Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

To dobre określenie.

Ty potrafisz trochę jeździć pasatem to jak już Maniek mi ogarnie te miliony z totolotka i kupię pasata to będziesz moim kierowcą. Zabierzemy Agresta i Mańka na herbatę 

Opublikowano
8 minut temu, konteno napisał:

to twoja ta przyboodoowka z płyt ogrodzeniowych? jak to od środka wygląda ? to otynkowane z zewnątrz tylko ? 

Tylko od zewnątrz. Od środka normalna struktura cegły. Szczyty murowane z pustaka złączone gruba tregrą, na to krokowy do każdego słupka ogrodzenia. Stoi tak już prawie 30 lat. Teraz trzeba będzie przelecieć od zewnątrz jakimś klejem żeby ładniej było 

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

to będziesz moim kierowcą

Bardzo dziękuję za tak intratną propozycję, ale z góry odmawiam.

Wolę pracować na własny rachunek.

1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

Która seria? 

Rysiek spokojnie...

To już pełnoletnie auto.

B6. To mojej żony.

Ja innym zlomikiem jeżdżę 

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Qwazi napisał:

Właśnie ta wizja jest oddziaływaniem...

Nie napisałem, że znalazłbym przestępstwo popełnione, tylko jeden z jego elementów, który jest podstawowym dla udowodnienia winy, a jednocześnie najtrudniejszym do wykazania🤷...reszta pozostaje kwestią konkretnej sytuacji...

O nie kolego... Ja już nabrałem chęci na bycie milionerem i posiadanie pasata. Nawet ludziom happening obiecałem i jednemu etat!

4 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Która seria? 

Wersją haj lajf

3 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Bardzo dziękuję za tak intratną propozycję, ale z góry odmawiam.

Wolę pracować na własny rachunek.

Rysiek spokojnie...

To już pełnoletnie auto.

B6. To mojej żony.

Ja innym zlomikiem jeżdżę 

No Toć bym Ci płacił bo bym miał z czego ale Maniek już mi się wycofuje

Edytowane przez gregor1284
Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

O nie kolego... Ja już nabrałem chęci na bycie milionerem i posiadanie pasata. Nawet ludziom happening obiecałem i jednemu etat

Nadal erystyka. Chyba trzecia albo czwarta metoda🤭...daj mi modus operandi tego lotto i jadę z kodeksem pod pachą😁

• Haha 1
Opublikowano
6 godzin temu, Agrest napisał:

A podatek cukrowy uiściłeś?

Za dobrze w tej Polsce jak stać na słodycze częściej jak dwa razy do roku.

Pewno jeszcze i schabowego co miesiąc jesz?

A jak  ja jem 2-3 razy w tygodniu?

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, 12Pafnucy napisał:

A taki Totolotek?

Też w to nie gram i według mnie powinno tego nie być. Tak jak tych głupich SMS. Kuzyna 8 letnie dziecko nabiło tel. Rachunek 870zł.

17 minut temu, gregor1284 napisał:

No To tylko pozostaje mi czekać aż Maniek się nastroi dowieść mojej wygranej i kupuje los. Spotkamy się wtedy na jakąś herbatę, po pączku wam kupię 

Grywasz w coś?

Nic. Parę lat temu wysłałem kilka SMS do RMF. UJ z tego było tylko straciłem 30zl. A i w technikum w totolotka czasami zagrałem bo idąc na autobus przechodziłem koło kiosku co zbierali zakłady. Raz trafilem trójkę 

Edytowane przez 6465
Opublikowano
2 minuty temu, PAN88 napisał:

A jak  ja jem 2-3 razy w tygodniu?

Widać że przy korycie chowany🤣

Opublikowano
7 godzin temu, PRIMO napisał:

Nie wiem. 🤷‍♂️

Widziałem jak na lawecie pojechał od lokalnego handlarza. 

Od tego co tak okleja wszystkie Zetory 🤔

Opublikowano
3 minuty temu, 6465 napisał:

Też w to nie gram i według mnie powinno tego nie być. Tak jak tych głupich SMS. Kuzyna 8 letnie dziecko nabiło tel. Rachunek 870zł.

Nic. Parę lat temu wysłałem kilka SMS do RMF. UJ z tego było tylko straciłem 30zl.

koszty to jedno a spam od organizatorów różnych konkursów SMS to drugie

• Like 1
Opublikowano

szwagra wujek trochę taki specjalnej troski, do wróżki sobie wydzwaniał nastukał na około 10k

Opublikowano

Za komuny było kurna super my mali 3 nas było jeden kaleką był, ojciec tylko pracował matka w domu chalupniczo trochę szyła bo innego wyjścia nie było, ziemi 2ha stary rower i zarwane budy bo na takie było ich stać żeby kupić 

Ojciec po godzinach dorabiał w domu gościem był, żyło się biednie, matka portki uszyła jaką świnie ubili i z głodu nikt nie przymierał, po kilo cukru się k**wa w kolejce stało, a chleb z piekarni przez płot dawali bo na sklepie brakowało, a tu niektórzy się rozpisują o dobrobycie, jedyny plus to szkoła za darmo  była i książki, ludziom w tej chwili się vw d*pach przewraca ale poczekamy zobaczymy teraz na sali obrad widziałem te same gęby co ponad 30 lat temu władzą się dzielili, idzie ku lepszemu 

• Like 3
  • Thanks 1
Opublikowano

Wczoraj w RMF podali że pewien obywatel lat 71 z lubelskiego poznał na portalu dupeczkę z Ghany. Obiecała przywieść 15kg złota ale nie ma na bilet.

Dziadziusia internetowa znajomość kosztowała ponad 0,5mln złotych🤣

Opublikowano

3 godziny temu, 12Pafnucy napisał:

A że to..

Dziś zaszalałem i zapiekankę włoska wziąłem.

Liść cały do pakowania kładą. Sie żeby papier nie przykleił...też dobry.

wloska ?? wlosy w niej byly ?? gdyby to pokazac wlochowi to watpie zeby sie tknal.

kiedys bardziej mi podchodzily ale i dzisiaj pare na rok zjem..

1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Nie znam osobiście chyba żadnej osoby która by narzekała na tamte czasy. Chyba z samymi przedstawicielami szarej strefy, cwanianiakami-prywaciarzami się nie zadaję?

to nie komuna to mlodosc... dla dziecka piekne czasy..ci co pamietaja lata 40-50 wymieraja..

56 minut temu, gregor1284 napisał:

W każdych czasach trzeba być obrotnym. Miał dziadek tego żuka w dieslu to problemów z kartkami na benzynę nie miał a że dużo pracował i u rolników to zawsze zapas ON miał. Kiedyś jak zakłady mięsne budowali to wziął od nas z wiochy takich dwóch nastolatków a wiesz ze kiełbasy czy szynki nie każdy potrafił sobie ogarnąć. Mogli jeść tych wyrobów ile chcieli to przez pierwsze dwa dni chlebkiem nie zagryzali a jak wrócili po pierwszym tygodniu z pracy to nie mogli się ludziom nachwalić ile tego żarcia tam jest. Do tej pory jak ich spotkam to opowiadają jak ich dziadek do tej pracy wziął 

ojciec drzewo do masarni wozil - zawsze cos w gumofilcach wyniesli.

56 minut temu, 6465 napisał:

Nie nazywał bym obrotnym kogoś kto oszukiwał kogoś w trzy kubki. Nazwał bym go oszustem żerującym na czyjejś nie wiedzy.

myslaem ze to odeszlo wprzeszlosc z gieldami i tandetami.

a  w tamty roku grali  w  kolobrzegu i za pare dni inni w ustroniu morskim -

tam bylem swiadkiem od poczatku do przyjazdu policji. 9 ich bylo -paru naganiaczy co wygrywali, obstawa i jeden sprytny. szybko przyjechal radiowoz , od razu gdy widac ich bylo to sie zwineli -jeden tylko 100 przegral. 

23 minuty temu, gregor1284 napisał:

Jak polska weszła do Unii to te astry czy vectry zaczęły wypierać rodzimą motoryzację. Każdy szanujący się rolas taką miał. O pasacie nikt wtedy nawet nie pomyślał 

astry w gliwicach skladali 

7 minut temu, konteno napisał:

teraz kulki zmieniają na cięższe i lżejsze a jesli nie to wystarczy czujnik zbliżeniowy przy szyberku wpuszczającym kulki i chip w kulce by wybrane wpuszczać , technologia poszła do przodu na tyle że i tym da się sterować , 

dziwnym trafem w Eurojackpot kazda jedna większa kumulacja rzędu 100 mln ojro jest w okolicach świąt 

gdybys znal podstawy statystyki to bys wiedzial ze zadne oszustwo nie jest potrzebne i tak zawsze lotto wygrywa i paru szczesliwcow.

pula  dzieli sie na wszystkich wygrywajacyh  i zadne kombinacje nie sa potrzebne.

Opublikowano
20 minut temu, gregor1284 napisał:

Ty potrafisz trochę jeździć pasatem to jak już Maniek mi ogarnie te miliony z totolotka i kupię pasata to będziesz moim kierowcą. Zabierzemy Agresta i Mańka na herbatę 

Zaszczycony będę 🤗... sorry, że nie czytam wszystkiego, ale szaleje w oborze 😉...

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

Wczoraj w RMF podali że pewien obywatel lat 71 z lubelskiego poznał na portalu dupeczkę z Ghany. Obiecała przywieść 15kg złota ale nie ma na bilet.

Dziadziusia internetowa znajomość kosztowała ponad 0,5mln złotych🤣

Już tu pisałem że do teścia zadzwonili że moja żona zabiła kogoś na przejściu i wołali 40tys. Że uchronią ja od więzienia. 

Opublikowano
13 minut temu, Qwazi napisał:

Nadal erystyka. Chyba trzecia albo czwarta metoda🤭...daj mi modus operandi tego lotto i jadę z kodeksem pod pachą😁

Musisz bardziej nakreślić mi czego potrzebujesz bo coś co z reguły wydaje się proste w tym przypadku takie proste nie jest 

Opublikowano
13 minut temu, 6465 napisał:

Nic. Parę lat temu wysłałem kilka SMS do RMF. UJ z tego było tylko straciłem 30zl. A i w technikum w totolotka czasami zagrałem bo idąc na autobus przechodziłem koło kiosku co zbierali zakłady. Raz trafilem trójkę 

No i dlaczego grałeś? Boże broń nikt Cię nie zmuszał do tego?

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

Zaszczycony będę 🤗... sorry, że nie czytam wszystkiego, ale szaleje w oborze 😉...

Te, te ... adwent mamy. Powstrzymaj te szaleństwo jeszcze kilka dni.

Rozumiemy się?

No.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v