Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mlekpol pewnie zamiast dać 15 gr podwyżki to dał 8 gr i ,,oddal'' parametry:-D mi też przestały się zgadzać w te lato. A wcześniej zawsze miałem praktycznie identyczne w mlekpolu jak i w pobliskiej mleczarni której badałem. Czekam teraz na wyniki z mlekpolu bo z moich prób wyszło 4,45 i 3,72. Zobaczymy czy  wyjdzie to samo w mlekpolu 

Opublikowano
28 minut temu, krzychu121 napisał:

Mlekpol pewnie zamiast dać 15 gr podwyżki to dał 8 gr i ,,oddal'' parametry:-D mi też przestały się zgadzać w te lato. A wcześniej zawsze miałem praktycznie identyczne w mlekpolu jak i w pobliskiej mleczarni której badałem. Czekam teraz na wyniki z mlekpolu bo z moich prób wyszło 4,45 i 3,72. Zobaczymy czy  wyjdzie to samo w mlekpolu 

Może czytają twoje posty i sobie poprostu  spiszą...😁

Opublikowano

Nie no to chyba nie jest przypadek że każdy ma teraz lepsze parametryw Mlekpolu 😂 u mnie też od dwóch tygodni trzymają się na wysokim poziomie. Może ktoś odważny narobił ambaransu że np nie zgadzaja się z federacja, postraszył i się wystraszyli 😉

Opublikowano
1 godzinę temu, AGROTOM napisał:

Dziwne mam tak samo

Ja też od około tygodnia mam lepsze parametry a miesiąc temu otworzyłem nową pryzmę 🤔

9 godzin temu, Sean_Layton napisał:

Wyobraźcie sobie że są ludzie w mojej okolicy którzy tak lubią szastać pieniędzmi, gość ostatnio na 30-40ha sobie kupił nowy kombajn Fendta 🤣.

Może usług będzie dużo robił 

Opublikowano
1 godzinę temu, bop23 napisał:

Może czytają twoje posty i sobie poprostu  spiszą...😁

Aż tak to nie idzie wycyrklowac żeby się wszystko co do cyferki zgadzało.  Ale wcześniej odchył byl 0,05 a w lato 0,15 to jednak widać że coś kombinowane :)

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
50 minut temu, karol091193 napisał:

litry w górę, parametry w górę, cena w górę. tylko PiS od władzy odsunięto i żyje się lepiej 😂😂😂

Jak zostanie ministrem rolnictwa ktoś z Lewicy i wsadza ciebie to więzienia za molestowanie seksualne krów 😁to zobaczymy😂

Edytowane przez MariuszDe
  • Haha 1
Opublikowano
10 godzin temu, MariuszDe napisał:

Jak zostanie ministrem rolnictwa ktoś z Lewicy i wsadza ciebie to więzienia za molestowanie seksualne krów 😁to zobaczymy😂

Będę się widłami bronił 😅 albo oni albo ja 🤣🤣🤣

Opublikowano
Sean_Layton napisał:

Wyobraźcie sobie że są ludzie w mojej okolicy którzy tak lubią szastać pieniędzmi, gość ostatnio na 30-40ha sobie kupił nowy kombajn Fendta 🤣.

Może promocja była?

• Haha 1
Opublikowano

No coz. Rolnik zawsze jest biedny bo wszystko co zarobi wy***rdoli na podwórko. I co tego życia jak moi znajomi z pensji minimalnej mają nowe domy, samochód z salonu. Kostkę na podwórku i czas na wakacje. I wyglądają jak ludzie. A my wiecznie jak biedaki, bo wszystko co zarobimy to pakujemy właśnie żeby mieć nowiutkiego fendta który kosi 2 dni w roku albo kolejne 5ha ziemi

Opublikowano

do cnh to nawet nowego bym nie wsiadł a wydajności to nie tak odrazu były zresztą w tym roku już jedna inwestycjia była 😁 teraz za większą chłodnią się rozglądam....

kampl napisał:

19 minut temu, niesamowity90 napisał:

Sławek, taka wydajność a $$$ nie ma?? 😝

A to nie przypadkiem im większa wydajność tym większe koszta żywienia?

spróbuj a zobaczysz...

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez konteno
      Jak w bieżącym 2026 roku w waszych okolicach i u waszych dostawców kształtują się ceny paliw zarówno jeśli chodzi o sprzedaż detaliczną jak i hurtową. 

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez Pawel197890
      Mam pytanie czy można siac żyto hybrydowe rok po centrali i ile kg na hektar 
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
  • Dodaj nową pozycję...
v