Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, gregor1284 napisał:

no gdzie Ty jesteś?

No tu...

Opublikowano
3 godziny temu, mf362 napisał:

Ta c330 jest w orginale ?

Ja mam 30 km na te targi a nigdy nie byłem na rolniczych . 

Co tam zwiedzać, gruby portfel mieć i kupować. A nie chodzić zwiedzać marzyć.  

Też nie zwiedzam takich imprez.Bylem dwa razy na Bednarach i to wszystko.To są imprezy dla YouTuberów i marzycieli.Poza tym ja dość krytycznym okiem patrzę na obecne wyroby przemysłu maszynowego .

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Masz jakieś oświetlenie w tym Furgusonie? No mrugam Ci światłami że zaraz to będziesz mnie musiał pociągnąć żeby mi żuk zapalił 

Ale ja jadę...moturem

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano (edytowane)

No i hu..... Żuk zostanie w polu.Dawaj Pafnucy,jedziemy po 60tke.Albo drugi lekumalator😁

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
3 godziny temu, mf362 napisał:

Ta c330 jest w orginale ?

Jeszcze tak

Opublikowano

Siemanko 🙋2°, bez wiatru, bez opadów 

6 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Jeszcze tak

86 rok?

6 godzin temu, konteno napisał:

bb mocznika wchodzi ?

Nie sieję mocznika, ale myślę,że tak. BB polifoski zajmuje tyle

IMG_20230317_120656_546.jpg

Opublikowano
3 minuty temu, stempos1980 napisał:

Dzień Dobry 

0.5+ ☀️ na niebie i wieje  i zarazem obsusza pola.

Trzeba szykować chyba ziarno do zasiewów 

Ja dziś kawałek zapapsze. +2

Opublikowano (edytowane)
58 minut temu, stempos1980 napisał:

Ja muszę się wstrzymać bo narazie nie wjadę jeszcze na pole pod łubin 

Widzieliście takie rzeczy 

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2023-03-17/nie-dbali-o-krzyz-dostali-20-tys-zl-kary/ 

Urzędnik państwowy k**wa go mać 

Powinni teraz po te 10 tysięcy zapłacić konserwator i zastępca i jeszcze z dychę dla tych ludzi za nerwy 

Edytowane przez Łolek
  • Like 1
Opublikowano

Konserwatorzy i archeolodzy.... To często mafia jak i ekolodzy 

gdzie ma powstać np jakieś centrum handlowe zaraz znajdą jakąś fajkę sprzed naszej ery i blokują wszystko 

już nie jeden z wyrokiem zakończył karierę 

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, pawel885 napisał:

Konserwatorzy i archeolodzy.... To często mafia jak i ekolodzy 

gdzie ma powstać np jakieś centrum handlowe zaraz znajdą jakąś fajkę sprzed naszej ery i blokują wszystko 

już nie jeden z wyrokiem zakończył karierę 

Ornitolodzy jeszcze. Jak znajdą siedlisko bekasa to umarl w butach...

Opublikowano
1 minutę temu, stempos1980 napisał:

A tak do zapchania dziury na polu😁 

Mam swoje nasiona to sieje ale jak bym musiał kupić to bym się mocno zastanowił🤔

Wysokie to urośnie? W jakim mniej więcej czasie nasiona wydaje? Bo może by na przyoranie takie coś posiał wiosną.

Opublikowano
1 minutę temu, stempos1980 napisał:

A tak do zapchania dziury na polu😁 

Mam swoje nasiona to sieje ale jak bym musiał kupić to bym się mocno zastanowił🤔

Staniał i to bardzo. 

Też mam takie pole gdzie na zmiane sieje łubin/żyto ;)

Stanowisko zostawia bardzo dobre. Do paszy można dorzucić, a i dopłatą większa ;)

Opublikowano
21 minut temu, pawel885 napisał:

I dobrze. Nie powinno się wszystkiego burzyć dynamitem a potem budować jakiś chłam. 

Opublikowano

Tak sobie rozważam, że gdybym poznał dziewczynę która nie ma żadnych większych wymagań byle tylko wyjść za mąż, i Ona nie będzie mi się nic podobać ani ja jej, to czy warto w to pujść?. Pafnucy jak myślisz?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v