Skocz do zawartości

Ceny bydła 2023

Wiadomość dodana przez danielhaker

Sposób na legalną próbę odzyskania pieniędzy na podst. posta @KarolaKarotka

Wysyłasz lub zawozisz przedsądowe wezwanie do zapłaty (wzory w internecie są), następnie udajesz się do sądu i składasz pozew cywilny na kwotę która brakuje (podejrzewam że teraz tez to znajdziesz w internecie), opisujesz tam konkretnie bez lania wody co i kiedy sprzedane, za ile, ile zapłacone ile do zapłaty i podpinasz dowody, faktury, przemieszczenia, potwierdzenia przelewu, wezwania do zapłaty jako próbę rozwiązania polubownego, robisz trzy kopie i zanosisz to do sądu, w takich oczywistych sprawach sąd robi rozprawę zaocznie, wysyła kopię papierów drugiej stronie i daje termin na złożenie własnych dowodów, no ale sprawa jest jasne, jest faktura, są przemieszczenia, pewnie jest umowa sprzedaży, jest częściowa zapłata, więc sąd wyda wyrok zaoczny i z tym możesz iść po uprawomocnieniu do komornika a ten windykuje.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
26 minut temu, HF86 napisał:

w pl ubojnie prowadzić, to lepiej, bezpieczniej i bardziej opłacalne jak kartel narkotykowy 🤣

Tego chyba nek wiedział główny inwestor w tym bałaganie po podobno zrobił krok w tył. Kosa z pewnym zakładem o ludzi do pracy itp 

6 minut temu, EmilPlayP napisał:

Mógłbyś na priv podesłać numer? Też planuje niedługo sprzedać 7-8 sztuk, a jestem z okolic Mławy i warto podpytać kto ile płaci. W ubiegłym tygodniu handlarz twierdził że byk do 14 brutto ale to chyba z jego wagi :)

Rosół? 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, gregor1284 napisał:

Gdzie do tej pory oddawałeś? 

Do Waldemara Krzyżanowskiego, jakiś tam handlarz z moich okolic. Nie narzekałem ale myślę że zawsze ktoś lepiej może zapłacić . @EmilPlayP Nie mogę wysłać do Ciebie wiadomości, może skrzynka pełna.

Edytowane przez Marco98
  • Like 1
Opublikowano

Sprzedane byki

hf 8 sztuk średnia waga 700kg 12 netto

Hf/sm 12 sztuk średnia waga 760kg 12.6 netto

Jalowki hf/sm 12sztuk średnia waga 620kg 12 netto

Skitka 6% waga moja. Masa brutto.

• Like 3
Opublikowano
1 godzinę temu, Marco98 napisał:

Do Waldemara Krzyżanowskiego, jakiś tam handlarz z moich okolic. Nie narzekałem ale myślę że zawsze ktoś lepiej może zapłacić . @EmilPlayP Nie mogę wysłać do Ciebie wiadomości, może skrzynka pełna.

Napisałem priv, pełna skrzynka była. 

Ogólnie to jest jakaś jedna opinia czy jest szansa na jakieś podwyżki czy raczej cena w drugą stronę? 

Opublikowano
3 godziny temu, Krzysiek3110 napisał:

jałówka 22mc, 580kg na wagę żywą, netto 11zł opolskie pośrednik byki miesne po 12zł - ale tu tylko luźno gadane

jałówka mieszaniec, ani to mleczne, ani mięsne, ale dość okrągłe

Za jal takie jak piszesz kolega dzis 12.30 netto

Opublikowano
13 godzin temu, Krzysiek3110 napisał:

jałówka 22mc, 580kg na wagę żywą, netto 11zł opolskie pośrednik byki miesne po 12zł - ale tu tylko luźno gadane

jałówka mieszaniec, ani to mleczne, ani mięsne, ale dość okrągłe

Kto odbierał z opolskiego? 

Opublikowano

sprzedane byki mieszańce 2 słabsze: 620 i 680kg po 12,5zł oraz dwa lepsze lepsze: 780 i 880kg po 13zł 

krowa hf 580kg 8,50; mieszana 620kg 9,50zł 

cenny brutto (podlaskie, zambrów)

Opublikowano
7 minut temu, Mieciu24 napisał:

Ja też szukam i nie ma kupca 🤔 ale pewnie jak sobie wagę kupił🤔

Ja wagę mam lecz jak czytam tutaj po ile ludzie hf sprzedają jeśli to oczywiście prawda to w centralnej cena za byki to śmiech 

Opublikowano
2 godziny temu, Łukii napisał:

Ja wagę mam lecz jak czytam tutaj po ile ludzie hf sprzedają jeśli to oczywiście prawda to w centralnej cena za byki to śmiech 

to po ile u ciebie byki hf ? dziś dzwoniłem w kilka miejsc to praktycznie wszędzie 10-11 +wat , miesne 13 najwyzsza cena, krowy do 9 a jalówki od 10do 13,5 + wat

Opublikowano
58 minut temu, bluecows1 napisał:

to po ile u ciebie byki hf ? dziś dzwoniłem w kilka miejsc to praktycznie wszędzie 10-11 +wat , miesne 13 najwyzsza cena, krowy do 9 a jalówki od 10do 13,5 + wat

Hf do 11 brutto , a miesne do 12.5 brutto 

Opublikowano
7 godzin temu, JarekBazydlo napisał:

Ja dziś oddałem jałówkę u mnie na wadze 640kg. Moim zdaniem pójdzie w R lub R+ więc coś około 22.40-22.50zl netto powinno być.

Jakie wybicie % prognozujesz

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v