Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Siedź na tyłku i czekaj. 1,5 miesiąca czasu jeszcze. Ja czekam, co powiedzą w Agencji pod koniec marca. Wtedy się zastanowię czy rejestrować czy nie. Choć to pewnie wszystko pic na wodę, jak zwykle.

To co piszą na ten temat do bzdury.

Rejestracja w przypadku niosek od 350 sztuk a brojlerów od 500 sztuk. 

Opublikowano
3 minuty temu, PRIMO napisał:

To co piszą na ten temat do bzdury.

Rejestracja w przypadku niosek od 350 sztuk a brojlerów od 500 sztuk. 

Raczej nie bzdury. Słuchaj tego co mówią w agencji i co mówią weterynarze. Od 350 sztuk tak ale to do IRZ, poniżej tak czy siak numer w agencji.

Opublikowano
40 minut temu, damian303 napisał:

Kosy nie widziałem. Ograniczasz podaż, a zarazem stymulujesz krzak do bujnego wzrostu😄

Mocno podcinasz? Ja staram się wyśrodkować (nie za mało, nie za dużo), ale generalnie jest u mnie trend na wiosce, że stawiają kosy prawie pionowo.

Ja mam bębnową na tył.

Tu TIHOPE. Tnę jak najmniej się da. Leżącą plantacja, jak zrobię kształt  V  to mogę zapomnieć o zbiorze.

Mocno podetnę jak będzie totalna klapa z owocem. Lub zlikwiduję

20230216_085256.jpg

Opublikowano
7 minut temu, Qwazi napisał:

55- 60 u nas jeden krzyczy, ale chętnych brak, z tego co słyszałem 

Po 50 zgodziłem

12 minut temu, slawek74 napisał:

a po co sprzedawać ? nie opłaca się....

Gnije już długo 

Opublikowano

@PRIMO to tu masz nie bzdury , ale zdolnych mamy seniorów w łódzkim 😛

expressilustrowany.pl/egzamin-na-prawo-jazdy-sukces-pana-bogdana-matusiaka-z-lodzi-zdal-egzamin-na-prawo-jazdy-za-58-razem/ar/c4-17292865

Opublikowano
2 minuty temu, PAN88 napisał:

@Łolek @Qwazi i inni hodowcy  czy krowom można dawać kapuste białą do jedzenia? Rozdrobil bym ją i podawał 🤔🤔

Można. Tylko ja bym nie dawał za dużo,żeby nie zachwiać dawką. Ma węglowodany, trochę białka, mniej tłuszczu i kwas foliowy. Przez te węglowodany bym nie dawał zbyt dużo. Rozumiem, że chcesz to dać jako sezonowy dodatek a nie stały komponent

Opublikowano

Wacie może problemy z tym nowym IRZ? U mnie wyszła jakaś dziwna sytuacja, w sobotę sprzedałem jałówkę wysokocielną i tego samego dnia wyrejestrowałem, we wtorek wieczorem sprawdzałem stan i pasowało, nie było jej na stanie A dzisiaj rano wszedłem i jałówka znowu pojawiła się na stanie. Co może być przyczyną? Kupujący nie zgłosił kupna i cofnęli?

Opublikowano
29 minut temu, Qwazi napisał:

To chyba nieźle. Jak masz sporo to budżet się zwiększy 😉

Dużo nie mam ze 3-4 samochody , swoje dużo ciąłem , część kupiłem a teraz patrzę że zapasu jest 

Opublikowano

.... i głupi umiera....

Aktywnyrolnik7245 napisał:

29 minut temu, Qwazi napisał:

To chyba nieźle. Jak masz sporo to budżet się zwiększy 😉

Dużo nie mam ze 3-4 samochody , swoje dużo ciąłem , część kupiłem a teraz patrzę że zapasu jest 

to znaczy ile?

Opublikowano
25 minut temu, Qwazi napisał:

Można. Tylko ja bym nie dawał za dużo,żeby nie zachwiać dawką. Ma węglowodany, trochę białka, mniej tłuszczu i kwas foliowy. Przez te węglowodany bym nie dawał zbyt dużo. Rozumiem, że chcesz to dać jako sezonowy dodatek a nie stały komponent

Mariusz tylko po co, opasowi dają i nic im nie jest ale mlecznym ja bym nie cudował

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v