Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, Bogdan_ja napisał:

bieda małorolnych w większości jest dziedziczna bo  kolejne pokolenia nie mają głowy aby cokolwiek zwiększyć ...

Choć nie zawsze tak jest. 

Poprostu nie mają warunków do rozwoju. 

Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Niech ta mateczka Unia się rozpadnie to ciekawe co będzie z cenami ziemi 

A co ma być ...jest drogo będzie jeszcze drożej ...

krowiarze 20/30ha co posplacali już obory i sprzęt latają jak poparzone za ziemia 🤭

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, Leszy napisał:

Jednak inaczej było. Przede wszystkim była podaż. Teraz jej nie ma. Gdybać sobie można. 

Najbardziej jednak śmieszne jest samouwielbienie tych co wtedy kupili, a rzadko nie potrafią nawet tej ziemi uprawić. Oraz przepisać komu nie mają, bo więzi rodzinne pielęgnowali jak tą ziemię 😜 

O toto to. 

Opublikowano
6 minut temu, Bogdan_ja napisał:

krowiarze 20/30ha co posplacali już obory i sprzęt latają jak poparzone za ziemia 🤭

Dla tych ludzi chyba już nie ma ratunku 

• Haha 4
Opublikowano (edytowane)

No ja żebym syna nie miał to bym nic nie robił i spał na kasie tera 🤣🤣🤣🤣

choć i tak mi niczego nie brak 

syn tyz nie chce sam 90 ha uprawiać 🤷‍♂️

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
1 godzinę temu, Bogdan_ja napisał:

Jak coś złapią to ich wygrana. Tobie przykro, że czas twój mija? Nie wiem po co innego takie wpisy? 

Opublikowano

Nikt nie ma kryształowej kuli u nas w okolicy w latach 90 była ziemia do kupienia za 1tys za ha z tym że to klasa 5 ,lub 6 i piachy i kamień nikt nie chciał tego wziąć i 10lat później zaczęli kupować ta ziemię pod kopalnie na początku po 30tys a później po 70 jakby ktoś wiedział co się ,,świeci,,to by teraz był milionerem....

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Leszy napisał:

Jak coś złapią to ich wygrana. Tobie przykro, że czas twój mija? Nie wiem po co innego takie wpisy? 

Ale dobrze robią ,nie mówię że nie ...bez ziemi nimo gospodarzenia ot wystarczy na mało stopę po paczec jak się telepie  ...Jak to poco to szczera prawda ,ci co myślą że ziemia będzie taniec są w błedzie ...

• Like 1
Opublikowano

Ale i tak jej ze sobą nie zabierzesz.

Tyle samo po tobie co i po innych...kupka gnoju....

Opublikowano (edytowane)

co mi ma być przykro że się zefrajerowali i nie kupowali jak było tanio ...To głupcy tera przepłacają i lgaja o ziemie 

Nie zabiorę ale dzieciom zostawię i nie będą musieli się za porobkow najmować 🤣

po tobie to fakt że tyko smród zostanie 🤭🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Opublikowano (edytowane)

Są inne fachy...

Nie to że dla kłótni... Jakoś mam wrażenie...sam zostałeś z tym bogactwem swym.

Dalej nie ciągnę tego tematu. Zauważ tylko że nie każdy w ziemię wierzy. 

Twój rozkład też pachniał nie będzie 😄

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano

Ja... ten co nie wierzył dziś czapko zamiata przed panami bo krowy trza czymś nakarmić ...🤭

Ja tam wolę mieć swoje jak czpakować o czyje ...😜

syn tyz nie musi się martwić i przepłacać ...

Opublikowano (edytowane)

Aleś Ty głupi....

Narka...

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano (edytowane)

tocz se  te kulki i sr** w gatki żeby cię kto nie zakapowal ...ja się nie zniżam do takiego czegoś ...🤭

zara będzie mleko po 1,5 zł i dołączy kolega do ciebie 🤣

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, PRIMO napisał:

Choć nie zawsze tak jest. 

Poprostu nie mają warunków do rozwoju. 

Otoz to, u nas nikt nie chce sprzedac bo doplaty no i niestety sa tacy co im na tym robia, a tamci chodza i sie smieja

Garwolin 2gr na jed tłuszczu 1gr na jed białka w dół. 

Edytowane przez oniak
Opublikowano
9 minut temu, TheDuke napisał:

W latach 90 tych ojciec za dzierżawę płacił 300 zł za hektar a ja teraz sam dostaje dzierżawy 4000 zł za hektar. Krowiarz doi a ja zbieram owoce jego pracy.

Boś pazerna gnida tfu. 😡🤬

Opublikowano
55 minut temu, TheDuke napisał:

W latach 90 tych ojciec za dzierżawę płacił 300 zł za hektar a ja teraz sam dostaje dzierżawy 4000 zł za hektar. Krowiarz doi a ja zbieram owoce jego pracy.

To się nazywa zarabianie cudzymi rękoma ...Po co doić ,jak są dawcy jest i biorca 🤭

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v