Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Najpierw był lincz tych co pisali że będą obniżki cen mleka a teraz Ci co mieli największy udział w tym linczu bo jak oni śmieli pisać że będą obniżki. A teraz się licytują który zgadnie najniższą cenę i natym forum piszą o obnżkach Ci co nie mają nic wspólnego z mlekiem 

Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, OptimuSPrimes napisał:

Napewno nie ciesząc się z obniżek na forum ze komuś tyle obniża a komuś tyle bo siła rzeczy spadnie wszędzie i wtedy będzie ból d*py .bo jak obniżka na ta chwile kogoś nie dotyczy to rży i robi podśmiechujki .forum miało dotyczyć cen mleka jako źródło informacji a nie miejsce na smiechowisko dla dzieci

Tu nie o to chodzi. Porównywanie cen pręży obniżkach jest ważne bo wtedy wychodzi która mleczarnia jest mocna bo gdy jest przerzut drogi to kazda lepszy Poland food płaci

Edytowane przez Mateusz1q
  • Like 1
Opublikowano

Osm Koło zaskakuje, właśnie dostałem SMS, po ogromnej styczniowej obniżce cena za luty bez zmian. Co nie zmienia faktu, że spodziewam się za styczeń ceny brutto w granicach 2,15-2,20, ale to jeszcze zależy czy dobrze zbadają parametry. Słyszałem też plotki, że na niektórych trasach dostawcy dostali kartki o wodzie w mleku, czy mógłby to ktoś potwierdzić? 

Opublikowano

Zaczyna się sprawdzać. Nie mówiłem wtedy że krach będzie zaraz tylko najpierw musi być Górka.  A teraz będzie już wszystko z górki leciało będzie się lała krew będzie się działo apogeum lipiec . Bogdan MlekpolLover potwierdził cenę rospudy 

Opublikowano

Jasne... Wystawili cennik ze źle policzony  gdzie choćby nawet wedle  tych stawek cena powinna być 1,46 a nie z 1,19.. 🤭

Wysłał im pewnie ten co wczoraj albo dzis ma dopiero być 🤣🤣🤣🤣🤣

Opublikowano
11 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Jasne... Wystawili cennik ze źle policzony  gdzie choćby nawet wedle  tych stawek cena powinna być 1,46 a nie z 1,19.. 🤭

Wysłał im pewnie ten co wczoraj albo dzis ma dopiero być 🤣🤣🤣🤣🤣

To temu wczoraj Rospuda tak samochodami dostawców obstawiona była?

Opublikowano
3 godziny temu, lusjan napisał:

Ja tam nie mówię, że tak jest, tylko co prezes powiedział, ale wcale by mnie to nie zdziwiło. Bo to pierwszy raz na zachodzie można, a w Polsce nie? 

W Polsce też można tylko nikt nie chce.Nasi wolą cicho siedzieć w temacie rolników bo to dla starej UE ważny temat a wzamian dostają bonusu na infrastrukturę i inne granty.Ue też w zamian przymyka oko na niektóre nieprawidłowości.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, alfa napisał:

Zaczyna się sprawdzać. Nie mówiłem wtedy że krach będzie zaraz tylko najpierw musi być Górka.  A teraz będzie już wszystko z górki leciało będzie się lała krew będzie się działo apogeum lipiec . Bogdan MlekpolLover potwierdził cenę rospudy 

Jesteś chory

Opublikowano
33 minuty temu, ubogiwladek napisał:

Poprawka,  osm końskie 30 gr w dół od stycznia :d znaczy się za luty . Za styczeń było też-30

Dostaliście juz kartki?to ile za ostatni msc Ci wyjdzie?chyba  poniżej 2zl netto? 

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, kocmen24 napisał:

Jesteś chory

A niby dlaczego że mówie że kryzys będzie?  Będzie i to za***isty będzie płacz i lament i to nie tylko na mleku . Bo jakoś nie widzę żeby części serwisy czy folia jakieś Witaminy itp spadały.  Podobnie było w 2013 było 2 zł za mleko wieszczyli 3 zł jeblo na 1 zł to tylko niewielka część zbankrutowała bo ludzie nie byli jeszcze wtedy tacy pazerni i przeinwestowani jak dziś a i środki do produkcji stały w miejscu i nawozy a kase się odkładało.  I ktoś powie ze ja chory . Wspomnicie moje słowa w lipcu tak jak z pół roku temu mowilem że odrazu po nowym roku już będzie widać.  Ta cena mleka nie jest niczym logicznym podparta tylko spekulacja giełdową i zakupami przez chiny . Wmawiajcie sobie o serze z Niemiec a widzieliście cenę polskiego?  Nikt go nie chce i leży w magazynie . A za pasem kolejny konflikt chiny Tajwan usa a co wtedy ? Waluty typu dolar euro jen japoński funt lecą na historyczne minima a co wtedy ? Mleczarnie typu mlekpol mlekovita gizycko i wiele innych placi dostawców bezcen . Trzeba trochę rozumować działanie giełdy konfliktów spekulacji itp 

A no na chwilę może się trend odwrócić ale tylko w przypadku że chiny decyduja zaatakowac w 24 roku  I jeszcze dokupia proszku sera i masła potężne ilości bo później będą miały długie sankcje 

Edytowane przez alfa
  • Like 3
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Jak w bieżącym 2026 roku w waszych okolicach i u waszych dostawców kształtują się ceny paliw zarówno jeśli chodzi o sprzedaż detaliczną jak i hurtową. 

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
  • Dodaj nową pozycję...
v