Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
33 minuty temu, HF86 napisał:

awionetki chyba kontrolę robią. 

gdzieś co 500 m przelot. 

chyba mi się dostanie za tą kukurydzę w trawie cennej przyrodniczo 🥺

Oj wezmą się za takich oj wezmą się. 

Opublikowano
1 minutę temu, Łolek napisał:

@bratrolnikaten giguś to miał żonę i jej siostrę razem mieszkali i jedna o drugiej wiedziała pełny luz 

Przy jednej dziurze to i kot zdechnie, żona wyrozumiała była, albo miał takie potrzeby i to akceptowała by jej dał spokój

Opublikowano

jak to kiedyś zmarł dziadek, żonką się pytają, napogrzebie jak się czuje, a ona że dobrze. 

od 45 lat pierwsze dwie noce przespała bez wybudzania na rymcimcim 🤭

Opublikowano
11 minut temu, Łolek napisał:

@bratrolnikaten giguś to miał żonę i jej siostrę razem mieszkali i jedna o drugiej wiedziała pełny luz 

no to tutaj jak pracownica zaciążyła, to zamieszkali wszyscy razem w jednym domu, na parterze żona z trójką dzieci, na piętrze pracownica z dzieckiem, a stary raz mieszkał na dole, a raz na górze

Opublikowano
9 minut temu, bratrolnika napisał:

no to tutaj jak pracownica zaciążyła, to zamieszkali wszyscy razem w jednym domu, na parterze żona z trójką dzieci, na piętrze pracownica z dzieckiem, a stary raz mieszkał na dole, a raz na górze

Takie rownouprawienie to ja rozumiem.

• Haha 2
Opublikowano
1 godzinę temu, HF86 napisał:

awionetki chyba kontrolę robią. 

gdzieś co 500 m przelot. 

chyba mi się dostanie za tą kukurydzę w trawie cennej przyrodniczo 🥺

Nie  mondra o tym  mówić.  Nie mondra

Opublikowano
20 minut temu, HF86 napisał:

jak to kiedyś zmarł dziadek, żonką się pytają, napogrzebie jak się czuje, a ona że dobrze. 

od 45 lat pierwsze dwie noce przespała bez wybudzania na rymcimcim 🤭

Babka zmarła a dziadek rowerem pojechał sprawy pogrzebowe pozałatwiać i zepsuł mu się ten rower ukraina. Później idą z pogrzebem a dziadek przeżywa z przodu wygiełdane, z tyłu wygiełdane a jeszcze bym był na niej pojeździł 

Albo to jest dobre

Maria jest bardzo pobożna. Wychodzi za mąż i ma 17 dzieci. Jej mąż umiera. Dwa tygodnie później ponownie wychodzi za mąż i ma 22 dzieci z drugim mężem. On umiera. Niedługo potem ona także umiera.

Na pogrzebie ksiądz patrzy w niebo i mówi:

- Wreszcie są razem.

Facet siedzący w pierwszej ławce pyta:

- Przepraszam ojcze, ale ma ksiądz na myśli jej pierwszego męża czy drugiego?

Ksiądz na to:

- Miałem na myśli jej nogi.

26 minut temu, bratrolnika napisał:

Można w zgodzie żyć? Można. Ciekawe na kogo głosowali 🤔 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
50 minut temu, Łolek napisał:

Indianka się śniła 🤔

No czym chcesz blysnąć rurą w ziemi 😉

I nie wszędzie tak można jak u mnie działek od groma największa 2,3 ha  i teraz na każdej studnia to miliona braknie 

W sumie mam 5800metrow wodociągu zakopane.Na wielu polach są skrzyżowania bądź podłączenie do wodociągów innych rolników.To nie jest blyskanienie bo ja jedyny tego nie mam w okolicy.

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
2 godziny temu, marcin19071980 napisał:

O 60tys zeszłoroczna.Malo okazale wygląda nie.Nie ma się czym pochwalić i podwórka nie ma czym przycisnąć żeby sąsiada szlak trafił.Na AF nie ma co wstawić że nowy nabytek.A później przychodzi czerwiec lipiec i jest o kur...... na co mi ten traktor albo przyczepa.

IMG_20230918_082540_199.jpg

Marcin wyluzuj bo ostatnio napinasz się jak plandeka na żuku.

I po co to. 

I żyłka pierdaknie

I na nic studnia będzie. 

Na marnacje pójdzie. 

Albo co gorsza somsiad złodziej się podepnie 🙆 

Nie warto 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, pedro2 napisał:

I po co to. 

I żyłka pierdaknie

I na nic studnia będzie. 

Na marnacje pójdzie. 

Nie warto 

Tu nie przeskoczysz nad pewnym poziomem myślenia u wielu więc spoko ale powk....ć trochę ich mogę.Wczoraj małym kamykiem lawinę poruszyłem i przy okazji wiem co kto myśli i kto jest h.....wart

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
3 godziny temu, marcin19071980 napisał:

O 60tys zeszłoroczna.Malo okazale wygląda nie.Nie ma się czym pochwalić i podwórka nie ma czym przycisnąć żeby sąsiada szlak trafił.Na AF nie ma co wstawić że nowy nabytek.A później przychodzi czerwiec lipiec i jest o kur...... na co mi ten traktor albo przyczepa.

IMG_20230918_082540_199.jpg

Mnie tam sie podoba taka ruła ale co z tego jak wg map nie ma u mnie wody. Mały pokład na 17m i więcej nic.

Opublikowano
5 godzin temu, Łolek napisał:

Zaczynamy kolejny tydzień walki z przeznaczeniem oby był lepszy niż poprzedni 

Problemy sercowe 🤔

Opublikowano
13 minut temu, marcin19071980 napisał:

Tu nie przeskoczysz nad pewnym poziomem myślenia u wielu więc spoko ale powk....ć trochę ich mogę.Wczoraj małym kamykiem lawinę poruszyłem i przy okazji wiem co kto myśli i kto jest h.....wart

Prowokator 😂

Opublikowano (edytowane)
15 godzin temu, marcin19071980 napisał:

Dobrze wiesz że zabiłem człowieka i jakoś koszmarów nie mam.

Zdarza się ,  nie tylko Tobie

Edytowane przez Aktywnyrolnik7245
Opublikowano

Marcin napisał, że przy okazji się przekonał, kto jest ch...m. Możliwe, że miał mnie na myśli. Po co miałem cytować cały post, jak tylko do tego chciałem nawiązać🤷...

Sorry, kto jest ch..a wart, a nie kto jest ch..m

Opublikowano
1 godzinę temu, pedro2 napisał:

I po co to. 

I żyłka pierdaknie

I na nic studnia będzie. 

Na marnacje pójdzie. 

Nie warto 

I tak potem przychodzi reguła trzeciego pokolenia, co to wszystko ro***erdoli. 

I mało ważne, czy syn, czy ziec, ktoś sobie za to pożyje 🤭

Opublikowano
44 minuty temu, brodziak81 napisał:

Mnie tam sie podoba taka ruła ale co z tego jak wg map nie ma u mnie wody. Mały pokład na 17m i więcej nic.

Ale wykazales minimum zainteresowania i przynajmniej wiesz że nie ma.

29 minut temu, Qwazi napisał:

Pewno jo🤷...

Ta wiedze zachowam dla siebie.

8 minut temu, HF86 napisał:

I tak potem przychodzi reguła trzeciego pokolenia, co to wszystko ro***erdoli. 

I mało ważne, czy syn, czy ziec, ktoś sobie za to pożyje 🤭

Uspokoiles mnie.U mnie już przeminęło.

Opublikowano
2 minuty temu, marcin19071980 napisał:

Ta wiedze zachowam dla siebie

Dyplomatycznie. Nawet się nie spodziewałem, że mogłoby być inaczej. Dlatego nie pytałem, tylko przypuszczam...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v