Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja gdy zaczne podlewac to zawsze zaczyna padac-np dzisiaj rano pod selery musialem-gadaj babie ze bedzie padac a ona swoje..

4 godziny temu, 6465 napisał:

do dzisiaj mam niejaka satysfakcje ze na tym 3p co im sprzedalem lata temu ani grosza nie zarobili ale jeszcze dolozyli...nie wierzyli ze silnik jest na zlom a skrzynia biegow do remontu ,tylko z kasa sie pchali 🤣

4 godziny temu, Baks00 napisał:

Grunt że na oryginalnych częściach 😉

ja juz na zamiennych - w cenie 15 tysiecy wtedy- i jakos zyje..

4 godziny temu, Qwazi napisał:

Patrz, a u mnie taki owies na klasie q- qr**, gorszej nie ma

IMG_20230504_193607_229.jpg

ile zaplaciles klasyfikatorom zeby podatku nie placic ?😂.  u nas kamieni brak tylko ruda darniowa- mialem ubaw gdy z wykrywacami chodzili po polu i co chhwile im sprzet wariowal.

4 godziny temu, Łolek napisał:

A do tej pory jak sobie radziłeś 🤔

Jakoś ponad 20 lat tu sieje i sprzątam i nawet na chleb wystarcza podkreślę że z masełkiem

I o czym ty chcesz dyskutować i kogo uczyć  Jacuś 

ja 27 lat na swoim .. wiem ze z wami szkoda dyskutowac i niczego sie nie nauczycie- w niczym nie odbiegacie od zdecydowanej wiekszosci polakow...

3 godziny temu, szymon09875 napisał:

Ale otwierany kilka razy już, miał mieć wymieniany staw biodrowy po wypadku, ale zregenerował się sam, co nawet lekarzy dziwi. 

tez bym tak chcial..

3 godziny temu, galan99 napisał:

tak pogoda była w 2010 roku zimno i sucho .

Teraz przynajmniej pada wilgoci nie braknie , przymrozków brak i nie będzie w zamojskim .

w 2010 r. 1 maja w sobote zaczelo poadac tak kolo 9-szwagier nawet zdazyl posadzic ziemniaki, ja kukurydze w piatek posialem. 

przestalo gdzies 15  w poludnie. spadlo wtedy od 500 mm do 700 mm w gorach-to roczna norma dla polski 

2 godziny temu, Pafnucy12 napisał:

no w końcu się deszcz rozpadał...

tak czułem że jak nawodnienie się w truskawce dokończy to tak będzie... mogłem wcześniej... ale zimno jak cholera... rozpaliłem az w piecu..

@jacus a jak tam pogoda u Ciebie?

barowa..

2 godziny temu, Chłoporobotnik napisał:

Jako i u mnie pewnie... Było 10 stopni a popołudniu jak deszcz przestał padać to słońce wyszło i jest 15...

dokladnie-chco to ponad 30 km  w lini prostej i nawet nie sasiedni powiat.

9 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Przy tak zatrutym środowisku czarno to widzę

ebe-to najkrocej zyja- takie podawali niedawno dane. ale za to najlepiej -z calego E to ich wszedzie najwiecej w turystycznym rejonach widac.

Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał:

w 2010 r. 1 maja w sobote zaczelo poadac tak kolo 9-szwagier nawet zdazyl posadzic ziemniaki, ja kukurydze w piatek posialem. 

W 2009 w środę 10 czerwca znów gradobicie - razem z 2010 jedne z najgorszych lat - z jęczmieni i ziemniaków niewiele co zostało. Następnego dnia było Boże Ciało. Pamiętam jak somsiad prosił gościa żeby jęczmień sobie bykom skosił - urośnie, jeszcze nakosisz. Zajechał kombajn, wykosił, zaczął sypać, jak szurnęło tak szybko przestało - z 20a 14 wiaderek.

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, jacus napisał:

przestalo gdzies 15  w poludnie. spadlo wtedy od 500 mm do 700 mm w gorach-to roczna norma.....

Ło panie,  w 6 godzin 500 mm deszczu, toć to by była powódź na skalę światową

Sprawdziłem i faktycznie w maju 2010 spadło te 500 mm deszczu ale przez cały miesiąc a nie w ciągu 6 godzin. Największa suma opadów za maj 2010- 543 mm Bielsko-Biała 

Edytowane przez jacor73
Opublikowano

Panowie podpowie ktoś?

Nie umiem zarejestrować cielęcia. Dostałem komunikat o treści Wymagane jest wskazanie dwóch środków identyfikacji na pozycji 1. Nie wiem teraz co i jak.

Opublikowano
9 minut temu, jacus napisał:

ile zaplaciles klasyfikatorom zeby podatku nie placic ?😂.  u nas kamieni brak tylko ruda darniowa- mialem ubaw gdy z wykrywacami chodzili po polu i co chhwile im sprzet wariowal.

Klasyfikowane nie za mnie. Po tym Twoim stwierdzeniu to aż mnie korci, żeby wziąć szpadel i iść na to pole i pokazać jaką tam gleba

Opublikowano
3 godziny temu, Qwazi napisał:

Szanował chłop klijenta i chciał zbyć to co do zbycia🤷🤭

Oczywiście żarcik taki. Są ludzie bardzo w porządku i są bardzo nie w porządku. Tak było, jest i pewnie będzie 

Ja mam teścia 👍choć nie zawsze się zgadzamy czy zgadzaliśmy, ale za to teściową tfu to mam jakich mało teraz to starsza i chora ale czasem to mnie jeszcze trzęsie nerw 

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Warmiak napisał:

Panowie podpowie ktoś?

Nie umiem zarejestrować cielęcia. Dostałem komunikat o treści Wymagane jest wskazanie dwóch środków identyfikacji na pozycji 1. Nie wiem teraz co i jak.

Dodaj dwukrotnie kolczyk. Musi być na każde ucho

Opublikowano
6 minut temu, jacor73 napisał:

Sprawdziłem i faktycznie w maju 2010 spadło te 500 mm deszczu ale przez cały miesiąc a nie w ciągu 6 godzin. Największa suma opadów za maj 2010- 543 mm Bielsko-Biała 

Przecież jasno można zrozumieć z tego co pisał, że padać przestało nie o godzinie 15 tylko 15 maja.

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Warmiak napisał:

Ale jak? Tam na pozycji1nie ma możliwości wpisania drugiego kolczyka.

Dwa razy to samo musisz wklepać. 

Opublikowano
2 minuty temu, Warmiak napisał:

Ale jak? Tam na pozycji1nie ma możliwości wpisania drugiego kolczyka.

Dodaj środek identyfikacji i potem znowu dodaj środek identyfikacji

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Przecież jasno można zrozumieć z tego co pisał, że padać przestało nie o godzinie 15 tylko 15 maja.

Faktycznie, pora założyć okulary.

Opublikowano
7 minut temu, jacor73 napisał:

w 2 tygodnie...

2 minuty temu, Qwazi napisał:

Klasyfikowane nie za mnie. Po tym Twoim stwierdzeniu to aż mnie korci, żeby wziąć szpadel i iść na to pole i pokazać jaką tam gleba

i u nas mozna nakopac piachu- jeden sztych i  juz betoniarke mozna podstawiac. bez wody to ile bys dal nawozu czy obornika nie urosnie. sa takie kawalki ze w trawie to nawet zajac sie nie schowa ,a niekoszona 30 lat..tylko ze u na sto lezy odlogiem od lat a nie zeby ktos uprawial..

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Dodaj pozycje i wtedy

Znaczy pozycję 2 ?. Zrobiłem tak jak kolega wyżej kazał i przeszło bez błędów.

Opublikowano
7 minut temu, jacus napisał:

i u nas mozna nakopac piachu- jeden sztych i  juz betoniarke mozna podstawiac. bez wody to ile bys dal nawozu czy obornika nie urosnie. sa takie kawalki ze w trawie to nawet zajac sie nie schowa ,a niekoszona 30 lat..tylko ze u na sto lezy odlogiem od lat a nie zeby ktos uprawial

Tutaj wystarczy pług głębiej i już masz żwir na wierzchu. A ja uprawiam i nie tylko ja. Odłogiem nic nie leży. Coś tam urośnie 

7 minut temu, Warmiak napisał:

Dzięki wielkie. Zrobione.

Proszę 

• Like 1
Opublikowano
33 minuty temu, jacus napisał:

ja gdy zaczne podlewac to zawsze zaczyna padac-np dzisiaj rano pod selery musialem-gadaj babie ze bedzie padac a ona swoje..

do dzisiaj mam niejaka satysfakcje ze na tym 3p co im sprzedalem lata temu ani grosza nie zarobili ale jeszcze dolozyli...nie wierzyli ze silnik jest na zlom a skrzynia biegow do remontu ,tylko z kasa sie pchali 🤣

ja juz na zamiennych - w cenie 15 tysiecy wtedy- i jakos zyje..

ja 27 lat na swoim .. wiem ze z wami szkoda dyskutowac i niczego sie nie nauczycie- w niczym nie odbiegacie od zdecydowanej wiekszosci polakow...

tez bym tak chcial..

przestalo gdzies 15  w poludnie. spadlo wtedy od 500 mm do 700 mm w gorach-to roczna norma dla polski 

barowa..

dokladnie-chco to ponad 30 km  w lini prostej i nawet nie sasiedni powiat.

ebe-to najkrocej zyja- takie podawali niedawno dane. ale za to najlepiej -z calego E to ich wszedzie najwiecej w turystycznym rejonach widac.

Może i się nie nauczymy jak większość Polaków 

Ty światowiec  to co innego umysł otwarty 🤷‍♂️

• Haha 1
Opublikowano
23 minuty temu, Łolek napisał:

Ja mam teścia 👍choć nie zawsze się zgadzamy czy zgadzaliśmy,

Po ostatniej wizycie powiedziałem twojemu teściowi że ma zięcia "DEBEST ".💪

Opublikowano
11 minut temu, Warmiak napisał:

Znaczy pozycję 2 ?. Zrobiłem tak jak kolega wyżej kazał i przeszło bez błędów.

Tak jak Kwasi Ci sugerował 

Ehh wam powiem człowiek się rozleniwil i zastał. Wczoraj z ponad dwie tony wieczorem rozładowałem sam to rano zakwasy miałem....

Opublikowano
26 minut temu, Qwazi napisał:

Tutaj wystarczy pług głębiej i już masz żwir na wierzchu. A ja uprawiam i nie tylko ja. Odłogiem nic nie leży. Coś tam urośnie 

Proszę 

na drugim koncu wsi tez mam piasek wislany i zwir sie trafi ,a pare metrow dalej juz mady- zadnych odlogow nie ma..

zwir to jest wszedzie tylko na paru metrach- co kawalek zwirownia.

18 minut temu, Łolek napisał:

Może i się nie nauczymy jak większość Polaków 

Ty światowiec  to co innego umysł otwarty 🤷‍♂️

wy nie macie zadnego blizszego kontaktu z cywilizacja zachodnia i polska a poza mna 😂. wiec cos sie zawsze mozecie nauczyc i dowiedziec -niekoniecznie  o rolnictwie.

obstawiam ze wy wszyscy razem nie zwiedziliscie tyle w europie co ja sam 😂

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v