Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

karłowy też nie będzie po 50 cm.

mój był powyżej metra i więcej. w opisie niższy.

chwast nie ma szans. jedynie przy wschodach.

a sie mi przypomniało... i od jakiejś zarazy pryskałem jak tak miał ze 20- 30 cm... czarne liście sie robiły...

może Ci się przyda taka informacja...

30-50 cm ma w opisie. Nie będę niczym pryskac i tak muszę wyłączyć ta działkę z ekologii 

Opublikowano
Przed chwilą, malaczarna napisał:

Nie będę niczym pryskac

no jak działka nie zachwaszczona, to może i będzie dobrze...

Opublikowano
52 minuty temu, marcin19071980 napisał:

Tak od jakiegoś czasu jak przeglądam AF i pojawiają się nowe tematy to coraz bardziej utrwalam się w przekonaniu że młodzi nie mają jaj.Tego się boją tamtego nie zrobią To jest zabronione tamto karalne.Ja pier......co za melepety rosną,nic nie zaryzykują nic pomyśleć nie potrafią.Katastrofa

Nie wszyscy 

Opublikowano
8 minut temu, marcin19071980 napisał:

No właśnie nie wiem czy palić w piecu czy wystarczy słoneczko gazowe włączyć.Rozsade kapuchy mam.Aaaa dobra napale w piecu.

No już sam nie wiem co lepsze.

Pal w piecu i niech rośnie 👍

Opublikowano
3 minuty temu, malaczarna napisał:

30-50 cm ma w opisie.

a jaka to odmiana? gdzieś pisałaś, ale...

jak będzie niższa jak moja, to zamawiam nasiona na następny sezon!!!

Opublikowano
Przed chwilą, malaczarna napisał:

W pszenżycie mam zawsze jare lepiej wychodzą. Perz fajnie ziemniakami tępimy 

szczerze , to nie miał bym cierpliwości... wolę trochę chemii..

Opublikowano
1 minutę temu, tytanowyJanusz napisał:

, ostatnio było 6.31

o to taniej jak w Mieczysłąwce.. dziś tam przy 200 litrach 6, 43.

Przed chwilą, Qwazi napisał:

Czyżbyś miała rocznicę ślubu🤔

.. okrągłą... :D

Opublikowano
2 minuty temu, stempos1980 napisał:

Pal w piecu i niech rośnie 👍

No właśnie podpalam.Dostalem nakaz palenia w piecu a nie żadne słoneczka bo truskawki tam w rynnach wiszą i mają nie zmarznąć.

Opublikowano
11 godzin temu, DANDYS napisał:

to przestań siać jare ,zasieje żyta dobrego

zaraz doj**ie słońce porobią się przepony i tyle będzie z twojego dosiewania

Jak było łyse pole , zasklepiona glina to było robić 🤔

11 godzin temu, jahooo napisał:

Chyba coś robisz źle z jarymi, u mnie nie ma problemów, czasem jara plonuje tak samo jak zimowa 

IMG_20230425_124250_HDR.jpg

Jasiu bardzo ładne , u mnie wcale nie wyszło , bez agregatu zasiałem i gówno wyszło z tego bo przyszły obfite deszcze po siewie

Opublikowano
4 minuty temu, Desperado napisał:

Co tu porównywać, 11 lat temu to i Ty byłaś w kwiecie wieku.   :P

Młoda głupia i zakochana. 

3 minuty temu, Belaruss820 napisał:

Zaraz zaraz, to ten w koscieniewiczach?

Tak. Jeszcze jakiś kolejny był koło Rokitna. Młody chłopak przejechał faceta co z tura mu spadl

Opublikowano
23 minuty temu, stempos1980 napisał:

Wieczorna praca🤔 

Za miedzą duże Sisu mruczy z siewnikiem do qq a z drugiej strony jony uprawia pod qq 🤔

IMG_20230427_202213.jpg

Żeby Ci szkoda nie było to dopiero beczkę odpiąłem 

33 minuty temu, marcin19071980 napisał:

No jasne.

Już nie jednego zagięła.Moja szkoła.

Moje niby nie nianczone ale czasem jak patrzę na ich robotę to mnie kurwica bierze 

Dzisiaj zapiąłem beczkę koszyczek na wężu ssawnym spada wystarczylo przewiercić i zakręcić śrubę nie k**wa wozi młody tak z pół roku i jak ojciec by nie woził dzisiaj to by dalej tak było 

Oleju pół litra się wlewa zamiast do pełna bo za długo się schodzi 🤬🤯

16826219284182105884509439139002.jpg

Opublikowano
21 minut temu, malaczarna napisał:

11 lat temu było 30 stopni 28 kwietnia

W 2016 30 kwietnia bralem ślub,pogoda była piękna,a na poprawiny to jeszcze bardziej grzało. Skąd dokładnie jesteś z okolic bialej?zrobie kiedys tripa na kawę😀 a ten wypadek z c360 kolezanka mi pokazywala. A tak poza konkursem to zapraszam kiedys na kawe do piszczaca😄

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Łolek napisał:

Żeby Ci szkoda nie było to dopiero beczkę odpiąłem 

Moje niby nie nianczone ale czasem jak patrzę na ich robotę to mnie kurwica bierze 

Dzisiaj zapiąłem beczkę koszyczek na wężu ssawnym spada wystarczylo przewiercić i zakręcić śrubę nie k**wa wozi młody tak z pół roku i jak ojciec by nie woził dzisiaj to by dalej tak było 

Oleju pół litra się wlewa zamiast do pełna bo za długo się schodzi 🤬🤯

16826219284182105884509439139002.jpg

Moja jest handlowna dziewucha ale jak czasami nie opiep.....to też swojego lenia lubi pochodowac.Tu przecięła oponę od kosza przyjeciowego to raz dwa zmieniała koło żeby się Tata nie darł

IMG_20200404_154102.jpg

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
16 minut temu, malaczarna napisał:

Młoda głupia i zakochana. 

Tak. Jeszcze jakiś kolejny był koło Rokitna. Młody chłopak przejechał faceta co z tura mu spadl

W miejscowosci Derło,mialem napisac w Derle ale dziwnie by to wyglądało😀 

Kurła jutro do roboty, w niedziele do roboty, w sobote ostry zapie***l przy oborniku. @malaczarna przyjedz do pomocy,jeszcze sie okaże ze masz blizej niz Rysiek😀

6 minut temu, DANDYS napisał:

u mnie nic nie bylo 🤔🤔

Nie Twojego rokitna tylko naszego. @malaczarna mam znajomego w Rokitnie, jegomrodzice mieszkają w starej szkole czy cos takiego,chyba sa rodziną zastepczą ale nie wiem dokładnie 

Opublikowano
4 minuty temu, soltys48 napisał:

Zerkam co jakiś czas na jego twórczość. Najlepsze jest jak siedzi i płacze, że ludzie go nie lubią a on taki dobry i wspaniały. A pelikany łykają tylko nie wiedzą, że to złodziej i wandal jest. A w kwestii sprzedaży to on uja tam ma i będzie miał. Pierw musi mu się wujek przekręcić, a z resztą tam już okoliczny obszarnik z synem prawnikem łapki trzymają na pulsie 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v