Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, gregor1284 napisał:

Na sprzedanie ta jednostka w ciechu była a teraz chyba tych harcerzy z wotu szkolą

Przez jakiś czas były okna płytami OSB zastawione, był plan, że Amerykanie mieli tam stacjonować ze sprzętem no a teraz podobno WOT tam jest. 

Opublikowano (edytowane)

Nwm co wy macie z tymi 6 klasami u mnie na 6 klasie żyto sypie po 5  ton bez dużego nakładu finansowego i pH 4.5 tylko tam  co drugi rok idzie porządna dawka obornika. Chyba że się mylę i jeszcze konkretnej 6 klasy nie widziałem 😂 i te 5 ton  to w tamtym roku co z deszczem kiepsko było. Co roku daje tam 200 tarnogranu i po 100 saletry i saletrzaku 😃

Edytowane przez dantur96
  • Like 2
Opublikowano
2 godziny temu, robert1226 napisał:

No pewnie ze ziemi opór do kupienia u nas w okolicy jest na dziś ok 10ha na sprzedaż nawet na olx wystawiona i atrakcyjna cena od 150tys w górę. 

Szukałem i nie mogłem znaleźć ogłoszenia. Daleko od Żuro? Tak pytam z ciekawości, nawet hektara bym za tyle nie kupił ale w cenę jak najbardziej wierzę. Na naszym terenie kurnik na kurniku i chlewnia na chlewni, narobiło się ludzi z dużymi pieniędzmi i przez to takie ceny, chociaż oni też głupi nie są i przez siłę kupować nie będą no chyba, że będzie komuś zależało na działce. Fakt faktem, że taniej ziemi lub inaczej ziemi w powiedzmy akceptowalnej cenie w okolicach 40 tys już nie ma. 

Opublikowano
5 godzin temu, Bogdan_ja napisał:

W latach 90 było opór ziemi za półdarmo tylko taki madrala nie kupił bo za drogo i po co płacić jak on będzie dzierżawił do usranej śmierci... 

To jest błędne podejście wiecznego dzierżawcy co nie ma i nie będzie miał.. 🤷‍♂️

Jaki sens wchodźc w mleko bez ziemi 🤭

u was może i był ta ziemia u nas okolice łomży nic nie było dopiero teraz w ostatnich latach udało się dokupić od kilku rolników około 20ha,

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, alfa napisał:

No i się narozwijaj z takimi cenami 6 ha I banki nie ma 

I pomyśleć że około 30 lat temu była ziemia do kupienia po byłym PGR za około 500zł za ha to rodzice nie chcieli tego kupować...🙄 5 lat temu można było kupić w okolicy pole po 35tyś za ha to też było "za drogo" dzisiaj chcą od 60 tyyś w góre

Edytowane przez Bercik92
Opublikowano

No tak było @Bercik92 a dziś widzimy co się dzieje .  a teraz kilku idiotow wyskoczyło z cenami 100 i więcej i lokomotywa ruszyła i będzie się rozpędzać ale chłopki od krow  sami do tego doprowadzili i zamiast kupic za 100 tys 3 ha będą kupować za milion 6 ha . Żeby było 3 ha za 100 tys to i nie jeden za jakiś czas z krow mógłby zrezygnować a tak niestety . Ale co to za rozwoj  na krowach płacac po 100 tys I więcej.  To podchodzi pod chorobę umysłową.  

• Like 1
Opublikowano
38 minut temu, Grinch1 napisał:

Szukałem i nie mogłem znaleźć ogłoszenia. Daleko od Żuro? Tak pytam z ciekawości, nawet hektara bym za tyle nie kupił ale w cenę jak najbardziej wierzę. Na naszym terenie kurnik na kurniku i chlewnia na chlewni, narobiło się ludzi z dużymi pieniędzmi i przez to takie ceny, chociaż oni też głupi nie są i przez siłę kupować nie będą no chyba, że będzie komuś zależało na działce. Fakt faktem, że taniej ziemi lub inaczej ziemi w powiedzmy akceptowalnej cenie w okolicach 40 tys już nie ma. 

Na olx w zurominie 3,37 dwie działki za prawie pół banki ten już zszedł z ceny no na początku ponad 600tys chciał. 

Drugie też w zurominie tylko że tamto razem z domem i tam też cena podobna .

Trzecie łąka torf za 300.

I w zurominie są jeszcze działki na gajkach po 180 ha.

Opublikowano

same okazjie z okolicy ... https://www.olx.pl/d/oferta/sprzedam-gospodarstwo-grunt-pole-12-3-ha-CID3-IDScKRD.htmlhttps://www.olx.pl/d/oferta/dzialka-rolna-krynka-1-92-ha-CID3-IDTmlC1.htmlhttps://www.olx.pl/d/oferta/sprzedam-dzialke-rolna-CID3-IDSLXKE.htmlhttps://www.olx.pl/d/oferta/sprzedam-dzialke-3-51ha-szaniawy-CID3-IDTfH7m.html

gdyby były w innych miejscowosciach pewnie by poszły... 🤭🤪

Opublikowano

Ja na swoim terenie też już ziemi nie kupię ja z tych mniejszych jestem. Ale u Mnie w okolicy jest taki jeden Bamber że on mówi że nie będzie jeździł i się o tysiąc dwa przepychał tylko niech mówi żeby sprzedający przyjechał do niego jak już będzie znał ceny kto ile chce zapłacić i mówi że on i tak ja kupi bo da najwięcej 😂😂

Opublikowano
30 minut temu, robert1226 napisał:

Na olx w zurominie 3,37 dwie działki za prawie pół banki ten już zszedł z ceny no na początku ponad 600tys 

No ten cenę rzucił 😂Blisko miasta i głównej drogi to myśli, że nie wiadomo ile wołać, akurat z tamtej strony ma iść poludniowa obwodnica miasta to może chce się szybciej pozbyć nim wartość poleci. Kto wie. Ten za torf też ma fantazje, sam mam takie łąki, może trzeba się ogłosić a nie krowy za cycki ciągać 😂😂😂

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, krzychu121 napisał:

Teraz zakup ziemi w mniejszym stopniu ma zapewnić rozwój. Bardziej chodzi o lokatę kapitału. Ci co po tyle kupią to za 10 lat będą chcieli te 6 ha za 1,5 mln sprzedać . Tak jak ci co kiedyś kupowali po 50 tys i każdy się pukał w głowę za co tyle kasy. A teraz wystawiają po 150 i napewno za jakiś czas się klient znajdzie 

Byli i są tacy co było za 3 tys to się pukali za 15 tys  się pukali i dalej się dziwują i pukają.... Ot zostali na 3 ha i zdziwienie bo nigdy ich nie było stać 🤭

Nie kupili i nie kupią bo" to nic nie da "🤣🤣🤣🤣

Ale innych bedom uczyć jak się rozwijać. 🤕

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

zależy gdzie.

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano (edytowane)

Sam jesteś małorolny zadupiem czlowieczku... Nabijasz się z innych i pouczasz a nic nie osiągnąłeś i twój syn jest tam gdzie ty 25 lat temu z 3 ha ... 🤣

U mnie najmniejsi mają 15 - 20 ha.... 🤷‍♂️

Proszę poczytaj gdzie jest drożej za ha... Na Podlasiu czy u ciebie 🤣https://www.tygodnik-rolniczy.pl/articles/pieniadze-i-prawo/ponad-80-tys-zl-za-1-ha-jakie-sa-ceny-ziemi-rolnej-w-kazdym-wojewodztwie/

Edytowane przez Bogdan_ja
  • Like 1
Opublikowano

Witek 26lat to Ty się bierz ostro za d*py bo już towar przebrany... I obudzisz się z ręką w nocniku. Oczywiście gwarancji nikt Ci nie da że będzie dobrze ale własna rodzina to  moim zdaniem  najważniejsze

• Like 5
  • Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Bogdan_ja napisał:

Sam jesteś małorolny zadupiem czlowieczku... Nabijasz się z innych i pouczasz a nic nie osiągnąłeś i twój syn jest tam gdzie ty 25 lat temu z 3 ha ... 🤣

U mnie najmniejsi mają 15 - 20 ha.... 🤷‍♂️

Hahaha i zostałeś z kupą kredytu do końca życia ? Trzeba nie mieć wgl rozumu żeby dzisiaj kupować ziemię po 100k za 1 ha przecież to się nigdy nie zwróci. 

2 godziny temu, dantur96 napisał:

Ja na swoim terenie też już ziemi nie kupię ja z tych mniejszych jestem. Ale u Mnie w okolicy jest taki jeden Bamber że on mówi że nie będzie jeździł i się o tysiąc dwa przepychał tylko niech mówi żeby sprzedający przyjechał do niego jak już będzie znał ceny kto ile chce zapłacić i mówi że on i tak ja kupi bo da najwięcej 😂😂

U mnie też taki jeden był krowiarz  po gminie jeździł wszystko brał + Usługi aż komornik przyszedł sprzęty zlicytował i usiadł na d*pie.

Opublikowano (edytowane)

Ty potrafisz czytać 🤔

Ty wiesz ile ziemia kosztowała w 90 latach dziecko? 

Normalny człowiek przez 20/25 lat nie potrafi kupić przykładowo 20 ha i zostaje na 3 ha ? To trza w damskich butach chodzić 🤭

To gdzie te krowy tera trzymać? 

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
10 godzin temu, robert1226 napisał:

Na olx w zurominie 3,37 dwie działki za prawie pół banki ten już zszedł z ceny no na początku ponad 600tys chciał. 

Drugie też w zurominie tylko że tamto razem z domem i tam też cena podobna .

Trzecie łąka torf za 300.

I w zurominie są jeszcze działki na gajkach po 180 ha.

Całkiem przyzwoita cena za te 3.37 😁 na Podlasiu już drożej płacą debile 🤣🤣🤣

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v