Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 minut temu, Qwazi napisał:

Ślij Przemysław...wydamy stosowne dyspozycje...córce🤷...z żoną nie będę zadzierał lepi🤔🤭...

Ty jak mój somsiad? Był dziś i mówi że kobita przyzwolenia nie daje na zakup paszowozu a miałby lżej. Mówię co Ty się będziesz jej pytał, kryć już i tak nie kryjesz a wszystko w oborze robisz sam. Pójdzie to pójdzie, jedna gęba mniej do wyżywienia 😁 pasowało go jeszcze napoic ale i tak raczej sie pokloca 

• Haha 2
Opublikowano
1 godzinę temu, Szymi40 napisał:

Mąż  do żony-  chcesz  kolację na czystym talerzu  czy  umytym... No  oczywiście że na czystym-,   Ej   a jest jakaś  różnica  =    Umyty jest ze  zmywarki a  czysty  pies  wylizał. 🤪

Co Cię śmieszy? 500zł za prosię, drugie 500 rzeźnik - masarz (pewna informacja, z teraz), chowaj to ponad pół roku, ile zje ziemniaków, śruty, choć jeden worek koncentratu i koszt taki, że się bardziej opłaci zrobić rzut porządnych brojlerów albo 5 indyków, które sam zabijesz i przerobisz a do tego nie musisz się z tym jakoś kryć.

Słońce świeci.

Opublikowano
6 minut temu, Baks00 napisał:

To już żeś pojadł...🤨😉

Dawej...i tak zanim byś dojechał, to bym ogarnął jakoś...przecież by był koncert na całą gminę 🤦

4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Ty jak mój somsiad? Był dziś i mówi że kobita przyzwolenia nie daje na zakup paszowozu a miałby lżej. Mówię co Ty się będziesz jej pytał, kryć już i tak nie kryjesz a wszystko w oborze robisz sam. Pójdzie to pójdzie, jedna gęba mniej do wyżywienia 😁 pasowało go jeszcze napoic ale i tak raczej sie pokloca 

No toMieciu nie do końca jak twój sąsiad, bo nie robię wszystkiego sam w oborze...moją nieocenioną malżonka też tam działa...litrów pilnuje😉...no i z tym kryciem to tez...niezgodność taka 🤷...

Opublikowano

Witajcie. Dzień przecudowny,tylko -1 na termometrze. Od wczoraj "urlop", że się tak wyrażę. Najgorsze z rana dzieci do szkoły wybrać,jedno chce spać,drugie nie chce wcale iść, ale się udało. Roboty od uja i nie wiadomo za co się brać. Same sprawy porządkowe, temat z powidłami chyba będę musiał przyspieszyć. Już wiem że...

https://allegro.pl/oferta/poidlo-dla-bydla-konia-zeliwne-z-zaworem-rurowym-12431904713

https://allegro.pl/oferta/poidlo-z-zaworem-rurowym-dla-bydla-i-koni-pm5-r-12333946516

https://allegro.pl/oferta/poidlo-miskowe-dla-bydla-3l-14660298780

https://allegro.pl/oferta/poidlo-dla-bydla-koni-oryginalne-macro-pool-pm-5-7571893993

te poidła u krów mi się nie sprawdza bo chce mocować do ściany a tu nie ma dostępu żeby śruby przełożyć,jedynie w tych zielonych z rurowym i językiem pm5 dwie śruby górne tylko by były i po dwie jakieś może krótsze.

Chyba będzie trzeba pływakowe dla krów pozakładać tego typu

https://allegro.pl/oferta/poidlo-plywakowe-zeliwne-4l-dla-bydla-koni-12243123494

A dla młodzieży co łbami do korytarza to które najlepiej z tamtych odrzucanych przeze mnie dla krow? Pomożecie dobrać najlepsze? Jako słupy to dwuteownik i coś tam majstry mają rzeźbić mocowania.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, konteno napisał:

komuś z was tez letnie B7 pozamarzało w traktorach ? 

u mnie w baku pływa etykieta smalec wyborowy - pewnie sie wytrącił

Edytowane przez GABBER85
Opublikowano
7 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Co Cię śmieszy? 500zł za prosię, drugie 500 rzeźnik - masarz (pewna informacja, z teraz), chowaj to ponad pół roku, ile zje ziemniaków, śruty, choć jeden worek koncentratu i koszt taki, że się bardziej opłaci zrobić rzut porządnych brojlerów albo 5 indyków, które sam zabijesz i przerobisz a do tego nie musisz się z tym jakoś kryć.

Słońce świeci.

100 za popełnienie morderstwa z rozebraniem. Plus jakieś alko

Opublikowano
59 minut temu, Qwazi napisał:

Dziękuję 🙂. Codziennie takie śniadanie. Albo barszcz, albo zalewajka...

Nie moje klimaty. Choć czasem mój tata sobie życzył zalewajka w poście  ale to byl chleb z cebulą zalany woda

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Belaruss820 napisał:

Witajcie. Dzień przecudowny,tylko -1 na termometrze. Od wczoraj "urlop", że się tak wyrażę. Najgorsze z rana dzieci do szkoły wybrać,jedno chce spać,drugie nie chce wcale iść, ale się udało. Roboty od uja i nie wiadomo za co się brać. Same sprawy porządkowe, temat z powidłami chyba będę musiał przyspieszyć. Już wiem że...

https://allegro.pl/oferta/poidlo-dla-bydla-konia-zeliwne-z-zaworem-rurowym-12431904713

https://allegro.pl/oferta/poidlo-z-zaworem-rurowym-dla-bydla-i-koni-pm5-r-12333946516

https://allegro.pl/oferta/poidlo-miskowe-dla-bydla-3l-14660298780

https://allegro.pl/oferta/poidlo-dla-bydla-koni-oryginalne-macro-pool-pm-5-7571893993

te poidła u krów mi się nie sprawdza bo chce mocować do ściany a tu nie ma dostępu żeby śruby przełożyć,jedynie w tych zielonych z rurowym i językiem pm5 dwie śruby górne tylko by były i po dwie jakieś może krótsze.

Chyba będzie trzeba pływakowe dla krów pozakładać tego typu

https://allegro.pl/oferta/poidlo-plywakowe-zeliwne-4l-dla-bydla-koni-12243123494

A dla młodzieży co łbami do korytarza to które najlepiej z tamtych odrzucanych przeze mnie dla krow? Pomożecie dobrać najlepsze? Jako słupy to dwuteownik i coś tam majstry mają rzeźbić mocowania.

To Ty o traktorze z nawi myślałeś a bydlaki wiadrem poisz? Kotwa segmentowa i mocujesz do ściany 

8 minut temu, Qwazi napisał:

Dawej...i tak zanim byś dojechał, to bym ogarnął jakoś...przecież by był koncert na całą gminę 🤦

No toMieciu nie do końca jak twój sąsiad, bo nie robię wszystkiego sam w oborze...moją nieocenioną malżonka też tam działa...litrów pilnuje😉...no i z tym kryciem to tez...niezgodność taka 🤷...

Nie wiem. Zatyra się chłop ale jak toto myśleć nie potrafi to co zrobisz. Te pole przez drogę to pasowało by capnąć 🤔

Edytowane przez gregor1284
Opublikowano
16 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Słońce świeci.

Coś drogie to prosie 🤔 widzę że nawet za 300 zł można kupić. I wieprzowina smaczniejsza od kurzyny 

Opublikowano
17 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Słońce świeci.

300 kg śruty worek koncentratu i że 130 kg za 3 miesiące. Jeden dzień na morderstwo i spokój był.  Na samą myśl o skubaniu drobiu chce uciec do miasta to dopiero czas i żarcie wyciaga

• Like 1
Opublikowano
12 minut temu, gregor1284 napisał:

100 za popełnienie morderstwa z rozebraniem. Plus jakieś alko

Tyle to było 20 lat temu... Tu za 500 masz wyroby zrobione.

1 minutę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Coś drogie to prosie 🤔 widzę że nawet za 300 zł można kupić. I wieprzowina smaczniejsza od kurzyny 

Taniej jak 450 nie kupisz, u nas macior już nikt prawie nie ma. Ja na przykład golonki czy jakiejś karkówki bym nie tknął.

Przed chwilą, malaczarna napisał:

300 kg śruty worek koncentratu i że 130 kg za 3 miesiące. Jeden dzień na morderstwo i spokój był.  Na samą myśl o skubaniu drobiu chce uciec do miasta to dopiero czas i żarcie wyciaga

Jak masz skubarkę to chwila i moment. Ja najbardziej lubię skubać i przede wszystkim sam wszystko zrobię.

Opublikowano
11 minut temu, malaczarna napisał:

Ochyda

Masakra z tymi bykami dzisiaj. Pafnuś to już z rana wyczerpał limit😂

30 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Co Cię śmieszy? 500zł za prosię, drugie 500 rzeźnik

I jeszcze można pójść siedzieć. Ciekawe ile na ubojni za całą półtuszę teraz

Opublikowano
9 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Taniej jak 450 nie kupisz, u nas macior już nikt prawie nie ma. Ja na przykład golonki czy jakiejś karkówki bym nie tknął.

Jak masz skubarkę to chwila i moment. Ja najbardziej lubię skubać i przede wszystkim sam wszystko zrobię.

No i jeszcze walory komunikacyjne. Na takiej świni dojedziesz tam gdzie g klasa nie dojedzie. I tanio 

Opublikowano
25 minut temu, malaczarna napisał:

Nie moje klimaty. Choć czasem mój tata sobie życzył zalewajka w poście  ale to byl chleb z cebulą zalany woda

Coś to jakieś takie dziwne. Zalewajka to to nie jest w naszym wydaniu

26 minut temu, gregor1284 napisał:

To Ty o traktorze z nawi myślałeś a bydlaki wiadrem poisz? Kotwa segmentowa i mocujesz do ściany 

Nie wiem. Zatyra się chłop ale jak toto myśleć nie potrafi to co zrobisz. Te pole przez drogę to pasowało by capnąć 🤔

Każdy jest kowalem własnego losu. Ja tam jestem z natury leń i nie lubię się bezsensownie narobić🤷

Opublikowano
36 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Słońce świeci.

Coś  chyba panu  nie pykło-   bo ja o niebie   a Ty  o chlebie....

Opublikowano
24 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

I ta skubarka wyskubie tak, że nie trzeba poprawiać ręcznie?

Opublikowano
11 minut temu, MonteChristo napisał:

I ta skubarka wyskubie tak, że nie trzeba poprawiać ręcznie?

Tak, nieraz z ogona zostanie trochę do poprawki ale to rzadko. 

Matka sama 20-30 sztuk na spokojnie do południa ma ogarnięte z ważeniem. 

1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

Słońce świeci.

Gdzie pół roku świnie trzymać :o

Opublikowano
43 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

5 lat temu  brali u mnie 250 za wyroby. Piotrek  a ta skubarka to i tzw cybuchy wyskubie ze juz tylko  przyszykować i ugotować  czy jeszcze po skubarce poprawiasz

4 minuty temu, JarekBazydlo napisał:

Nawozy zamówione troche konto sie oczyści 😂 Azot ma dojechac w tym tygodniu a MacroSpeed Green (magnezowo siarkowy) i NPK w styczniu.

Jak teraz  azotowe?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v