Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

No dlatego nie pryskam wszystkiego, żyto dopiero dziś na chwasty zrobiłem 🙄

Dzisiaj 3000l wypsiukane od 12 do 20 z przerwami na oprzatanie 

Przeloty do 10km od gospo 

Opublikowano
33 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Nie , nie raz późno ale na chwasty muszę wszystko objechać 

Też się staram jesienią,ale nie wszystko się udało 🤷 są rzeczy ważne i ważniejsze , trza było wybrać te ważniejsze do zrobienia 

Nieźle , też bym tak chciał 

Kup taki 400l to zrobisz 🤣🤣🤣 

aż mi Cię szkoda czasami... No ale cóż 😉 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, radekz200 napisał:

a jak tera na aparat na żeby dla żony trzeba będzie wydać ponad 10 tys

Zmień może żonę na taką co ma zęby proste będzie taniej 

10 tyś 🙆‍♂️

Edytowane przez Łolek
  • Haha 2
Opublikowano
4 godziny temu, Leszy napisał:

@Qwazi wiesz, ponoć w kryzysie się najlepiej inwestuje. ;)

Wiem. Ale dwa warunki. Trzeba to robić z głową i musi być człowieka na to stać. Sam tak robiłem. A na ten moment wstrzymałem u siebie zacielanie jałówek, bo wydaje mi się, że może być problem ze sprzedażą cielnych

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, kizak napisał:

W tym roku wycinam gałęzie i cyk w trakcie cięcia gaśnie .I tak kilkakrotnie ,wykręcam świecę ,drzazgą przeczyszczam i dalej w piłę tą samą świecę . Nosz kurna  . Co wykręcę nie ma przerwy na świecy.......... .     Co może być za przyczyna ,zgadnijcie ?

Elektroda świecy się przepaliła i "wylata". I u Ryśkowych pił to też pewnie świece do wymiany 

Edit. Już doczytałem

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, stempos1980 napisał:

O co tu się działo przez cały dzień 🤔 

@Qwazi i jak kolano?

Dojechałeś już do domu🤔

10 minut temu, szymon09875 napisał:

Kup taki 400l to zrobisz 🤣🤣🤣 

aż mi Cię szkoda czasami... No ale cóż 😉 

A mnie nie,w tym przypadku oczywiście 

21 minut temu, Qwazi napisał:

@stempos1980 Adam, tak jak wyżej napisałem, póki co w porządku. Mało chodzić, nie obciążać, umówić operację.

A Ty lepiej napisz, jak junior🤔

Ty się wystraszyles że pojedziemy żonie pomagać i noga się uzdrowiła 🤷‍♂️

Edytowane przez Łolek
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, Łolek napisał:

Dojechałeś już do domu🤔

A mnie nie,w tym przypadku oczywiście 

Ty się wysraszyles że pojedziemy żonie pomagać i noga się uzdrowiła 🤷‍♂️

Przykro patrzeć jak głupka z siebie notorycznie robi. Jakoś tak niespodziewanie empatia się we mnie odezwała 🤭

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Łolek napisał:

Ty się wystraszyles że pojedziemy żonie pomagać i noga się uzdrowiła 🤷‍♂️

No jak nie jak tak🤷...chociaż z drugiej strony patrząc...jak chcesz mieć dwie nad sobą🤔...to byś miał dopiero poprawek na podwórku 🙆🤦🤔🤭

• Haha 2
Opublikowano
20 minut temu, Qwazi napisał:

@stempos1980 Adam, tak jak wyżej napisałem, póki co w porządku. Mało chodzić, nie obciążać, umówić operację.

A Ty lepiej napisz, jak junior🤔

Junior w szpitalu dalej.

Jak narazie wszystkie badania wychodzą bez żadnych niepokojących wyników.

21 minut temu, Leszy napisał:

@@stempos1980 od tego ekscesu ze spadkiem temperatury coś się więcej działo? 

Ogólnie teraz ma cały czas temperaturę poniżej 36.6

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Pafnucy12 napisał:

ja tam nie wiem, ja tylko czytam...

Ceny aparatu na zęby za 1 łuk wynoszą:
  • aparat stały metalowy - 1,5 - 2,5 tys. zł
  • aparat estetyczny - 2,5 - 4 tys. zł
  • aparat metalowy samoligaturujący - 2,4 - 4 tys. zł.
  • aparat lingwalny - 5 - 8 tys. zł

najtańsze wyniki z wyszukiwarki internetowej to o kant d*py można 

• Like 1
Opublikowano
6465 napisał:

15 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Wreszcie w chałupie. Lulu i jutro znów pobudka skoro świt żeby skończyć wiosenne grzebanie w ziemi. Cały dzień ciepło i słonecznie.

Widzisz Piotr ty sam musisz grzebać, a mi dziś kobita grzebała ale w gębie. Dopiero wrocilem.

Jeszcze mi padła pompka od CO. Masakra jakaś. 

czyżby pani Ula?

Opublikowano
51 minut temu, stempos1980 napisał:

Junior w szpitalu dalej.

Jak narazie wszystkie badania wychodzą bez żadnych niepokojących wyników.

Ogólnie teraz ma cały czas temperaturę poniżej 36.6

jak wróci do domu to bierzcie go do siebie pod kołdre 

2 godziny temu, Pafnucy12 napisał:

sama nie ma pieniędzy? 🤔

a gdzie pracuje że ma mieć swoje ? 

1 godzinę temu, Łolek napisał:

Zmień może żonę na taką co ma zęby proste będzie taniej

najpierw rozwód i podział majątku a późnie j kolejny ślub

myślę że taniej będzie tej co jest dać umiejętnie klapsa w dziąsło 

Opublikowano
7 godzin temu, Pafnucy12 napisał:

ja tam nie wiem, ja tylko czytam...

Ceny aparatu na zęby za 1 łuk wynoszą:
  • aparat stały metalowy - 1,5 - 2,5 tys. zł
  • aparat estetyczny - 2,5 - 4 tys. zł
  • aparat metalowy samoligaturujący - 2,4 - 4 tys. zł.
  • aparat lingwalny - 5 - 8 tys. zł

Dwa luki góra dół razy dwoje dzieci. Co miesiąc/półtora wizyta ostatnio 600 zł szyny gumki itp wyrywanie zębów. 20 tysięcy już dawno wyskoczyło. Wiem ile w rodzinie już to kosztowalo

Weekend a ja muszę zwierzaki oglądać z rana.ktos posadzi mi ziemniaki?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v