Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, bratrolnika napisał:

Ale to chyba nie do poziomowania, tylko do podnoszenia całych lanc, a tam lance 15, to pod ciężarem powinno opadać 

Zależy od konstrukcji może się okazać że ciężar jest duży i dojdzie do gwałtownego opadania lub podnoszenia. Wtedy producent stosuje siłownik dwustronnego działania zamiast dławika. 

Opublikowano
8 minut temu, jacor73 napisał:

No nie przesadzaj, w naszym wieku pomachać siekierką, to dla zdrowotności 

A plastik to forma mata szklana , żywica i jeszcze lepsze niż blacha

Dla  zdrowotności to przegnał bym żonę po,, kwadracie'',a nie siekierką machał

• Haha 3
Opublikowano
15 minut temu, hubertb napisał:

Zależy od konstrukcji może się okazać że ciężar jest duży i dojdzie do gwałtownego opadania lub podnoszenia. Wtedy producent stosuje siłownik dwustronnego działania zamiast dławika. 

C330 jakiejś tam mega wydajnej pompy nie ma, a wsadzić dławik żaden problem 

13 minut temu, DANDYS napisał:

Z tych płyt pantoni stawiają, nawet wozidlem przejechałem taka 4m o Jezu jaki problem był

Hale stawiają z grubszych, 8-10cm, te moje panele to z bram magazynowych 

Opublikowano
22 minuty temu, Baks00 napisał:

Dla  zdrowotności to przegnał bym żonę po,, kwadracie'',a nie siekierką machał

To zależy, na co dzień "przegania" się żonę, a od święta macha się siekierką, chyba że Ty masz odwrotnie🤣

Opublikowano
46 minut temu, DANDYS napisał:

Z tych płyt pantoni stawiają, nawet wozidlem przejechałem taka 4m o Jezu jaki problem był

trochę problem. 

bo z tysiaka zmarnowałeś ,towar produkowany pod zamówienie indywidualne i odcienia też już mogą nie dobrać. 

Opublikowano

Dobra Panocki, czas na wiejską imprezę.%%%Dobrze się tak spotkać całą wichurą pogadać, popić,potancowac,wiem jeszcze popieprzyc ale to już we własnym zakresie 😉

Opublikowano
1 minutę temu, Baks00 napisał:

Dobra Panocki, czas na wiejską imprezę.%%%Dobrze się tak spotkać całą wichurą pogadać, popić,potancowac,wiem jeszcze popieprzyc ale to już we własnym zakresie 😉

Ja na 19 idę z żoną do remizy. Ta sie juz stroi z pol godziny,ja jeszcze mam czas,ale najwazniejsze ze wódeczka schłodzona%%%

Opublikowano
HF86 napisał:

46 minut temu, DANDYS napisał:

trochę problem. 

bo z tysiaka zmarnowałeś ,towar produkowany pod zamówienie indywidualne i odcienia też już mogą nie dobrać. 

ciasny zakręt 🥲i gadałem przez tel 🤣

przecież jeszcze gamoń mi postawił (idealnie się wpasował za wozidlo że nie widziałem ) a miałem szybko jechać po zawiesia ,i skasowałem nowa toyotę, 🤭

Opublikowano
5 minut temu, Belaruss820 napisał:

Ja na 19 idę z żoną do remizy. Ta sie juz stroi z pol godziny,ja jeszcze mam czas,ale najwazniejsze ze wódeczka schłodzona%%%

👍 Skąd ja to znam🤦

Co do %%% -PKWN ,

Sąsiad przyszedł  żelazka pożyczyć 🤭😉

IMG20230211171525.jpg

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Qwazi napisał:

Dzięki...ale nie mój...chociaż na pewno nim pojeżdżę 🤔

Dawej punczka łasuchu 

Gość nie byle jaki to i Aneta pączki upiekła 🤔😉

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
Przed chwilą, szymon09875 napisał:

@Qwazi? Ja wiem że Łęczyca i Poddębice a czy Uniejów 🤔

Tak Łęczyca, Poddębice, Uniejów, Ozorków.

Szerokości i dzięki za odwiedziny i fajne pogaduchy☺️

1 minutę temu, Łolek napisał:

Dawej punczka łasuchu 

Przybywej...jeszcze są...bo jak wrócę z obory to może być za późno 🤭

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Baks00 napisał:

👍 Skąd ja to znam🤦

Co do %%% -PKWN ,

Sąsiad przyszedł  żelazka pożyczyć 🤭😉

IMG20230211171525.jpg

Ja mialem isc do sąsiadów ale spotkamy sie juz na miejscu.

2 minuty temu, Morion napisał:

Ma ktoś może ziarno orkiszu na sprzedaż ? Najlepiej z ekologii.

Mialem 100kg ale zesrutowalem. 100% ekologia ale papieru na to nie mam bo to z dzialki sasiada co sie zamienilismy i oddal mi razem z pszenicą kilka ar dzialka.

Opublikowano
28 minut temu, HF86 napisał:

trochę problem. 

Po paru latach od postawienia hali wymienialiśmy uszkodzone panele ścienne, da się zamówić z identycznym przetłoczeniem, kolor to wiadomo, zależy jak wypalony ten co już na ścianie jest

Opublikowano
3 minuty temu, Belaruss820 napisał:

Ja mialem isc do sąsiadów ale spotkamy sie juz na miejscu.

Mialem 100kg ale zesrutowalem. 100% ekologia ale papieru na to nie mam bo to z dzialki sasiada co sie zamienilismy i oddal mi razem z pszenicą kilka ar dzialka.

50 by wystarczyło, bo to na mąkę, a papier zbędny, grunt by nawozów nie zawierała, ale jak poszła na śrut to i tak po promach.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v