Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Rolniik122 napisał:

można znam przypadek, gdzie są dwa gospodarstwa pod jednym numerem domu. Żona osobno mąż osobno. Gdzie większa cena tam leci 3/4 mleka ze zbiornika gdzie mniej tam idzie 200 litrów, oby kary nie przywalili. Jak sie go pytają gdzie jest mleko, to odpowiada "krowy zasuszyłem, są wysokocielne" hehe

Nic nie zrobią 

Opublikowano

Konteno mam Kartę Dużej Rodziny jak cię to interesuje.😜 Ja napisałam ogólnie o młodzieży nie tylko swoich dzieciach i akurat nie chcę  żeby tak się męczyły jak ich rodzice. Jak jest zdrowie to i owszem, miałam chwilowo  pracownika zarejestrowanego, akurat gdy byłam świeżo po operacji wy***przył bez wypowiedzenia musiałam ze szwami iść doić. Dobrze, że  nowoczesna obora to lżej się pracuje, nie trzeba dźwigać. Wcześniej mąż z ręką w gipsie doił jak ją  złamał dlatego nie chcę takiego losu dla moich dzieci. Bo tu nie ma zwolnień, a jak nas oboje wziął covid... 🙉

• Like 2
Opublikowano
8 godzin temu, Krowiarka napisał:

Konteno mam Kartę Dużej Rodziny jak cię to interesuje.😜 Ja napisałam ogólnie o młodzieży nie tylko swoich dzieciach i akurat nie chcę  żeby tak się męczyły jak ich rodzice. Jak jest zdrowie to i owszem, miałam chwilowo  pracownika zarejestrowanego, akurat gdy byłam świeżo po operacji wy***przył bez wypowiedzenia musiałam ze szwami iść doić. Dobrze, że  nowoczesna obora to lżej się pracuje, nie trzeba dźwigać. Wcześniej mąż z ręką w gipsie doił jak ją  złamał dlatego nie chcę takiego losu dla moich dzieci. Bo tu nie ma zwolnień, a jak nas oboje wziął covid... 🙉

A później przychodzi przelew... Dzieci pobudowane, wykształcone. Które mają tak dobrze w mieście? Jednostki 

Opublikowano
8 minut temu, Mateusz1q napisał:

A później przychodzi przelew... Dzieci pobudowane, wykształcone. Które mają tak dobrze w mieście? Jednostki 

Oj nie wszyscy, ja gdybym w swoim czasie miał możliwość zdobycia wykształcenia to bym poszedł na studia a że tak nie było no to tylko średnie i krowy. Nie każdy ma bogatych rodziców lub otrzymuje dobrze prosperujące gospodarstwo. W mieście ludzie mają przynajmniej szansę zdobycia wykształcenia a często i z tego nie potrafią skorzystać. Znowu jeżeli na wsi jest tak dobrze to czemu nikt z miasta nie przyjdzie w dzisiejszych czasach na wieś?

• Like 4
Opublikowano
12 minut temu, Grinch1 napisał:

Oj nie wszyscy, ja gdybym w swoim czasie miał możliwość zdobycia wykształcenia to bym poszedł na studia a że tak nie było no to tylko średnie i krowy. Nie każdy ma bogatych rodziców lub otrzymuje dobrze prosperujące gospodarstwo. W mieście ludzie mają przynajmniej szansę zdobycia wykształcenia a często i z tego nie potrafią skorzystać. Znowu jeżeli na wsi jest tak dobrze to czemu nikt z miasta nie przyjdzie w dzisiejszych czasach na wieś?

Łój łój gdybys chciał to byś die uczył tu nie masz racji , kto chce się uczyć to nieważne czy z miasta czy że wsi zależy od ambicji tylko że znam ludzi co po studiach ,  a w kurnikach robią. 

Co do porównania miasto i wieś  to już w standardzie życia to widzę wyższy standard na wsi aniżeli te jak te szczury w tych klatkach blokowych .

Nikt z miasta nie przyjdzie bo w rolnictwie trzeba pracowac a co najważniejsze myśleć,  te dzbany miejskie nie umieją ni jednego ni drugiego .

• Like 5
Opublikowano

Nie pamiętam kiedy padał deszcz, a tu kolejne 2 tygodnie bez opadów wieszczą. Oj sztuczna to pogoda, czego Polacy nie chcieli przyjąć od sąsiadów, to teraz znajdzie miejsce w naszym kraju, bo część naszego wyschnie, a cześć zgnije.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

to wypij jeszcze drugą ,,piędziesiątke,, i zamykaj 😁🤪

Najlepiej ,,sete" i ogóra😜

1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Mogę pomóc 

Przecie Ty nie pijący😜

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, slawek74 napisał:

kiedyś mówili sete i galarete 🤪

Jooooo ,a w knajpie podawali gotowane jajko ,bo bez ,,zagrychy ''ni uja  a piwo do obiadu ,a w kanę z nalewaka ni uja . Ten koniec lat osiemdziesiątych . Ale za to w knajpie jak w ulu .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v