Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A ja mam 30 dojnych (doje teraz 24) 20 litry średnio od sztuki w zbiorniku .Dostaje 1200zł dziennie na pasze oddam 200 i nie wiem co z kasa robić ....i na ch...j mi 10 -12 tyś od krowy skoro przy 7 mam to samo ...

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, krzychu121 napisał:

Mlekpol dorzuca do listopada jeszcze 10 gr i taka sama cena zostaję w grudniu. Czyli przy dobrych parametrach około 2,3 netto 

Już jest nowy cennik? Ale za październik była jednorazowa premia...

Opublikowano
13 minut temu, pawel111000 napisał:

Mlekpol + 10 gr za listopad i grudzień

Mlekpol dołożył 10 gr do listopada i cena zostaję ta sama na grudzień. 

Według tego co napisałeś to wychodzi że w grudniu tez +10 gr. A cena zostaję z listopada. 

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, krzychu121 napisał:

Mlekpol dołożył 10 gr do listopada i cena zostaję ta sama na grudzień. 

Według tego co napisałeś to wychodzi że w grudniu tez +10 gr. A cena zostaję z listopada. 

To w porównaniu z wrześniem ile do góry?

Opublikowano
23 minuty temu, Bercik92 napisał:

To w porównaniu z wrześniem ile do góry?

Nie pamiętam ile było we wrześniu.

W mailu jest napisane. Cena podstawowa 1,50, premia okresowa na listopad i grudzień 69 gr. To razem daje 2.19 netto podstawy. Jak masz dobre parametry to w górę, jak słabe to w dół. 

• Thanks 1
Opublikowano

A w Mlekpolu były plotki że 50gr mieli dać . No nic obiecałem sobie że jak nie dadzą to mam 3 sztuki do sprzedania więc w poniedziałek jadą na ubojnie może wyrówna się z tymi 50 gr 😂😂😂

U nas w tym roku ci najwięksi to największe płaczki .  Kiszonki z traw mało z kukurydzy mało . U każdego z nich zakupiono po kilka tirów wysłodków i kilka tirów kukurydzy wszystko w rękawy. Jedyny plus że na pewno mleko podskoczy od takich rarytasów 😉

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, greg1985 napisał:

A w Mlekpolu były plotki że 50gr mieli dać . No nic obiecałem sobie że jak nie dadzą to mam 3 sztuki do sprzedania więc w poniedziałek jadą na ubojnie może wyrówna się z tymi 50 gr 😂😂😂

U nas w tym roku ci najwięksi to największe płaczki .  Kiszonki z traw mało z kukurydzy mało . U każdego z nich zakupiono po kilka tirów wysłodków i kilka tirów kukurydzy wszystko w rękawy. Jedyny plus że na pewno mleko podskoczy od takich rarytasów 😉

Miejmy nadzieję że przed świętami wpadnie kolejna podwyżka za grudzień. Te 20-30 gr było by ok. 

Za listopad dorzucili to trzeba liczyć na to że i za grudzień nas zaskoczą :)

• Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, greg1985 napisał:

FB_IMG_1696995971099.jpg

28 minut temu, Krechoses11 napisał:

mlekpol często daje takie premie na miesiąc wstecz ?

Nie przypominam sobie aby tak było 

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, vat napisał:

Mlekpol chyba wystraszył się, że dużo osób zakończy produkcję skoro podał cenę z wyprzedzeniem

Myślisz że kogoś 20gr przekona do kolejnego roku pracy? Może 1 na 100

• Like 1
Opublikowano
24 minuty temu, Mateusz1q napisał:

Myślisz że kogoś 20gr przekona do kolejnego roku pracy? Może 1 na 100

Czemu roku? Wypowiedzenie chyba 3msc. 

Podwyżka niesie zawsze ze sobą jakąś nadzieję, że będzie lepiej. Np. Znajomy mówił że jak nie podniosą ceny to nie kupuje wysłodek, spasie to co.ma i finito. Ale ile w tym prawdy, wielu kończy i kończy...

Opublikowano
34 minuty temu, vat napisał:

Mlekpol chyba wystraszył się, że dużo osób zakończy produkcję skoro podał cenę z wyprzedzeniem

Mlekpol od ponad  roku podaje cenę z wyprzedzeniem więc to nie jest żadne zaskoczenie. W sumie to według UOKiK każda mleczarnia powinna podawać cene z wyprzedzeniem. Zaskoczeniem jest to że znaliśmy już cenę na listopad a dorzucili jeszcze 10 gr do tej ceny. Co zdazyło się pierwszy raz odkąd podają cenę na kolejny miesiąc. Miejmy nadzieję że w grudniu tez będziemy miło zaskoczeni i dorzucą coś znowu 

• Like 4
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, vat napisał:

Czemu roku? Wypowiedzenie chyba 3msc. 

Podwyżka niesie zawsze ze sobą jakąś nadzieję, że będzie lepiej. Np. Znajomy mówił że jak nie podniosą ceny to nie kupuje wysłodek, spasie to co.ma i finito. Ale ile w tym prawdy, wielu kończy i kończy...

...i skończyć nie może😉 ja sam znałem takich dwóch co chyba z 3 lata ciągle jak się z nimi widziałem to się nie opłaca i będą likwidowali...rzeczywiście zlikwidowali ale zajęło im to ze 3-4 lata...nie jest łatwo przyzwyczajenia zmienić😁

Edytowane przez MariuszDe
  • Like 1
Opublikowano
25 minut temu, Zibifarmer napisał:

A co do auta za 200k to co w tym nadzwyczajnego? Nie tylko obora człowiek żyje. I 200k w obecnych czasach to wcale nie jest dużo na nowe auto.  Niektórzy całe życie w gnoju siedzą, dom zaniedbany, auto z lat 90 i tylko w maszyny i oborę wszystko wladowane. Bez sensu, po co to wszystko? 

Czyli co, lepiej jechać w niedzielę do kościoła się pokazać a gnój dalej taczką  wywalać?

Opublikowano

@Kowalsky30 nie kościółem też człowiek tylko żyje  zwykle zakupy imprezy bale wycieczki itp za tą ciężka prace należy się jeździć dobrymi furami i nie kupuje się jej po to żeby pod kościołem pokazać bo to dla mnie ma być wygodnie bezpiecznie i komfortowo . Mówisz taczka gnój wywalać no nie wiem co kto woli tylko że życie to wredna bestia będziesz zapierdalal całe życie babral gówno itp i nagle bach nie ma ciebie i rodziną znajomi przychodza do ciebie 1 listopada a człowiek nawet dobrym samochodem nie pojeździł łacha z wysokiej pułki nie założył i do dobrej restauracji i wczasy nie pojechał . Tak u mnie nie dawno w rodzinie było chłop oszczędzał wszystko w gospodarkę 48 lat i do piasku . Także wolę drogie fury drogie ubrania drogie restauracje i że tak powiem piękne kobiety bo nie wiesz co będzie jutro 

• Like 11
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez konteno
      Jak w bieżącym 2026 roku w waszych okolicach i u waszych dostawców kształtują się ceny paliw zarówno jeśli chodzi o sprzedaż detaliczną jak i hurtową. 

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
  • Dodaj nową pozycję...
v