Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

tak odrazu 🙆‍♂️🤦‍♂️ cena 1.4 to za nadwyżki co komuś nagle zbywa bo awaria w zakładzie a ci co tylko skupują mają umowy z zakladami i tam sprzedają w ,,normalnych,, cenach nie siej pofermentu 🤪

Czyli można kupić po 1,4 czy nie? Bo zaczynasz zaprzeczać sam sobie…

Opublikowano
Zenio23 napisał:

1 godzinę temu, slawek74 napisał:

tak odrazu 🙆‍♂️🤦‍♂️ cena 1.4 to za nadwyżki co komuś nagle zbywa bo awaria w zakładzie a ci co tylko skupują mają umowy z zakladami i tam sprzedają w ,,normalnych,, cenach nie siej pofermentu 🤪

Czyli można kupić po 1,4 czy nie? Bo zaczynasz zaprzeczać sam sobie…

to Ty ,,znafca,, kupuj po te ile tam chcesz i sprzedawaj jako od swoich krów

Opublikowano
21 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Nie ma takiej ceny.... Przestań tu pierdaczyc zmyslone  głupoty. 

Oczywiście, ze nie ma takiej ceny. Kto będzie płacił 2,50 zl za mleko od rolnika. Badał je, zwoził je i pompował za 1,40 zł. To do każdego litra trzeba dołożyć ze 1,30 zł. 

Opublikowano
17 godzin temu, Dream1990 napisał:

Ciekawe co dalej jak pełne mleko w przerzucie nie przekracza 1,40 zł. W ofertach HoReCa ser import po 17 zł w sprzedaży i masło po 20 zł. Cofamy się do cen z początku 2021r. Tylko kto nam koszty obniży do tamtego poziomu....

Gościu nie pisz bajek firmy przerzutowe płacą ponad 2zl za mleko od rolnika  a sprzedają po 1,4 mleka w przyszłości nie bedzie

Opublikowano
2 godziny temu, leszek1000 napisał:

Czyli Ser z Rospudy to jak twardy narkotyk, szybko uzależnia😁. Trzeba spróbować 😀

Po gramie sprzedają w dobrych cenach i dlatego tyle rolnikom płacą 😂😂😂

Opublikowano
GrzesiekAgro napisał:

5 godzin temu, slawek74 napisał:

Rycki edam kupuj

Raz Ci przyznam racje 😂

zaraz będę doił by nie zabrakło 🤭😁

a swoją drogą jaki dzienny skup ma ta Rozpuda 🤔

• Haha 1
Opublikowano
5 godzin temu, Bogdan_ja napisał:

Rospuda od ponad roku płaci najlepiej w kraju za mleko.... Można być małym zakładem i płacić najlepiej? Można...👍

Jaka średnia cena za 2022 wyszła w tej mleczarni?

Opublikowano
7 godzin temu, jarecki napisał:

a co się stało z produktem flagowym jakim był ser królewski ? to już nie ten sam ser co kiedyś , teraz jest nieraz ponizej ceny innych serów stracił sporo na swoich walorach kulinarnych 

Niedawno próbowałem ser z sierpca to dla mnie on śmierdział,,,

Opublikowano
53 minuty temu, slawek74 napisał:

a swoją drogą jaki dzienny skup ma ta Rozpuda 🤔

Za 2021 rok wg sprawozdania 55 tys. L dziennie od 235 dostawców. 55 pracowników. 450 ton sera. 70 ton masła. 81% przychodów mieli ze sprzedaży mleka w przerzucie. 

• Sad 1
Opublikowano
4 godziny temu, Dream1990 napisał:

Za 2021 rok wg sprawozdania 55 tys. L dziennie od 235 dostawców. 55 pracowników. 450 ton sera. 70 ton masła. 81% przychodów mieli ze sprzedaży mleka w przerzucie. 

Czyli biorą aby białe i przerzucają jak to przezutowiec... Mamy tu na forum oprócz Bogdana lub jego sąsiada jakiegokolwiek dostawcę Rospudy???? 🙂😅🤔

Opublikowano (edytowane)

Nie jestem dostawca Rospudy choć mam ten zakład pod nosem.... Nie szkaluj synku zakładu którego nie znasz bo robią najlepsze sery i masło  jakie jadłem. 

To że płacą najlepiej to chyba o czymś świadczy... 

Skoro ciebie walą na cenie to sr** do swego gniazda a nie tam gdzie płacą lepiej 🤔

Nigdy tu nie widziałem dostawcy Rospudy bo to mały zakład a nawet bardzo mały 

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano (edytowane)

Po co zaraz słowa typu s*** i wg. Są obniżki to wszystkich walą na cenie. Tylko zapytałem a tu wielką obraza majestatu. S*** mozna do kibla . I nie wiem czy płacą najlepiej bo nie ma tu na forum dostawcy żeby to potwierdził napisał cene ilość parametry. Pisać można wszystko i nie jestem synkiem i nikogo nie szkaluje więc trochę kultury a nie

Nie cytuj poprzedniego posta

Edytowane przez danielhaker
  • Like 4
Opublikowano

A widziałeś w każdym temacie jak bogdan się wyraża?  To u niego normalne że brak mu kultury . A cennik wstawia jakiś z d*py ze tak powiem ze można go samemu wydrukować 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, alfa napisał:

A widziałeś w każdym temacie jak bogdan się wyraża?  To u niego normalne że brak mu kultury . A cennik wstawia jakiś z d*py ze tak powiem ze można go samemu wydrukować 

No masz chłoptaś zobacz wydrukowałem ci specjalnie... Napatrz się bo nigdy nie uwierzysz... Ty myślisz jak jak bajki pocisz to i inni robią to samo... 

IMG_20230122_100643.jpg

3,2 zł  litr przy śmiesznej ilość za grudzień... 🤣🤣🤣🤣🤣

Tyle płaci Rospuda.... Masz wytrzeszczają gaLy niedowiarku.... 

Inny kolega ma zdane coś 40 tys litrów i cena 3,55 zł litr..

Na styczeń spadła premia świąteczna - 50 gr.... Wiec zostaje 3 zł litr... Można nie oszukiwać rolników i płacić uczciwie? Można... 🤷‍♂️

Zapamiętaj sobie za jak ja coś piszę to jest to prawda... Wiem że tobie ciężko to ogarnąć bo ty zmyslasz i piszesz głupoty. 

IMG_20230122_103419.jpg

Edytowane przez Bogdan_ja
  • Thanks 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v