnie zachodziło odwapnienie gdzie ten wapń wędrował se do tkanek miękkich. Ostatnimi czasy sie to nasiliło gdyż zacząłem jeść więcej sera a także suplementacja d3 która mi bardziej zaszkodziła chyba. Zresztą w krajach gdzie spożywa się najwięcej mleka tam jest najwięcej przypadków. Niby wpadłem na pomysł jeść skorupki jajek ale te są niestety w swoich warunkach brudne to jeszcze jakiegoś pasożyta złapie. U dentysty byłem ostatnio po  roku przerwy wszystkie zeby mają duże ubytki można powiedzieć że jest kompletna próchnica. Bardzo proszę o pomoc o jakieś wskazówki. 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, stempos1980 napisał:

Wszystkiego Najlepszego dla wszystkich moich Imienników  oczywiście dla Ewy jak jest na forum Również 

O kurde nie pomyślał ja

Adaś spóźnione ale szczere wszystkiego co najlepsze dla ciebie 

• Thanks 1
Opublikowano
2 minuty temu, MyDoom napisał:

Witam. Drodzy agrofotowicze jestem po leczeniu helicobacter. Niestety dowiedziałem się, że mam zaawansowaną osteoporoze. Niestety mam to od dziecka bo z racji tego że do 5 roku życia zjadłem około 40 antybiotyków moja flora wyginęła i zawsze byłem pochylony. Pamiętacie jak pisałem ze to mnie boli tamto. Niestety prawdopodobnie zachodziło odwapnienie gdzie ten wapń wędrował se do tkanek miękkich. Ostatnimi czasy sie to nasiliło gdyż zacząłem jeść więcej sera a także suplementacja d3 która mi bardziej zaszkodziła chyba. Zresztą w krajach gdzie spożywa się najwięcej mleka tam jest najwięcej przypadków. Niby wpadłem na pomysł jeść skorupki jajek ale te są niestety w swoich warunkach brudne to jeszcze jakiegoś pasożyta złapie. U dentysty byłem ostatnio po  roku przerwy wszystkie zeby mają duże ubytki można powiedzieć że jest kompletna próchnica. Bardzo proszę o pomoc o jakieś wskazówki. 

Dużo szczawiu jadłeś albo mirabelek?

Opublikowano
2 godziny temu, Łolek napisał:

Na ambonie to kazanie będziesz głosił i cwiczysz🤔

Już wygłosiłem.Straszna lipa dziś.Zamalowalem bo jak by ktoś dzieciakom chciał pokazać to mogło by być słabo 

istockphoto-1125448266-170667a~2.jpg

Opublikowano
32 minuty temu, stempos1980 napisał:

Śnieg pada panowie.

A gdzie 4 rózga🤭😁

No ja nie zasłużyłem, więc nie dostanę 

18 minut temu, Łolek napisał:

Gaśnicaaaaa 🙆‍♂️

Te te, ty mi się tu w Brauna nie zabawiaj 

Opublikowano
1 godzinę temu, brodziak81 napisał:

Ja nie myje  po południu odwilż i deszcz  nadają, do kościoła blisko pójdzie się pieszo a do teściów to i brudnym pojadę 

W garażu wczoraj posprzątałem co by w czystym  stał

No na cmentarz jeździłem lampki zapalić co by czystym

Może tatko z góry zobaczy że gospodarki nie przepiłem. 

1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał:

Czynne... Kolejka...

Na myjni znaczy 

Nie masz wody w domu

Ja razu na myjni nie byłem

Nawet nie wiem jak to działa. 

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, marcin19071980 napisał:

Już wygłosiłem.Straszna lipa dziś.Zamalowalem bo jak by ktoś dzieciakom chciał pokazać to mogło by być słabo 

Wczoraj w korku jechałem przez kilka km równolegle z jakimś myśliwym. Na bagażniku rowerowym  lub czymś podobnym miał z 8 sztuk przywiązanych. Kruszały w drodze🤣

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Wczoraj w korku jechałem przez kilka km równolegle z jakimś myśliwym. Na bagażniku rowerowym  lub czymś podobnym miał z 8 sztuk przywiązanych. Kruszały w drodze🤣

Wczoraj było polowanie i trochę przeploszyli.Na prezent jest i to się liczy.

Opublikowano
7 minut temu, Rolnik1973 napisał:

No na cmentarz jeździłem lampki zapalić co by czystym

Może tatko z góry zobaczy że gospodarki nie przepiłem. 

Nie masz wody w domu

Ja razu na myjni nie byłem

Nawet nie wiem jak to działa. 

przepić może nie przepiłeś ale brzuch od czegoś urósł 😂

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v