Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
48 minut temu, krzychu121 napisał:

Powiem ci że ja to już chyba nieśmiertelny jestem. Tyle armagedonow w tym i w tamtym roku przeżyłem że nawet po bombie od Władka bym tylko ramie przetarł i poszedł dalej. Co kilka dni armagedon a ja sobie pod gołym niebem spaceruję jak gdyby nigdy nic. Cyborgi z nas 😄

Armagedon to dopiero będzie jak się będzie kosić qq a tu nic nie będzie przybywać 😂W tym toku usługodawcy będą mieli plony na koncie sieczkarnia przeleci dużo nie spali a hektary będą 😃

Opublikowano
7 minut temu, dantur96 napisał:

Armagedon to dopiero będzie jak się będzie kosić qq a tu nic nie będzie przybywać 😂W tym toku usługodawcy będą mieli plony na koncie sieczkarnia przeleci dużo nie spali a hektary będą 😃

Te nierówne kukurydze gorzej kosić niż tęgie. Pasy dostają po tyłku że szok 

Opublikowano

Tylko dlaczego te przepisy róznje interpretują  urzędasy i powineś  pisać do takje teksty do poszczególnych lekarzy weterynari że by czytali że zrozumieniem 

Dnia 10.07.2023 o 17:20, Qwazi napisał:

Screenshot_20221026-202036.png

Wszystko jest napisane w pkt 2. Trzeba dokładnie przeczytać. Jeśli chodzi o krowę, to nie wolno jej transportować, gdy do przewidywanego porodu pozostaje 28 dni i mniej, a po porodzie dwa tygodnie, hdyż nie wolno transportować samicy, która urodziła w poprzednim tygodniu. I nie ma tutaj mowy o dniach. Ustawodawca używa tygodnia, jako jednostki czasu i tak ma to być liczone. To jest pkt 2 lit. b

Jeśli chodzi o cielaki to pkt 2 lit d i e, czyli zaschnięta pępowina i 10 dni pow 100 km transportu dla jałówki

Opublikowano

To te sprawy komplkuje  pierwszy lepszy urzędas przedewszystkim a nie zwykły rolnik coś o tym wiem bo mam brata prawnika gdzie ma masę przykładów jak urzędasy nad itepretuja przepisy .Gdzie nawet sędzia na rozprawie nie zna przepisów .Gdy Braciak mu to wypomniał to usłyszał tekst typy że to nie jest amerykanki sąd a pozatym to w tym sądzie to on zadzi 

Opublikowano

Taki kraj...jacy ludzie

Dlatego czasem sobie pozwalam coś wyjaśniać, bo tyle mogę zrobić.

A o pewnych, nazwijmy to, interpretacjach mógłbym książkę napisać 

Opublikowano

Jestem pełen podziwu dla znajomości warunków atmosferycznych przez naszych meteorologów. Ta wiedzą jak i kunszt z jaką tą wiedzę wykorzystują są niedoścignionym wzorcem dla meteorologów z innych krajów. Szczególne słowa uznania należą się niejakiemu Walejakowi czy jak mu tam. Znajomość tematu która pozwala mu na każdej możliwej stacji TV przepowiadać nawałnice, grabobica i inne cuda na kiju pozostają wielką niewiadomą. Chociaż zostawiam się czasami co oni tam biorą że z byle jakiej chmurki według nich będzie armagedon. Myślę że powinniśmy złożyć petycje o przyznanie nagrody Nobla dla polskich meteorologów z szczególnym wyróżnieniem dla pana wspomnianego wcześniej. Polska jako jedyny kraj wychodzi bez szwanku z tych armagedonow. Może dlatego że są one tylko na papierku u tych znakomitych znawców tematu a z rzeczywistością nie mają nic wspólnego 

• Like 3
Opublikowano

U mnie to samo straszyli a spadło kilka kropel wody chyba że coś jeszcze popada bo na radarze idzie chmura . Co najgorsze kukurydza już wyrzuca wieche i teraz najbardziej potrzebny deszcz

Opublikowano
38 minut temu, krzychu121 napisał:

Jestem pełen podziwu dla znajomości warunków atmosferycznych przez naszych meteorologów. Ta wiedzą jak i kunszt z jaką tą wiedzę wykorzystują są niedoścignionym wzorcem dla meteorologów z innych krajów. Szczególne słowa uznania należą się niejakiemu Walejakowi czy jak mu tam. Znajomość tematu która pozwala mu na każdej możliwej stacji TV przepowiadać nawałnice, grabobica i inne cuda na kiju pozostają wielką niewiadomą. Chociaż zostawiam się czasami co oni tam biorą że z byle jakiej chmurki według nich będzie armagedon. Myślę że powinniśmy złożyć petycje o przyznanie nagrody Nobla dla polskich meteorologów z szczególnym wyróżnieniem dla pana wspomnianego wcześniej. Polska jako jedyny kraj wychodzi bez szwanku z tych armagedonow. Może dlatego że są one tylko na papierku u tych znakomitych znawców tematu a z rzeczywistością nie mają nic wspólnego 

Wiesz co to znaczy punktowe superkomórki? Chłopie przesadzasz w drugą strone. Wczoraj Kościan 20l w 10 min no wcale nie armagedon jakby ktoś wiadrami na ciebie lał no ale wiadomo spisek. Nigdy nie da się przewidzieć z jaką intensywnością ja przejdzie burza co do kilometra 

• Thanks 1
Opublikowano

Sprzedam 6 krów, 2 jałówki roczne nie zacielone. Wyniki z oceny do wglądu. Północ mazowieckiego. Powód sprzedaży wysokie ceny paszy objętościowej i słomy. Jak ktoś zainteresowany to pisać wiadomość prywatną.

Opublikowano
32 minuty temu, Mateusz1q napisał:

Wiesz co to znaczy punktowe superkomórki? Chłopie przesadzasz w drugą strone. Wczoraj Kościan 20l w 10 min no wcale nie armagedon jakby ktoś wiadrami na ciebie lał no ale wiadomo spisek. Nigdy nie da się przewidzieć z jaką intensywnością ja przejdzie burza co do kilometra 

A to nigdy do tąd nie było takiej sytuacji? Armagedonem można nazwać to co wydarzyło się kiedyś w zachodniopomorskim gdzie kładło setki hektarów lasu a nie troszkę większy deszczyk który dostało kilka małych wiosek w całej  Polsce. Równie dobrze i ja mogę napisać że uwaga burze do końca września. Ale gdzie i kiedy to się domyslcie 

Opublikowano
1 godzinę temu, krzychu121 napisał:

Nie wiem czy wiesz ale znajdujemy się w takim położeniu na świecie, że u nas te prądy morskie czy coś (musisz zobaczyć na internecie bo pisze z pamięci) jak napłyną to pogoda szybko się zmienia i dlatego u nas tak mówią, że tego i tego dnia będzie ulewa a finalnie świeci słońce itd. Nauczycielka gadała nawet że w Chorwacji jak powiedzą czasem że o 12 deszcz to równo 12 i pada deszcz. 

Ale ja piszę tak mniej więcej to co zapamiętałem, mogą to nawet nie być prądy morskie tylko coś innego XD

Opublikowano

U mnie trochę dziś popadało ale do armagedonu to trochę daleko 😂 ostatni Armagedon był u mnie na wiosce dwa lata temu jak lasy były połamane i drzewa na wiosce powywalane 😃

Opublikowano
1 godzinę temu, greg1985 napisał:

Mlekpol za czerwiec ponad 25 tyś l.

Cena 1.9 zł netto.

Parametry słabe szoda pisać .

No i wreszcie trochę popadało do jutra powinno starczyć 😂

Tyle co i nic spadło. U mnie niby wcześniej padało jakoś z dwa tygodnie temu a z ledwo 2 ha 4 belki

Opublikowano

Osm łowicz tł.3.79 bi.3.51 cena1.99 br.7000ty.a przy okazji ktoś słyszał o nowej ustawje o zasobach naturalny która to wprowadza tak zwane złoża strategiczne  według tej ustawy państwo może przejąć działki grunty bez wypłaty kasy teraz ta ustawa poszała do senatu tak że do końca chcą nasz pozbawić naszej własność 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v