Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
MarcinZetor8011 napisał:

To jaka cena Ci wyjdzie? Bo Lacpol Piotrków kujawski (właściciel Polmlek) wyjdzie 1.5 zł przy 15tys. 😐.

Na tym forum nie dowiesz się jaką cenę i ilość ma Radek czy Sławek 🤭

gregor1284 napisał:

No to dobrze chyba?

No raczej 🙃

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, radekz200 napisał:

ja nie mogę się chwalić 😂 a sławek nie chce 

Mi mówił że chce

Opublikowano
10 minut temu, MlekpolLover napisał:

Może ktoś wie jak Filipów. Zastanawiam się nad zmianą mleczarni. 

U mnie będzie 2,02. 

Niestety to już koniec ... to jest już koniec. 

Bogdana pytaj 😀

Opublikowano
radekz200 napisał:

14 minut temu, Bercik92 napisał:

Na tym forum nie dowiesz się jaką cenę i ilość ma Radek czy Sławek 🤭

No raczej 🙃

ja nie mogę się chwalić 😂 a sławek nie chce 

boję się o cieboe byś zawału nie dostał 🤭😁

• Haha 1
Opublikowano

3 złote brutto z plusem to była cena adekwatna do wykonywanej pracy. 2,5 brutto to były pieniądze za które dało się żyć(rozumieć jako odłożyć, zainwestować w gospodarstwo). Cena koło 2 zł to już wegetacja a tu końca obniżek nie widać. Mlekpol tak  wymyślił nowy cennik by znowu były widełki do kolejnych obniżek. Przy staraj wersji możliwości te się wyczerpały. Kuźwa ile jeszcze!!!

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Cena GUS za kwiecień 216 zł za hl . Mlekpol musiał zmienić zasady wyceny mleka bo mu się w portfelu nie zgadzało 😂😂. Długo  z tym cennikiem nie wytrzymali bo rok a miało być tak pięknie tak zachwalali że tak sprawiedliwie będzie i cena stabilna i takich gwałtownych spadków miało nie być a tu od grudnia do czerwca ponad 1 zł do dołu 🤦🤦🤦🤦

Edytowane przez greg1985
Opublikowano

Ja się zastanawiam jak jeszcze funkcjonują Ci którzy mają np 1.50 i poniżej ten kwoty. Czy obcięli pasze i tylko treściwe dają, nie mają kredytów ??? Czy może biorą je żeby przetrwać a może coś się zmieni. W mlekpolu podejrzewam że max aktualna bazowa pozostanie do końca roku o ile jeszcze gorzej. Z pasza jest tragedia totalna więc na samą objętościowke nie ma najmniejszych szans. Teraz albo rezygnacja pozostanie albo drastyczna redukcja żeby wykarmić, kredyty do końca spłacić i do widzenia. Wiadomo tanie mleko też nie będzie w nieskończoność tym bardziej że w następnym roku będzie  dużo, dużo mniej mleka

Opublikowano
1 godzinę temu, greg1985 napisał:

A to nie ty w Piątnicy do kierowniczki z kwiatami jechałeś żeby cię przyjęli 😂😂😂

Twardzi są w tej Piątnicy. Nie przyjmują nikogo. Ale walka trwa. Nie poddam się tak łatwo. Moje białeczko 3,5 zasługuje na właściwe traktowanie a nie na 0,8 średniej arytmetycznej. 

• Like 1
Opublikowano

Ma ktoś znajomego prawnika? Nie wiem czy dobrze myślę ale w tej sytuacji lepiej nie zgodzić się na nowy cennik tylko na stary i stara cenę podstawową która wynosiła 2,36 . Nie było żadnej premi więc na czerwiec też by ta cena została 

Opublikowano
6 minut temu, greg1985 napisał:

Cena GUS za kwiecień 216 zł za hl . Mlekpol musiał zmienić zasady wyceny mleka bo mu się w portfelu nie zgadzało 😂😂. Długo  z tym cennikiem nie wytrzymali bo rok a miało być tak pięknie tak zachwalali że tak sprawiedliwie będzie i cena stabilna i takich gwałtownych spadków miało nie być a tu od grudnia do czerwca ponad 1 zł do dołu 🤦🤦🤦🤦.

Wiadomo jeszcze ktoś musiał zapłacić za tą wielką imprezę którą Mlekpol zorganizował a ile z tego wyszło pożytku to uj wie 🤷

No były te średnie i nie wyżej niż cena średnia z roku. Teraz jest 0.8 średniej. Ja oczekiwałem obniżki. Wg stareg cennika byłoby to 7 gr. I ok. A tu zmiana zasad gry nagle. Numer jakby sam Tusk go wykonywał. 

• Like 1
Opublikowano
5 godzin temu, krzychu121 napisał:

Tak sobie myślę że faktycznie trzeba się odwołać i oddawać w czerwcu według poprzedniego cennika. Do tej pory dawali duże premie okresowe za dany miesiąc więc się nie opłacało bo wychodziło by mniej. Ale teraz według starego cennika wyszło by 2.29 netto za czerwiec podstawy. Jest zapis że cena bazowa to średnia z dwóch pierwszych miesięcy kwartału poprzedzającego miesiąc dostawa ale nie większa niż średnia cena za poprzedni rok. Więc wychodzi te 2.29 netto bez żadnych dodatków. Dopiero w nowym cenniku za czerwiec jest współczynnik korygujący 0,8. I dodana premia. 

Właśnie się zastanawiam jaką cenę dadzą w sytuacji gdy nie zgodzisz się na aktualny cennik. Szczerze to wątpię w to że np ok Kowalski, nie zgadzasz się  na proponowaną cenę to będziesz miał te 2.29. Haczyk gdzieś musi być, nie sądzisz??? 

Opublikowano
4 minuty temu, MlekpolLover napisał:

Twardzi są w tej Piątnicy. Nie przyjmują nikogo. Ale walka trwa. Nie poddam się tak łatwo. Moje białeczko 3,5 zasługuje na właściwe traktowanie a nie na 0,8 średniej arytmetycznej. 

Drugą razu weź Jeszcze czekoladki i kwiaty może wtedy się uda 🤭😂

Szkoda że mlekowita nie przyjmuję tak to bym odrazu uciekł od złodziei z Polmleku 

Opublikowano
1 minutę temu, MlekpolLover napisał:

No były te średnie i nie wyżej niż cena średnia z roku. Teraz jest 0.8 średniej. Ja oczekiwałem obniżki. Wg stareg cennika byłoby to 7 gr. I ok. A tu zmiana zasad gry nagle. Numer jakby sam Tusk go wykonywał. 

Dokładnie niczym Tusk. Bedzie tak jak mówię a w rzeczywistośći myśli w huku was mam, zrobię tak jak mi się podoba żeby tylko kasa się zgadzała 

Opublikowano
1 minutę temu, dantur96 napisał:

Myślę, że będzie trzeba zastosować bardziej radykalne środki. No weźcie 2,02. to u mnie wychodzi 37 groszy obniżki. Ale ten cennik to co. jaki to sens z tym gusem się bawić. Miało być tak pieknie. Teraz 0,8 gusu. A poten co 0,7 albo 0,5. nie no to to bez sensu. co ja krowom powiem.

Opublikowano
4 minuty temu, dantur96 napisał:

Szkoda że mlekowita nie przyjmuję tak to bym odrazu uciekł od złodziei z Polmleku 

skąd wiesz ze nie przyjmuje ?

Opublikowano
3 minuty temu, konradek88 napisał:

Właśnie się zastanawiam jaką cenę dadzą w sytuacji gdy nie zgodzisz się na aktualny cennik. Szczerze to wątpię w to że np ok Kowalski, nie zgadzasz się  na proponowaną cenę to będziesz miał te 2.29. Haczyk gdzieś musi być, nie sądzisz??? 

Dlatego trzeba zagadać z kimś  kto się na tym zna. Wcześniej było dużo premi która tyczyla się danego miesiąca więc jak ktoś chciał stary cennik to pozostawał bez premii w kolejnym miesiącu. Teraz nie było premi w maju 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v