Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
6 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Witajcie 

Co wam powiem to powiem , szkoda tych krów likwidować , fv dziś będzie  może 10 tyś , ale nie mam już siły przy tym łazić 🤨

Pokaż wypłatę tej swojej to się do krów przekona i doić pomoże.

Opublikowano
7 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Witajcie 

Co wam powiem to powiem , szkoda tych krów likwidować , fv dziś będzie  może 10 tyś , ale nie mam już siły przy tym łazić 🤨

O następny emeryt poniedziałkowy 🤭. Trzeba było wczoraj ze dwie setki mniej😁

• Haha 1
Opublikowano
17 godzin temu, hubertb napisał:
17 godzin temu, hubertb napisał:

jeśli coś nie było robione 30 czy 40 lat to ten pierwszy raz będzie jak utrata dziewictwa, następne są już tylko powtórką. Łapiesz? 

Łapię to orka i to orka 😁

Opublikowano
14 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Witajcie 

I u mnie dziś niewielka fv będzie wystawiona ale kasa za dwa tygodnie 

7 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Moja Pani dziś przyjedzie na załadunek zobaczyć skąd się pipiniążki w gospodarstwie biorą 🤣a przy okazji przywiezie dziedzica do pilnowania 🤭

• Like 3
Opublikowano
11 minut temu, Qwazi napisał:

Zobaczymy. Jak nie to będziemy dalej myśleć. Chociaż teraz jeszcze nie do końca będzie to miarodajne 

Idzie 2 kilo mixu w tym tylko 0,5 kukurydzy 

Do tego Ospa z większym białkiem

Opublikowano
Przed chwilą, Strongman napisał:

U mnie za 3 dni za bydło płacą.

Dziś pierwszy raz lubelaki z mojego gospodarstwa biorą. Klasyfikator proponował przelew natychmiastowy ale mnie nie pilno

Opublikowano

Uwaga ogłoszenie duszpasterskie.

Szukam domów dla dwóch szczeniaków (suczki i pieska). Szczeniaki są po bernardynie krótkowłosym (matka) i berneńczyku (ojciec) - zdjęcia rodziców na końcu. Maluchy urodziły się 15 listopada 2022 roku. Są już po dwóch wizytach u weterynarza (2x odrobaczanie i szczepienie) i mają założone książeczki. Dodatkowo zostały podane im krople przeciw kleszczom 

Szczeniaki są już na karmie stałej i piją wodę. Można odbierać je już teraz . Jedyny wkład, to cena nie większa niż 200zł jedynie za opiekę pielęgnacyjną (usługi weterynaryjne oraz karma, duuużo karmy :)). 

Priorytet dla mnie to dom z ogrodzeniem dla maluchów.

Odbiór osobisty, gm . Drelów LBI

Pierwsze zdjęcie to piesek, drugie to sunia. 

1673097274373.jpeg

1673097229325.jpeg

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Karol6130 napisał:

Idzie 2 kilo mixu w tym tylko 0,5 kukurydzy 

Do tego Ospa z większym białkiem

Tak. Ale czas krótki. To się jeszcze będzie przestawiać 

9 minut temu, soltys48 napisał:

Moja Pani dziś przyjedzie na załadunek zobaczyć skąd się pipiniążki w gospodarstwie biorą 🤣a przy okazji przywiezie dziedzica do pilnowania 🤭

Znaczy wizytacja się odbędzie 🤭

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, soltys48 napisał:

Dziś pierwszy raz lubelaki z mojego gospodarstwa biorą. Klasyfikator proponował przelew natychmiastowy ale mnie nie pilno

Lubelaki

Kto się wybrał w drogę ?

Opublikowano
22 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

To może styczniową , będzie większa 😉

23 minuty temu, Qwazi napisał:

O następny emeryt poniedziałkowy 🤭. Trzeba było wczoraj ze dwie setki mniej😁

Mariusz ja nie pije , nie mam już siły z tymi taczkami i bańkami 😉

Opublikowano
7 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Mariusz ja nie pije , nie mam już siły z tymi taczkami i bańkami 😉

Se pracownika zatrudnij 😉😉 nie będziesz musiał robić a kasa na konto dalej będzie taka przychodzić 😉😉

Opublikowano
18 minut temu, Strongman napisał:

U mnie do 3 dni za bydło płacą.Tak pozytywnie.

Mój na drugi dzień płaci

Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

10 tyś , ale nie mam już siły przy tym łazić 🤨

te 10tys to litry 🤔 to niezła kasa po 3 zeta 🙆‍♂️

Strongman napisał:

U mnie do 3 dni za bydło płacą.Tak pozytywnie.

a mi jak chcę to tego samego dnia albo gotówa

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v